"Ζαλίζουν" τα έσοδα της Ubisoft από πωλήσεις ψηφιακού περιεχομένου

Σημαντικό το Switch για τη γαλλική εταιρία.

Ικανοποιημένη πρέπει να είναι η Ubisoft με τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους καθώς τα έσοδά της είναι αρκετά υψηλότερα σε σχέση με αυτά του προηγούμενου έτους. Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα της γαλλικής εταιρίας για τα δύο προηγούμενα τρίμηνα είναι αυξημένα κατά 60% σε σχέση με αυτά του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του προηγούμενου έτους. Ακόμη πιο εντυπωσιακά

είναι τα νούμερα που αφορούν τα έσοδα που προήλθαν από πωλήσεις ψηφιακού περιεχομένου -όπως τα ψηφιακά αντίτυπα τίτλων, τα DLC, τα season passes αλλά και τα microtransactions- στα οποία επήλθε αύξηση της τάξης του 69%, και άγγιξαν τα €342,6 εκατομμύρια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, τα έσοδα από τα DLC, season passes και microtransactions είναι υψηλότερα από αυτά των πωλήσεων ψηφιακών αντιτύπων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπήρξε τεράστια αύξηση και σε αυτές. Αντίθετα, τα έσοδα από τις πωλήσεις τίτλων μέσω ψηφιακών καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 57% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με την εταιρία να δηλώνει ότι το 50% των πωλήσεων του South Park: The Fractured But Whole αφορά σε ψηφιακές εκδόσεις ενώ αντίστοιχα το 35% των κατόχων του Assassin's Creed Origins προτίμησε να το αγοράσει σε ψηφιακή μορφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ψηφιακά αντίτυπα του προηγούμενου τίτλου της σειράς, του Assassin's Creed: Syndicate, ήταν υπεύθυνα μόλις για το 15% των συνολικών πωλήσεών του.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι ότι το 19% των εσόδων από τις πωλήσεις τίτλων της εταιρίας αφορά στο Nintendo Switch, με την εταιρία να περιμένει ακόμα περισσότερα έσοδα από τους τίτλους της για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα κατά την περίοδο των εορτών, καθώς πιστεύει ότι η κονσόλα θα έχει μία πολύ δυνατή πορεία. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό νούμερο αν αναλογιστεί κανείς ότι το Xbox One, με αρκετά μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση, είναι υπεύθυνο για το 20% των εσόδων από πωλήσεις τίτλων της εταιρίας.

pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα