Στον "πάγο" το remake του System Shock

"Πήραμε τον λάθος δρόμο..."

Μία δυσάρεστη είδηση προέκυψε πριν λίγες ώρες, καθώς η Nightdive Studios ανακοίνωσε πως το remake του πρώτου System Shock, που ήταν υπό ανάπτυξη εδώ και χρόνια, μπαίνει στον πάγο. Το System Shock Remake ανακοινώθηκε πίσω στο 2015, λίγο μετά τη κυκλοφορία της enhanced έκδοσης του πρωτότυπου παιχνιδιού, ενώ πριν ένα χρόνο η ομάδα ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αλλάξει μηχανή γραφικών, μεταβαίνοντας

από την Unity στην Unreal Engine. Η χρηματοδότηση του τίτλου έγινε μέσω της πλατφόρμας του Kickstarter σε μία καμπάνια που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016, όπου με τη συμμετοχή 21.625 ατόμων συγκεντρώθηκαν 1.35 εκ. δολάρια.

Όσον αφορά τα αίτια της παύσης της ανάπτυξης του τίτλου, ο οποίος αρχικά ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2017, πηγές της ιστοσελίδας Polygon, αναφέρουν πως η ομάδα άρχισε να θέτει ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους, που κατέληξαν να "φάνε" το μεγαλύτερο κομμάτι των συγκεντρωμένων χρημάτων από την καμπάνια του Kickstarter. Από τη μεριά του ο Stephent Kick, CEO της Nightdive, έγραψε πως η ομάδα σταματάει την ανάπτυξη του τίτλου, ώστε να αναθεωρήσει το πλάνο της. Το System Shock θα ολοκληρωθεί και όλες οι υποσχέσεις μας θα τηρηθούν, τόνισε.

Στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μέσω της σελίδας του τίτλου στο Kickstarter, ο Kick υποστήριξε πως η ομάδα έχασε τον στόχο της, αφού αν και το "νέο" System Shock ξεκίνησε σαν ένα απλό remaster, κατέληξε να αναπτύσσεται σε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, το οποίο ξέφυγε από τον πυρήνα του πρωτότυπου παιχνιδιού. Στη συνέχεια συμπλήρωσε, πως όταν το budget άρχισε να αυξάνεται, στράφηκε στην αναζήτηση ενός publisher, ενώ παράλληλα το παιχνίδι όλο και μεγάλωνε, και ταυτόχρονα απομακρυνόταν από τα στοιχεία που έκαναν το πρωτότυπο System Shock τόσο σπουδαίο. Ο ίδιος δεν δίστασε να πάρει όλη την ευθύνη πάνω του, όμως υποστήριξε πως όλα έγιναν εξαιτίας της θέλησής του να παραδώσει ένα καλό παιχνίδι. Στο τέλος, σημείωσε, είχαμε πάρει τον λάθος δρόμο, γυρίσαμε την πλάτη μας στους ανθρώπους που μας επέτρεψαν να δημιουργήσουμε αυτό το project, στους χρηματοδότες μας στο Kickstarter.

Ο Larry Kuperman, υπεύθυνος της επιχειρησιακής ανάπτυξης της Nightdive, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Polygon, πως η προσπάθεια να βρεθεί μία εκδότρια εταιρία για το remaster του System Shock απέτυχε, καθώς το όραμα της Nightdive δεν ταίριαζε με τις τάσεις της αγοράς. Παράλληλα, αποκάλυψε πως 15 άτομα που δούλευαν με σύμβαση πάνω στον τίτλο θα χάσουν την θέση τους, ωστόσο, κανένας από τους μόνιμους υπαλλήλους της Nightdive δεν θα επηρεαστεί από αυτή την εξέλιξη. Κλείνοντας, υποστήριξε πως μετά το διάλειμμα στην ανάπτυξη του τίτλου, η ομάδα θα ξαναπιάσει δουλειά, ενώ έκανε μία εκτίμηση πως ο τίτλος θα είναι έτοιμος σε 18 με 24 μήνες από τώρα.

pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα