Σημαντική μείωση προσωπικού στην Telltale

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του studio.

Δυσάρεστα είναι τα νέα από την τελευταία ανακοίνωση της Telltale Games, καθώς το studio αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού του κατά 25% κάτι που σημαίνει ότι περίπου 90 άτομα θα σταματήσουν να εργάζονται

σε αυτό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κίνηση αυτή ήταν απαραίτητη για την αναδιάρθρωση της εταιρίας, σκοπός της οποίας είναι να γίνει πιο ανταγωνιστική ως παραγωγός αλλά και εκδότρια story driven τίτλων με έμφαση στην υψηλή ποιότητα. Σύμφωνα με τον Pete Hawley, CEO της Telltale, οι αλλαγές θα βοηθήσουν την εταιρία να επιτύχει το νέο της στόχο, την παραγωγή λιγότερων αλλά καλύτερων τίτλων από μία μικρότερη ομάδα. Παράλληλα τόνισε πως η απόφαση να σταματήσει η συνεργασία του studio με τους ταλαντούχους εργαζομένους του, δεν σχετιζόταν με τη ποιότητας της δουλειάς τους και ότι το studio θα προσπαθήσει να τους βοηθήσει στην ανεύρεση ενός νέου εργοδότη.

Εκτός αυτού, έγινε γνωστό ότι η Telltale αναμένεται να αρχίσει να χρησιμοποιεί ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες, κάτι που σημαίνει ότι ίσως εγκαταλείψει την δική της μηχανή γραφικών για κάποια άλλη, με πιθανότερη υποψήφια τη Unity, καθώς ο John Riccitello, CEO της εταιρίας πίσω από αυτή, έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο του studio. Τέλος, σύμφωνα με το studio η ανάπτυξη της τελευταίας σεζόν του The Walking Dead καθώς και της δεύτερης του The Wolf Among Us δεν θα επηρεαστούν από αυτή την εξέλιξη.

pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα