Καινούργιο Steam Deck από τη Valve

Με μία απρόσμενη ανακοίνωση η Valve παρουσίασε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου το καινούργιο μοντέλο Steam Deck. Η αμερικανική εταιρεία δεν το ονομάζει Steam Deck 2 καθώς είναι λίγες -αλλά καίριες- οι αλλαγές που έχουν γίνει.

Η πρώτη και πιο μεγάλη από αυτές είναι η εφαρμογή OLED οθόνης

στο σύστημα, η οποία θα είναι μεγαλύτερη. Από τις 7 ίντσες που ήταν στα αρχικά μοντέλα, περνάμε πλέον στις 7,4 με ανάλυση 1280x800pixels. Αυτό όμως δεν θα επηρεάσει καθόλου τις διαστάσεις του μηχανήματος, οι οποίες θα είναι οι ίδιες με τα παλιά μοντέλα. Επίσης, η οθόνη θα έχει ρυθμό ανανέωσης τα 90Hz, και φωτεινότητα που θα φτάνει τα 1000 nits.

Μία άλλη μεγάλη αλλαγή έχει να κάνει με την ενέργεια του καινούργιου Steam Deck. Η μπαταρία θα είναι πλέον 50Whr -watts ανά ώρα- και όχι 40Whr όπως το προηγούμενο μοντέλο και μαζί με το OLED σύστημα θα έχουμε φορτιστή με καλώδιο που θα φτάνει τα 2,5 μέτρα. Υπενθυμίζουμε ότι στο αρχικό μοντέλο το καλώδιο έφτανε το 1,5 μέτρο.

Αλλαγές έχουν δεχθεί και τα Wifi και Bluetooth εξαρτήματα της συσκευής, τα οποία θα υποστηρίζουν WiFi 6E και Bluetooth 5.3 αντίστοιχα. Αξίζει να αναφερθεί ότι το όλο σύστημα πλέον θα ζυγίζει 30 γραμμάρια λιγότερο και θα έχει πολύ καλύτερη ψύξη.

Μάθαμε ότι αυτό το μοντέλο θα κυκλοφορήσει στις 16 Νοεμβρίου, με τα πακέτα του συστήματος σύμφωνα με το επίσημο site της Valve να είναι τα εξής από εδώ και πέρα:

256GB NVMe SSD LCD μοντέλο, με την παλιά οθόνη και μπαταρία, στα 419 ευρώ569GB NVMe SSD OLED μοντέλο, με την καινούργια οθόνη και μπαταρία, στα 569 ευρώ1TB NVMe SSD OLED μοντέλο, με την καινούργια οθόνη και μπαταρία, στα 679 ευρώ

Τέλος, τα δύο πακέτα από την παλιά σειρά των Steam Deck με τα 64GB και τα 512GB σκληρό δίσκο, θα πάρουν μία μείωση τιμής και θα πωλούνται στα 369 και 469 ευρώ αντιστοίχως μέχρι να τελειώσουν τα αποθέματα αυτών.

The post Καινούργιο Steam Deck από τη Valve first appeared on GameOver.

The post Καινούργιο Steam Deck από τη Valve appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καινούργιο Steam Deck, Valve,kainourgio Steam Deck, Valve