Η πολιτεία της California μηνύει την Activision για εργασιακό καθεστώς σεξουαλικής παρενόχλησης

Ένα σημαντικότατο θέμα, σχετιζόμενο με το καθεστώς εργασίας και με φαινόμενα ενδοεταιρικής σεξουαλικής παρενόχλησης, φαίνεται να προκύπτει τις τελευταίες ώρες γύρω από τη βιομηχανία των videogames και συγκεκριμένα γύρω από τον αμερικάνικο κολοσσό Activision Blizzard. Έπειτα από δύο χρόνια ερευνών, το τμήμα Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της πολιτείας της Καλιφόρνια, κατέθεσε επίσημα στο ανώτατο δικαστήριο του Los Angeles αγωγή κατά της Activision για συνθήκες διακρίσεων και σεξουαλικής παρενόχλησης στα πλαίσια του εργασιακού της περιβάλλοντος.

Το θέμα, το οποίο πήρε προεκτάσεις και απασχόλησε ΜΜΕ εκτός της βιομηχανίας όπως τα Bloomberg και New York Times , φαίνεται να είναι αρκετά σοβαρό, με νέες, όλο και πιο σημαντικές, πληροφορίες να έρχονται στο φως από την αρχική είδηση. Η αγωγή το πολιτειακού φορέα της Καλιφόρνια κατηγορεί την Activision για καλλιέργεια “frat boy” εργασιακής κουλτούρας, ένας ιδιωματισμός που στις ΗΠΑ χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε άνδρες που συμπεριφέρονται με αυθάδεια και αλαζονεία, προσομοιάζοντας την τυπική συμπεριφορά που συναντάται σε μέλη κολεγιακών αδελφοτήτων (fraternities).

Ακόμα στην αγωγή προκύπτουν ισχυρισμοί για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών από στελέχη καθώς και ανοιχτοί δημόσιοι αστεϊσμοί ανδρών υπαλλήλων περί βιασμών προς συναδέλφους του άλλου φύλου. Τέλος, αναφέρεται και η χρήση αλκοόλ στον εργασιακό χώρο καθώς και συμμετοχή ανδρών υπαλλήλων σε «ακατάλληλη συμπεριφορά» προς γυναίκες συναδέλφους.

Η μήνυση, ωστόσο, δεν σταματά εκεί και κατηγορεί την αμερικανική εταιρεία για τακτικές αδικαιολόγητης και μη επαρκούς αμοιβής των γυναικών σε σχέση με τους άνδρες υπαλλήλους καθώς και διακρίσεων σε περιπτώσεις προαγωγής.

Η υπηρεσία αναφέρει: “Ο εργασιακός χώρος της Activision είναι ένας χώρος αναπαραγωγής παρενοχλήσεων και διάκρισης εις βάρος των γυναικών. Οι γυναίκες υπάλληλοι υφίστανται συνεχή σεξουαλική παρενόχληση, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς αποτροπής ανεπιθύμητων σεξουαλικών σχολίων αλλά και «χουφτωμάτων» από τους άνδρες συναδέλφους και επόπτες τους κατά την διάρκεια εταιρικών εκδηλώσεων“

TrendingΕξαιρετικό ντεμπούτο για το The Legend of Zelda: Skyward Sword HD – UK Retail Charts 17 Ιουλίου 2021

Μάλιστα, στην αγωγή αναφέρεται συγκεκριμένα μια περίπτωση στην οποία γυναίκα υπάλληλος φαίνεται να αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού εξαιτίας της σεξουαλικής σχέσης που διατηρούσε με τον ανώτερό της, ενώ πριν από το συμβάν, άνδρες συνάδελφοι φέρεται να μοιράστηκαν ακατάλληλες φωτογραφίες της γυναίκας, με τα στελέχη της εταιρείας και το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού να αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν το παράπτωμα όταν ενημερώθηκαν για αυτό.

Η Activision, προχώρησε σε δήλωση επίσημη δήλωση, στην οποία αναφέρει ότι η εικόνα που δημιουργεί η υπηρεσία με την αγωγή της δεν ανταποκρίνεται στην Activision του σήμερα, που προσπαθεί να πληρώνει τους υπαλλήλους δίκαια και εργάζεται για την βελτίωση της κουλτούρας και της πολυμορφίας της τα τελευταία χρόνια. Και προσθέτει ότι η εταιρεία διενεργεί anti-harassment σεμινάρια ενώ διαθέτει και τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες εργαζομένων για τέτοια θέματα.

Στον αντίποδα, η κρατική υπηρεσία απασχόλησης αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ φαίνεται να ζητά αποζημιώσεις για τους μη αμειβόμενους μισθούς, περαιτέρω αποζημιώσεις για ψυχική και σωματική ωδίνη και επιβολή χρηματικών κυρώσεων. Η Activision, η οποία εδρεύει στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, αξίζει περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια και απασχολεί σχεδόν 10.000 υπαλλήλους, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπη με κατηγορίες από τους υπαλλήλους της, με την πιο πρόσφατη να χρονολογείται περίπου έναν χρόνο πίσω και να σχετίζεται με μισθολογικές ανισότητες.

Αλλά και οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε εργασιακό χώρο, δυστυχώς, δεν είναι κάτι νέο για την βιομηχανία με γυναίκες να έχουν καταγγείλει στο παρελθόν μεγάλες εταιρείες όπως την Ubisoft και την Riot Games.

The post Η πολιτεία της California μηνύει την Activision για εργασιακό καθεστώς σεξουαλικής παρενόχλησης appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα