Σημαντικά τα κέρδη από microtransactions για την Take Two

Ενώ το GTA V έγινε ο πιο επιτυχημένος τίτλος όλων των εποχών.

Παρόλο που το τελευταίο τρίμηνο, από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, η Take Two -σύμφωνα με τα οικονομικά της αποτελέσματα- είχε ζημιά της τάξης των $2.7 εκατομμυρίων, φαίνεται αισιόδοξη για τη συνέχεια του τρέχοντος οικονομικού έτους, αυξάνοντας τα αναμενόμενα έσοδ;a της μέχρι τη λήξη αυτού στα 61 με 91 δις δολάρια αν και παράλληλα μειώνει τα αναμενόμενα κέρδη της στα 1.74 με 1.84 δις δολάρια. Κύρια πηγή εσόδων για την εταιρία είναι αυτό που ονομάζει η ίδια "recurrent consumer spending", τα έσοδα δηλαδή από τους καταναλωτές που ήδη έχουν τους τίτλους της και προέρχονται από DLC, in-game credits και άλλες μορφές microtransactions.

Τα έσοδα από τη συγκεκριμένη κατηγορία "προϊόντων" παρουσιάζονται αυξημένα κατά 66% σε σχέση με αυτά του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του προηγούμενου έτους και το 48% από τα κέρδη της εταιρίας προέρχονται από αυτά. Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτά τα κέρδη οφείλεται στα microtransactions που περιέχονται σε παιχνίδια της εταιρίας, όπως το NBA 2K18 και το Grand Theft Auto V. Συγκεκριμένα, το τελευταίο τρίμηνο ήταν από τα πιο επιτυχημένα για τα έσοδα από το Grand Theft Auto V, ενώ παράλληλα ο τίτλος έφτασε τις 85 εκατομμύρια αποστολές στα καταστήματα, και πλέον, σύμφωνα με το NPD, είναι ο πιο πετυχημένος τίτλος, σε πωλήσεις και έσοδα, όλων των εποχών. Όσον αφορά στο NBA 2K18, αυτό ξεπέρασε τις 6 εκατομμύρια πωλήσεις σε καταστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο τρίμηνο η εταιρία -πέρα από τα δωρεάν πακέτα επιπλέον περιεχομένου για το GTA Online- κυκλοφόρησε στην αγορά το NBA 2K18 καθώς και expansions για τα XCOM 2 και Mafia III, ενώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος τριμήνου θα βρίσκονται στην αγορά τα WWE 2K18 και L.A. Noire. Για το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018 είναι προγραμματισμένη η κυκλοφορία του Making History Expansion για το Kerbal Space Program ενώ το επόμενο οικονομικό έτος, που ξεκινά την 1η Απριλίου 2019, αναμένεται να είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία της εταιρίας καθώς σε αυτό περιέχεται η κυκλοφορία του Red Dead Redemption 2.

pcps4xbox oneswitch
Keywords