Στοιχεία για τη δομή του κόσμου στο Final Fantasy XVΙ

Ενώ το Final Fantasy XV λαμβάνει χώρα στον δικό του ανοιχτό κόσμο του Eos, φαίνεται ότι με το Final Fantasy XVI δεν θα συμβεί κάτι αντίστοιχο, αφού ο producer Naoki Yoshida επιβεβαιώνει ότι το επερχόμενο αποκλειστικό για το PlayStation 5 νέο κεφάλαιο της ιστορικής RPG σειράς, θα καταργήσει τον σχεδιασμό ανοιχτού κόσμου μεγάλης κλίμακας.

“Για να φέρουμε μια ιστορία που να

μοιάζει σαν να εκτείνεται σε μια ολόκληρη υδρόγειο και παραπέρα, αποφασίσαμε να αποφύγουμε τον σχεδιασμό ενός ανοιχτού κόσμου που μας περιορίζει σε έναν ενιαίο χώρο και αντ’ αυτού να επικεντρωθούμε σε ένα ανεξάρτητο game design που βασίζεται στην περιοχή που μπορεί να δώσει στους παίκτες μια καλύτερη αίσθηση μιας πραγματικά «παγκόσμιας» κλίμακας”, ανέφερε ο Yoshida στο IGN.

“Βρήκαμε μέσα από μια εκτεταμένη έρευνα στους χρήστες μας, ότι πολλοί από τους παίκτες της νεότερης γενιάς δεν έχουν παίξει ποτέ Final Fantasy ή δεν ενδιαφέρονται για τη σειρά”, πρόσθεσε. “Για να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να ενθουσιάσει και να έχει απήχηση όχι μόνο στον βασικό πυρήνα των fan μας, αλλά και σε αυτή τη νέα γενιά, παίξαμε πολλά παιχνίδια οι ίδιοι, και έτσι ναι, στο [Final Fantasy XVI] θα βρείτε έμπνευση από πρόσφατα tripleRPG ανοιχτού κόσμου”.

Το Final Fantasy XVI έχει ως πρωταγωνιστή τον Clive Rosfield, ο οποίος θα βρεθεί σε μια σύγκρουση μεταξύ ισχυρών summons γνωστών ως Eikons. Σε έξι βασίλεια, με το καθένα να αποτελεί το “σπίτι” ενός επιλεγμένου “Dominant” που κρατά τη δύναμη των Eikons, τα summons θα παίζουν βασικό ρόλο στο Final Fantasy XVI, ειδικά στις μάχες, όπου μπορούν να κληθούν να βοηθήσουν τον Clive.

“Τα Eikons εμφανίζονται σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις και επαναλήψεις”, εξήγησε ο Yoshida. “Δεν υπάρχει καμία σχεδιαστική ιδέα που να τα καλύπτει όλα. Κάποιοι θα αντιμετωπίσουν τον Clive ως σκληροί εχθροί, κάποιοι θα είναι φίλοι και θα έρθουν σε βοήθεια του Clive”. Επιπλέον, ο Yoshida σημείωσε ότι θα μπορούμε ακόμη και να έχουμε τον άμεσο έλεγχο ενός Eikon.

Το Final Fantasy XVI αναμένεται να κυκλοφορήσει για το PlayStation 5 το Καλοκαίρι του 2023.

The post Στοιχεία για τη δομή του κόσμου στο Final Fantasy XVΙ appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα