"Μόνο ψηφιακή η διανομή παιχνιδιών σε μερικά χρόνια"

Πέντε με είκοσι χρόνια μένουν σύμφωνα με την Take-Two.

Μιλώντας στην έκθεση Credit Suisse 21st Annual Technology Mέσων και Τηλεπικοινωνιών και όπως αναφέρει το gamesindustry.biz, ο πρόεδρος της Take-Two, Karl Slatoff δήλωσε πως κατά πάσα πιθανότητα η ψηφιακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών θα εξαλείψει τελείως τον συμβατικό τρόπο αγοράς μέσω του υλικού αντιτύπου. Συγκεκριμένα, ο Slatoff είπε: "Πιστεύω πως στο μέλλον η διανομή θα είναι 100% digital, απλά δεν μπορώ να προβλέψω σε πόσα χρόνια θα γίνει κάτι τέτοιο, πιστεύω θα πάρει περισσότερα

από πέντε χρόνια και λιγότερα από είκοσι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήδη κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Ο λόγος που νομίζω ότι αυτή η αλλαγή έρχεται λίγο πιο γρήγορα από ό,τι περίμενε ο κόσμος, είναι λόγω των πολύ καλών υπηρεσιών που έχουν οι Sony και Microsoft. Ο δισταγμός για ένα digital only περιβάλλον απομακρύνεται γιατί αυτές οι υπηρεσίες είναι πολύ καλά σχεδιασμένες και ο κόσμος τις υποστηρίζει".

Όσον αφορά στους retailers και κατά πόσο αυτοί έχουν θέση στην αγορά, η Take-Two σημείωσε πως αυτή τη στιγμή βασίζεται επάνω τους για να μπορεί να διανείμει τα παιχνίδια της στο κοινό. Σε αυτό το θέμα η δήλωση του Slatoff ήταν: "Η αλήθεια είναι πως οι πωλητές υλικών αντιτύπων αποτελούν σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων μας και είναι πολύ σημαντικοί συνεργάτες για εμάς. Θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε αυτό το περιβάλλον και προσπαθούμε, όμως δεν είναι στο χέρι μας, η αλλαγή στην τάση της βιομηχανίας φαίνεται αναπόφευκτη".

Η στροφή της βιομηχανίας προς το ψηφιακό περιεχόμενο έχει οδηγήσει τους developers σε επειχηρηματικά μοντέλα όπως είναι αυτά των microtransactions. Φυσικά πολλοί παίκτες δεν υποστηρίζουν αυτού του είδους την τεχνική από μεριάς εταιριών γιατί θεωρούν ότι αλλοιώνει το παιχνίδι τους. Ο Slatoff συναινεί στις ανησυχίες των παικτών γύρω από αυτές τις τακτικές, αλλά πιστεύει πως δεν έχει να κάνει με τα microtransactions αυτά καθ' αυτά, αλλά με το παιχνίδι το οποίο περιβάλουν, καθώς δεν θεωρεί τα loot boxes τζόγο.

ps4pcxbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα