Όλες οι πληροφορίες από το Xenoblade Chronicles 3 Direct

Με την ολοκλήρωση του σημερινού Xenoblade Chronicles 3 Direct, η Nintendo ανακοίνωσε πολλά νέα χαρακτηριστικά για το επερχόμενο Xenoblade. Γνωρίσαμε τους πρωταγωνιστές του τίτλου, πήραμε μια γεύση από το σύστημα μάχης και μάθαμε περισσότερα για τον κόσμο του.

Ο κόσμος και η πλοκή του τίτλου

Η ιστορία μας μεταφέρει στον Aionios, έναν κόσμο που ακόμα δεν ξέρουμε πως σχετίζεται με εκείνους των δύο προηγούμενων τίτλων. Πρόκειται για

έναν γεμάτο και πλούσιο κόσμο, με ποικιλόμορφη γεωγραφία και πανίδα. Ο Aionios κατοικείται από δύο εχθρικά μεταξύ τους έθνη: τον Keves και τον Agnus. Οι κάτοικοι μεταξύ τους διαφέρουν ως προς τη χρήση των πηγών ενέργειας τους. Έχουν, όμως, και ένα κοινό στοιχείο: το μικρό προσδόκιμο ζωής. Οι κάτοικοι του Aionios μπορούν να ζήσουν έως και δέκα χρόνια. Όταν πεθαίνουν, μετατρέπονται σε αιθέρα που τροφοδοτεί μυστηριώδεις μηχανές, γνωστές ως Flame Clocks.

Οι πιο τυχεροί πεθαίνουν μπροστά στη βασίλισσά τους, σε μια ξεχωριστή τελετή. Αυτοί που φεύγουν, όμως, στο πεδίο της μάχης, έχουν και αυτοί το δικαίωμα να τιμήσουν το λαό τους. Έτσι, μια ομάδα χαρακτήρων, γνωστοί ως off-seers, αναλαμβάνει να τελέσει το τελετουργικό της αναχώρησης στον τόπο όπου έπεσαν. Δύο off-seers από τα δύο έθνη, ο Noah και η Mio συναντιούνται στο πεδίο της μάχης για να εκτελέσουν την αποστολή τους. Και κάπου εκεί, η μοίρα έξι χαρακτήρων, τρεις από κάθε έθνος, τους ενώνει για μια νέα αποστολή.

Η μάχη και οι μηχανισμοί της

Για όσους έχουν ασχοληθεί με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, τα πράγματα είναι λίγο-πολύ γνώριμα. Κάθε χαρακτήρας μπορεί να εκτελέσει μια σειρά από combos, κάνοντας χρήση των Arts που σχετίζονται με το όπλο του. Τα combos μπορούν να εκτελεστούν ως αλληλουχία μιας ευρύτερης ενέργειας, ή για να εκμεταλλευτούν τις elementary επιθέσεις. Σε κάθε περίπτωση, το παιχνίδι επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία και ευελιξία στον παίκτη. Αυτό γίνεται με την on-the-spot αλλαγή χαρακτήρων, ακόμα και με τον μηχανισμό ένωσης δύο χαρακτήρων, τον Ouroboros. Με τον Ouroboros, δύο οποιοιδήποτε χαρακτήρες μπορούν να ενωθούν σε ένα όν, με ενισχυμένες ικανότητες στη μάχη. Κάθε Ouroboros έχει διαφορετική απεικόνιση και οπλισμό, ανάλογα με τους χαρακτήρες που αποτελούν τη βάση του.

Σημαντικό ρόλο στη ροή της μάχης παίζουν οι κλάσεις. Κάθε κλάση επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της μάχης. Επίσης, ειδικό ρόλο παίζουν οι ήρωες. Πρόκειται για ξεχωριστούς χαρακτήρες, με ειδικές ικανότητες και μοναδικές κλάσεις. Ένας μόνο ήρωας τη φορά μπορεί να αποτελέσει το έβδομο μέλος της ομάδας, ενώ οι παίκτες μπορούν να τους αλλάζουν κατά βούληση.

Λοιπές δραστηριότητες στον Aionis

Κατά τη διάρκεια του Xenoblade Chronicles 3 Direct είδαμε πολλά στοιχεία από προηγούμενα παιχνίδια να επιστρέφουν δυναμικά. Για αρχή, έχουμε την επιστροφή των camps, όπου οι πρωταγωνιστές θα μπορούν να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Φαίνεται επίσης πως επιστρέφει ένα σύστημα community, όμοιο με εκείνο που γνωρίσαμε στο πρώτο Xenoblade Chronicles. Εκεί, οι παίκτες θα μπορούν να εντοπίζουν τους NPCs που έχουν γνωρίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ευελπιστούμε, μόνο, να μην λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και στο Torna: The Golden Country.

Επιστρέφει, επίσης, ο μηχανισμός gems crafting, με τον οποίο μπορούμε να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα των όπλων της ομάδας μας. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, διάσπαρτες στον Aionis, είναι οι προσφορές των mini quests. Η επιτυχής ολοκλήρωσή τους ανταμείβει τον παίκτη με μπόλικους πόντους εμπειρίας και νέα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αργότερα.

Expansion Pass

Το Xenoblade Chronicles 3 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Ιουλίου. Την ίδια μέρα πρόκειται να διατεθεί και το Expansion Pass του τίτλου. Το Expansion Pass θα προσφέρει ανά τακτά χρονικά διαστήματα νέους ήρωες και αποστολές. Μέχρι και το τέλος του 2023 θα κυκλοφορήσει και ένα νέο story expansion, το οποίο θα προσφερθεί χωρίς επιπλέον χρέωση στους κατόχους του Pass.

The post Όλες οι πληροφορίες από το Xenoblade Chronicles 3 Direct appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα