Borderlands 2

Ενα Role-Playing Shooter στη..."διαστημικη" Αγρια Δυση.

Το Borderlands 2 αποτελεί sequel του ομώνυμου τίτλου που μας...έπιασε στη κυριολεξία στον ύπνο πριν από το τρία χρόνια. To Borderlands ήταν μια αναμφισβήτητα ιδιαίτερη δημιουργία που συνδύαζε το παραδοσιακό ύφος ενός FPS, με αρκετά RPG στοιχεία, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Η Gearbox

Software, υπεύθυνη για το development του παιχνιδιού, είναι μια έμπειρη προγραμματιστική εταιρεία και έχει αναπτύξει στο παρελθόν αρκετά First-Person Shooters, όπως τα Half-Life (PS2) και Halo: Combat Evolved (Mac). Παράλληλα αυτή την στιγμή εργάζεται πάνω στο Aliens: Colonial Marines που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους.


Έχουν περάσει λίγες μόνο ημέρες έπειτα από την διάθεση του παιχνιδιού στα καταστήματα και ήδη η 2K Games τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση, αφού οι πωλήσεις που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής το Borderlands 2 είναι τεράστιες. Επιπλέον, ήδη έχει αποσπάσει ιδιαίτερα θετικές κριτικές από reviewers και κοινό ανά τον κόσμο. Ας μην μακρηγορούμε όμως περαιτέρω και πάμε να δούμε τι κάνει το παιχνίδι αυτό τόσο ιδιαίτερο.

A trip back to Pandora
Ο πλανήτης Pandora αποτελεί έναν από τους πιο αραιοκατοικημένους του γαλαξία και οι ελάχιστοι κάτοικοί του βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε διάφορα μικρά φυλάκια ή χωριά στην περιοχή Borderlands. Παρόλα αυτά, αρκετοί τυχοδιώκτες (στο παιχνίδι ονομάζονται Vault Hunters) επισκέπτονται τον πλανήτη με σκοπό να εξερευνήσουν το "Vault". Πρόκειται για μια μυθική τοποθεσία, στην οποία σύμφωνα με τους θρύλους μια εξωγήινη φυλή είχε κρύψει εκεί αμύθητους θησαυρούς. Οι επιρροές από το διήγημα του H.P Lovecraft "In the Walls of Eryx" είναι αμυδρές, αλλά ξεκάθαρα εμφανείς.

Τα γεγονότα του Borderlands 2 εκτυλίσσονται πέντε χρόνια μετά τα αντίστοιχα του προκατόχου του. Μετά την καταστροφή του "The Destroyer" (ένα τεράστιο μονόφθαλμο εξωγήινο πλάσμα) από τους τέσσερις γενναίους Vault Hunters, ένα νέο πολύτιμο ορυκτό άρχισε ν' αναβλύζει από τον φλοιό τoυ πλανήτη Pandora, το οποίο ονομάζεται "Eridium". Ο αρχηγός της Hyperion Corporation, Handsome Jack, έσπευσε στον Pandora για να εξορύξει το "Eridium" και σιγά-σιγά άρχισε ν' αποκτά τεράστια εξουσία, υποδουλώνοντας παράλληλα τους κατοίκους του πλανήτη. Εν τω μεταξύ, οι φήμες ότι υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο Vault στον Pandora άρχισαν να προσελκύουν νέους επίδοξους Vault Hunters.
Tο σενάριο δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο και επιπλέον δεν σας δίνονται αρκετές πληροφορίες σχετικά με το βιογραφικό του χαρακτήρα σας και το γενικότερο lore του Pandora. Στον τομέα της αφήγησης η κατάσταση βελτιώνεται σημαντικά , αφού η ροή της ιστορίας εξελίσσεται ομαλά και το ενδιαφέρον σας παραμένει αμείωτο από την αρχή ως το τέλος. Η space western αισθητική και γενικότερα το ύφος του παιχνιδιού σας δίνουν την εντύπωση ότι πρωταγωνιστείτε σε μια b-movie.

Lost in the ice
Η ιστορία ξεκινά με τέσσερις νέους Vault Hunters να πέφτουν στην παγίδα του Handsome

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameWorld