Νέο επεισόδιο στο σήριαλ FIFA- EA Sports

Ο παγκόσμιος διοικητικός φορέας του ποδοσφαίρου, η FIFA, φέρεται να θέλει την EA Sports να πληρώνει το διπλάσιο από αυτό που πληρώνει σήμερα για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα της FIFA στα παιχνίδια της.

Το παραπάνω ​​έρχεται μέσω μιας αναφοράς από τους New York Times και βοηθά να δοθεί μια εξήγηση στο γιατί η EA αποκάλυψε

πρόσφατα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να “κόψει τους δεσμούς της” με τη FIFA και να μετονομάσει τη μακροχρόνια ποδοσφαιρική σειρά της. Η τρέχουσα δεκαετής συμφωνία λήγει μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, και παρά τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια, φαίνεται ότι έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο.

Ο βασικός (μπορεί και ο σημαντικότερος) πυρήνας της διαφοράς μεταξύ των δύο μερών είναι τα χρήματα. Η FIFA θέλει η EA να πληρώσει το διπλάσιο από το ποσό που κάνει σήμερα, με την αξία της συμφωνίας να φτάνει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια για κάθε κύκλο τεσσάρων χρόνων που θα διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA. Και τα δύο μέρη δυσκολεύονται να συμφωνήσουν ποια αποκλειστικά δικαιώματα θα περιλαμβάνει η σύμβαση, με τη FIFA να θέλει να περιορίσει τα δικαιώματά της σε καθαρά χρήση βιντεοπαιχνιδιών, ενώ η EA θέλει τα δικαιώματα σε άλλα σημεία, όπως real-life game  γεγονότα.

Η EA φαίνεται να σχεδιάζει να κυκλοφορεί τα παιχνίδια της χωρίς FIFA license στο μέλλον, καθώς ο publisher καταχώρησε πρόσφατα το όνομα “EA Sports FC” και ανανέωσε επίσης την άδεια χρήσης της με τη FIFPro, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί φυσιογνωμίες παικτών και επίσημες μάρκες για τα περισσότερα πρωταθλήματα και ομάδες ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο, ακόμη και χωρίς την άδεια της FIFA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ληφθεί απόφαση και εάν καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι πρόθυμη να κάνει πίσω, φαίνεται ότι το FIFA 22 θα μπορούσε να είναι το τελευταίο παιχνίδι της EA που θα χρησιμοποιήσει το όνομα της FIFA, τουλάχιστον προς το παρόν.

The post Νέο επεισόδιο στο σήριαλ FIFA- EA Sports appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα