Το S.P.E.C.I.A.L και το PvP σύστημα του Fallout 76

Νέα gameplay πλάνα και πληροφορίες για το soundtrack.

Κατά τη διάρκεια ενός QnA session στα πλαίσια της QuakeCon, ο Todd Howard, αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για τον επερχόμενο τίτλο της σειράς Fallout, το γνωστό Fallout 76.

Σε βίντεο που προβλήθηκε αποκαλύφθηκε το ανανεωμένο Character ID Badge σύστημα, το οποίο -σύμφωνα με τον Howard-

είναι εμφανώς βελτιωμένο. Ο παίκτης θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την εμφάνιση του χαρακτήρα του οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο παιχνίδι. Ταυτόχρονα, ο Howard παρουσίασε το νέο σύστημα S.P.E.C.I.A.L. το οποίο είναι βασισμένο σε κάρτες που οι παίκτες μπορούν να ανταλλάσσουν με τους συνεργάτες τους.

Όταν ένας παίκτης ανεβαίνει level διαλέγει ποιο S.P.E.C.I.A.L. στατιστικό θέλει να αυξήσει και έπειτα διαλέγει ένα perk σχετικό με αυτό. Τα perks έχουν την μορφή καρτών και κάθε κάρτα έχει το δικό της κόστος για να παραμείνει ενεργή. Όταν ο παίκτης φτάσει τα 50 level τότε θα σταματήσει να λαμβάνει νέους S.P.E.C.I.A.L. πόντους, όμως θα παίρνει ακόμη κάρτες, κάτι που θα του επιτρέψει να αναπτυχθεί "οριζοντίως" με περισσότερες δυνατότητες, θέτοντας ταυτόχρονα ένα power cap.

Στο ίδιο QnA session ο Howard αποκάλυψε και τον τρόπο που θα λειτουργεί το PvP στο Fallout 76, παρομοιάζοντάς το με... "μία σφαλιάρα σε ένα μπαρ". Ο παίκτης, όταν χτυπήσει έναν άλλο, θα του προκαλέσει αρχικά μειωμένη ζημιά, μέχρι εκείνος να του το ανταποδώσει και να ξεκινήσει η μάχη με πραγματικό damage. Αν ο παίκτης επιτεθεί σε κάποιον άλλο και δεν βρει ανταπόκριση, τότε ακόμη και να τον σκοτώσει δεν θα λάβει rewards, όμως η τιμωρία του δεν σταματάει εδώ, αφού αυτομάτως θα γίνει "Wanted" και θα εμφανίζεται στους χάρτες των παικτών, που αν καταφέρουν να τον σκοτώσουν, θα λάβουν rewards.

To PvP ξεκλειδώνει μετά το 5ο level και υπάρχει η επιλογή "pacifist" για όσους δεν θέλουν να κάνουν damage σε άλλα άτομα. Στην περίπτωση που κάποιος σκοτωθεί, τότε δεν χάνει όλο τον εξοπλισμό του, αλλά τα "junk" του, υλικά τα οποία του επιτρέπουν να φτιάξει και να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό του. Αφού σκοτωθεί, τότε θα μπορέσει να κάνει δωρεάν respawn στο κοντινότερο respawn point (ή στην είσοδο του Vault 76), ενώ αν πληρώσει το αντίτιμο σε caps, μπορεί να επιλέξει ο ίδιος την τοποθεσία του νέου spawn.

Σύμφωνα με τον Howard η δυναμική διαφορά των παικτών στο PvP θα είναι μικρότερη σε σχέση με αυτή στο PvE, ώστε -όπως γίνεται και σε άλλους τίτλους- να υπάρχει μία σχετική ισορροπία ανάμεσα στους low level και high level παίκτες. Τέλος έγινε γνωστό πως θα υπάρχουν private servers και πως υπεύθυνος για το soundtrack του τίτλου, το οποίο θα περιλαμβάνει και licensed κομμάτια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, είναι ο Inon Zur.

Θυμίζουμε πως το Fallout 76 θα κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, για PS4, Xbox One και υπολογιστές.

pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα