Το Galaxy Note 20 Ultra θα είναι το πρώτο "optimised" για xCloud smartphone;

Συνεργασία MS-Samsung για ομαλότερη λειτουργία της game streaming υπηρεσίας.

Εδώ και καιρό είναι γνωστό πως η Microsoft έχει στόχο να φέρει την game streaming υπηρεσία της σε περισσότερες συσκευές. Φυσικά τα smartphones και tablets

με λειτουργικό σύστημα Android αποτελούν προτεραιότητα, λόγω της δημοφιλίας τους. Η εταιρία έχει ήδη διαθέσει την Xbox Game Streaming εφαρμογή, σε "Preview" έκδοση στο Google PlayStore, η οποία επιτρέπει το streaming παιχνιδιών στην συσκευή μας, είτε από μία κονσόλα Xbox, είτε από το "σύννεφο", μέσω του xCloud.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, είναι πως θα υπάρξουν smartphones συσκευές που θα είναι "optimised" για xCloud. Η αρχή φαίνεται πως θα γίνει με το Galaxy Note 20 Ultra 5G, την ναυαρχίδα της Samsung, με την οποία η Microsoft ήδη συνεργάζεται για μεταφορά του xCloud σε smart τηλεοράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής σελίδας WinFuture, η high end συσκευή της Samsung θα είναι το πρώτο smartphone που θα είναι optimised για cloud gaming μέσω του xCloud. Συγκεκριμένα, η συσκευή θα είναι "optimised" για να τρέχει -μέσω cloud- τα περισσότερα από τα 90 παιχνίδια που θα περιλαμβάνονται στο Xbox Game Pass.

Το παραπάνω θα επιτευχθεί μέσω μειωμένου latency, τόσο για παιχνίδι μέσω WiFi (η συσκευή θα υποστηρίζει WiFi 6), όσο και μέσω δικτύου 5G. Για την ώρα δεν έχουμε κάποια επίσημη επιβεβαίωση από τις δύο πλευρές ούτε κάποια πληροφορία για το τι παραπάνω θα προσφέρουν οι "optimised for xCloud" smartphone συσκευές. Περισσότερες πληροφορίες ίσως έχουμε στην επίσημη παρουσίαση των Galaxy Note 20 και Note 20 Ultra στο Samsung Unpacked Event που είναι προγραμματισμένο για τις 5 Αυγούστου.

Xbox One Series X
Keywords
Τυχαία Θέματα