Τα οικονομικά αποτελέσματα της Nintendo

Ελαφρά πτώση των πωλήσεων του Switch, εξαιρετική πορεία για τις πωλήσεις software.

Η Nintendo έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, το οποίο καλύπτει τη χρονική περίοδο από την 1η Απριλίου έως και την 30η Ιουνίου 2018. Στην αναφορά της εταιρείας, την οποία μπορείτε να

διαβάσετε εδώ, η εταιρεία παρέχει ακριβείς πληροφορίες πωλήσεων για την τρέχουσα οικιακή της κονσόλα από την αρχή της κυκλοφορίας αλλά και εντός του τριμήνου, καιθώς επίσης και πληροφορίες για το συνολικό software που έχει διατεθεί μέχρι στιγμής για τα Nintendo Switch και Nintendo 3DS.

Αναφορικά με το Nintendo Switch, η εταιρεία δηλώνει ικανοποιημένη, καθώς η κονσόλα είναι κοντά στο να πραγματοποιήσει τους στόχους πωλήσεων των 20 εκατομμυρίων τεμαχίων, με τις συνολικές πωλήσεις μέχρι και σήμερα να αγγίζουν το ποσό των 19,67 εκατομμυρίων τεμαχίων. Ωστόσο, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του παρελθόντος οικονομικού έτους, οι πωλήσεις του Switch παρουσίασαν μια πτώση της τάξεως του 4,4%, με τον αριθμό των κονσολών που πωλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς να αγγίζει τα 1,88 εκατομμύρια τεμάχια. Από την πρώτη ημέρα διάθεσης του Nintendo Switch έχουν πωληθεί 86,93 εκατομμύρια τίτλοι για το Switch, εκ των οποίων οι 17,96 εκατομμύρια πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν εντός του περασμένου τριμήνου, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 120,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν. Από το σύνολο των διατεθέντων τίτλων για Switch, το Donkey Kong Country: Tropical Freeze πέτυχε πωλήσεις ύψους 1,4 εκατομμυρίων αντιτύπων, το Mario Tennis Aces πούλησε 1,38 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ τα πακέτα που σχετίζονται με το Nintendo Labo κατάφεραν να πουλήσουν 1,39 εκατομμύρια τεμάχια.

Στον αντίποδα, οι συνολικές πωλήσεις για την οικογένεια κονσολών Nintendo 3DS αγγίζουν τα 72,89 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ συνολικά έχουν πωληθεί 367,84 εκατομμύρια τίτλοι. Περίπου 360 χιλιάδες κονσόλες και 2,95 εκατομμύρια τίτλοι αγοράστηκαν από τους καταναλωτές το τρέχον τρίμηνο, παρουσιάζοντας μια πτώση 61,9% και 49,6% αντίστοιχα. Με την ευκαιρία της επανακυκλοφορίας του NES Classic Edition, 1,26 εκατομμύρια καταναλωτές έσπευσαν να προμηθευτούν την ειδική έκδοση της θρυλικής πρώτης οικιακής κονσόλας της Nintendo, ενώ το Wii U κατάφερε να σκαρφαλώσει στο σύνολο των 13,56 εκατομμυριών διατεθέντων κονσολών, με 102,28 εκατομμύρια τίτλοι να έχουν διατεθεί για την κονσόλα από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας.

Τέλος, όσον αφορά στα κέρδη της εταιρείας, τα κέρδη από τις πωλήσεις του Switch αγγίζουν τα 1,513 δισεκατομμύρια δολλάρια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9% σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ενώ τα κέρδη από τους mobile τίτλους αγγίζουν τα 80 εκατομμύρια δολλάρια. Τα καθαρά κέρδη για την εταιρεία αγγίζουν τα 394,6 εκατομμύρια δολλάρια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 42% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

wiiu3dsswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα