Συνεργασία μεταξύ Sega και Microsoft

Η SEGA και η Microsoft ανακοίνωσαν μια στρατηγική συμμαχία, με τη SEGA να αναπτύσσει «μεγάλης κλίμακαςς τίτλους» στην Azure cloud πλατφόρμα της Microsoft.

Η συμμαχία, η οποία αυτή

τη στιγμή έχει συμφωνηθεί επί της αρχής, θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός «βασικού μέρους της μεσοπρόθεσμης έως μακροπρόθεσμης στρατηγικής της SEGA» και θα βοηθήσει την ιαπωνική gaming εταιρεία να δημιουργήσει το “Super Game” που είχε ανακοινώσει στα μέσα του περασμένου Μαΐου.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα ότι εξετάζουμε μια στρατηγική συμμαχία με τη Microsoft για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της νέας πρωτοβουλίας «Super Game» της SEGA καθώς και στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ανάπτυξης παιχνιδιών επόμενης γενιάς”, σχολίασε ο πρόεδρος και COO της SEGA, Yukio Sugino. “Με το ενδεχόμενο μιας στρατηγικής συνεργασίας με τη Microsoft, επιδιώκουμε να προωθήσουμε περαιτέρω την ανάπτυξη παιχνιδιών μας, ώστε να μπορούν να απολαυσουν τους τίτλους μας οι fans σε όλο τον κόσμο. Από αυτή την άποψη, στοχεύουμε να οικοδομήσουμε μια συμμαχία που θα χρησιμοποιεί τόσο τις ισχυρές δυνατότητες ανάπτυξης παιχνιδιών της SEGA όσο και το περιβάλλον τεχνολογίας και ανάπτυξης αιχμής της Microsoft”.

Η Azure cloud τεχνολογία της Microsoft είναι αυτή που «τρέχει» το Xbox Cloud Gaming, αλλά αυτή η συνεργασία φαίνεται να επικεντρώνεται περισσότερο στην ανάπτυξη παιχνιδιών, με το Azure να επιτρέπει στη SEGA να αναπτύξει μέσα σε ένα next-gen περιβάλλον ανάπτυξης που βασίζεται εξ ολοκλήρου στην Azure cloud πλατφόρμα της Microsoft. Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης σήμερα τη φιλοδοξία της να διαδώσει το Microsoft Azure στη βιομηχανία των video games, με τη SEGA να είναι η πρώτη, όπως φαίνεται.

“Η SEGA έπαιξε έναν τόσο εμβληματικό ρόλο στη βιομηχανία των video games και υπήρξε ένας τεράστιος συνεργάτης όλα αυτά τα χρόνια”, αναφέρει η SVP της Microsoft, Sarah Bond. “Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε καθώς εξερευνούν νέους τρόπους για να δημιουργήσουν μοναδικές gaming εμπειρίες για το μέλλον χρησιμοποιώντας τις cloud τεχνολογίες της Microsoft. Μαζί θα ξαναφανταστούμε τον τρόπο δημιουργίας, φιλοξενίας και λειτουργίας των παιχνιδιών, με στόχο να προσθέσουμε περισσότερη αξία στους παίκτες και στη SEGA’.

The post Συνεργασία μεταξύ Sega και Microsoft appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα