Ο Hideo Kojima λαμβάνει βραβείο Καλών Τεχνών

Η Kojima Productions έκανε γνωστή τη βράβευση του Hideo Kojima με το Βραβείο των Καλών Τεχνών στην κατηγορία των media arts. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του εν λόγω στούντιο τιμήθηκε με τον εβδομηκοστό δεύτερο τίτλο από την κυβέρνηση της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Πολιτιστικών Υποθέσεων.

Το Βραβείο Καλών Τεχνών είναι ένα ιστορικό βραβείο

που απονέμεται από τον Οργανισμό Πολιτιστικών Υποθέσεων της Ιαπωνίας κάθε χρόνο από το 1950 σε άτομα που έχουν σημειώσει εξαιρετικά επιτεύγματα σε διάφορους τομείς των τεχνών και που διεύρυναν τα ήδη υπάρχοντα σύνορά τους, όπως στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην επιστήμη και την τεχνολογία.

Hideo Kojima Receives the Minister of Education Award for Fine Arts from the Agency of Cultural Affairs, Government of Japan. #AgencyforCulturalAffairs pic.twitter.com/DSYRs0ty2z

KOJIMA PRODUCTIONS (Eng) (@KojiPro2015_EN) March 10, 2022

Μάλιστα, ο δημιουργός του Death Stranding είναι ο δεύτερος δημιουργός παιχνιδιών που λαμβάνει το εν λόγω βραβείο, καθώς τον πρώτο αποτέλεσε ο Shigeru Miyamoto από τη Nintendo, με τη βράβευσή του να πραγματοποιείται το 2010.

Η επαγγελματική πορεία του Hideo Kojima στη δημιουργία παιχνιδιών ξεκίνησε το μακρινό 1986, όταν εργάστηκε ως Designer στην Konami για την ανάπτυξη του franchise Metal Gear.

The post Ο Hideo Kojima λαμβάνει βραβείο Καλών Τεχνών appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα