Νίκη της Nintendo στον αγώνα για την καταπολέμηση της πειρατείας

Υπέρογκος, εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Τον περασμένο Ιούλιο η Nintendo είχε καταθέσει μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Πολιτείας της Αριζόνας εναντίον δύο ιστοσελίδων που διαχειρίζοντας εξομοιωτές και πειρατικές εκδόσεις (ROMS) παιχνιδιών, αξιώνοντας αποζημιώσεις για την κατάχρηση πνευματικών δικαιωμάτων των παιχνιδιών της.

Φαίνεται πως οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων αυτών -ένα αντρόγυνο, αποφάσισαν να επιλύσουν εξωδικαστικά τη διένεξή τους με τη Nintendo,

προσφέροντας ως αποζημίωση το ποσό των $12.230.000. Οι ίδιοι είχαν αποδεχτει την εκούσια αλλά και ακούσια εμπλοκή τους όσον αφορά στην παράνομη διανομή υλικού αναπαραγωγής και παράνομου software, ενώ φαίνεται πως η Nintendo έχει αποδεχτεί τους όρους, με τη διένεξη να λήγει στο άμεσο μέλλον. Αίσθηση όμως έχει προκαλέσει η παρέμβαση γνωστής σελίδας διανομής torrents, η οποία υποστηρίζει ότι το ζευγάρι των αντιδίκων είναι πιθανόν να μην κατέχει το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό και πως η τελική απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να είχε εκδικάσει ένα πιθανόν χαμηλότερο ποσό αποζημίωσης στην εταιρεία του Κυότο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το υπέρογκο ποσό που καλούνται να καταβάλουν ίσως λειτουργήσει αποτρεπτικά στο μέλλον για παρόμοιες ιστοσελίδες παράνομης διακίνησης πνευματικού περιεχομένου και δικαιωμάτων.

switchnintendo ds3dswiiuwiigamecubegameboy advance
Keywords
Τυχαία Θέματα