Νέες πληροφορίες για το Super Mario Maker 2

Και εκπλήξεις για τους συνδρομητές του Nintendo Switch Online.

Με την ολοκλήρωση της πιο πρόσφατης παρουσίασής της, η οποία διήρκησε περίπου ένα τέταρτο, η Nintendo έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία και πληροφορίες για το επερχόμενο Super Mario Maker 2,

ενώ επεφύλασσε και μια ιδιαίτερη ανακοίνωση στο τέλος της παρουσίασής της, αποκλειστικά για τους συνδρομητές της online υπηρεσίας της.

Όπως θα περίμενε κανείς, δεδομένης της φύσης του παιχνιδιού, το Super Mario Maker 2 έρχεται εξοπλισμένο με νέα εργαλεία δημιουργίας επιπέδων και νέα αντικείμενα, τα οποία θα δίνουν νέα πνοή στη δημιουργία επιπέδων αλλά και στην εμπειρία που θα αποκτούν όλοι οι παίκτες που θα κατεβάζουν τα επίπεδα από το Ίντερνετ και θα μπορούν να τα παίξουν στο Switch τους. Η εισαγωγή πλαγιών (slopes), η δυνατότητα ρύθμισης του ύψους του νερού, όπως επίσης και η εισαγωγή αντικειμένων/ εχθρών από παλιότερα παιχνίδια της σειράς (όπως ο ήλιος που μας κυνηγά μέχρι να φτάσουμε στη λήξη του επιπέδου, απειλώντας πάντα να μας κάψει) ενισχύουν ακόμα περισσότερο το αίσθημα δημιουργίας επιπέδων, που είναι πιο πιστά στο πνεύμα των παιχνιδιών της σειράς Super Mario. Κάθε επίπεδο θα σχεδιάζεται με το ύφος των γραφικών που πρωτοεμφανίστηκε σε κομβικά παιχνίδια της σειράς, ενώ το πιο πρόσφατο graphics style, εμπνευσμένο από το Super Mario 3D World, θα περιλαμβάνει την προσθήκη εντελώς νέων αντικειμένων που δεν είναι συμβατά με τα παλαιότερα. Ο Mario θα μπορεί για μια ακόμα φορά να μεταμορφωθεί σε Cat Mario, εξερευνώντας και ολοκληρώνοντας τα επίπεδα με τη γρηγοράδα και τη χάρη των αγαπημένων αιλουροειδών.

Το Super Mario Maker 2 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το παιχνίδι πολλαπλών παικτών, εκτός από το άφθονο single player υλικό που περιλαμβάνει. Δύο παίκτες θα μπορούν να σχεδιάσουν ταυτόχρονα ένα επίπεδο, ενώ έως και τέσσερις παίκτες θα μπορούν να αναμετρηθούν μεταξύ τους σε διάφορα modes, τα οποία θα εξετάζουν την ταχύτητα και το πόσο στρατηγικά αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του κάθε επιπέδου. Καθώς απευθύνεται και σε νέους παίκτες, οι οποίοι ενδεχομένως δεν έχουν εμπειρία με τα προηγούμενα Super Mario Maker που κυκλοφόρησαν για το Wii U και το 3DS, το Super Mario Maker 2 εισάγει για πρώτη φορά ένα Story Mode, το οποίο και παρουσιάζει σταδιακά τους μηχανισμούς του παιχνιδιού στους αρχάριους παίκτες, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν και να παίξουν επίπεδα, με σκοπό να μαζέψουν έναν συγκεκριμένο αριθμό νομισμάτων που θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση του κάστρου της πριγκήπισσας Peach.

Το ίδιο το παιχνίδι έρχεται με 100 επίπεδα δημιουργημένα από τη Nintendo, ενώ οι πάικτες θα μπορούν να κατεβάσουν έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό επιπέδων από το Ίντερνετ. Οι δημιουργοί εντυπωσιακών επιπέδων θα μπαίνουν αυτόματα σε ένα ranking mode, μέσω του οποίου θα ξεκλειδώνουν αντικείμενα διακόσμησης του avatar τους, ξεχωρίζοντας παράλληλα από τους υπόλοιπους. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως, σε αντίθεση με τo πρώτο παιχνίδι, το Super Mario Maker 2 απαιτεί την ύπαρξη συνδρομής στην υπηρεσία Nintendo Switch online, ούτως ώστε να είναι εφικτό το ανέβασμα και το κατέβασμα επιπέδων από το Ίντερνετ.

Με σκοπό να κάνει πιο εφικτή την απόκτηση μιας συνδρομής, η Nintendo θα προσφέρει ένα ειδικό bundle που θα περιλαμβάνει το παιχνίδι και μια δωδεκάμηνη συνδρομή στην υπηρεσία. Επιπλέον, αποκλειστικά για τους συνδρομητές της υπηρεσίας, η Nintendo παρουσίασε και το πρόγραμμα Nintendo Switch Game Vouchers. Καταβάλλοντας το ποσό των 99 ευρώ, οι συνδρομητές θα μπορούν να προμηθευτούν ένα ζευγάρι κουπονιών, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την αγορά δύο παιχνιδιών από το Nintendo Eshop σε μειωμένη τιμή. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τα κουπόνια για την αγορά του Super Mario Maker 2 αλλά και του Super Smash Bros. Ultimate από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Nintendo, οι παίκτες μπορούν να τύχουν έκπτωσης ύψους 30 ευρώ. Τα παιχνίδια που θα μπορούν να αποκτηθούν μέσω των vouchers ανήκουν σε έναν κατάλογο μεγάλων κυκλοφοριών, ο οποίος περιλαμβάνει και παιχνίδια τα οποία αναμένονται να διατεθούν στο άμεσο μέλλον.

Το Super Mario Maker 2 αναμένεται να διατεθεί για το Nintendo Switch στις 28 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, στην τιμή των €59.99, και με διαθέσιμα δωράκια προπαραγγελίας στα συνεργζόμενα καταστήματα λιανικής.

switch
Keywords
Τυχαία Θέματα