Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει την έγκριση της για τη συμφωνία μεταξυ Xbox και Activision Blizzard

Η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, έναντι 68,7 εκατομμυρίων δολαρίων, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο, η έγκριση της ΕΕ εξαρτάται από διάφορες δεσμεύσεις που θα πρέπει να εκπληρώσει η Microsoft, σε σχέση με την αγορά του cloud gaming. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο αποκλεισμός της συμφωνίας από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών

του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) παραμένει σε ισχύ.

Η έγκριση της ΕΕ αντιπροσωπεύει αναμφίβολα αποτελεί ένα βήμα μπροστά για τη συγχώνευση Xbox και Activision Blizzard, με την έρευνα να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η συμφωνία δεν θα αποδεικνυόταν επιβλαβής για τους ανταγωνιστές platform holders και συνδρομητικών υπηρεσιών. Εντούτοις, σημειώνει ότι θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό στη διανομή παιχνιδιών μέσω cloud-based game streaming υπηρεσιών.

Προχωρώντας στην αντιμετώπιση αυτής της ανησυχίας, η Microsoft συμφώνησε στις ακόλουθες δεσμεύσεις για τα επόμενα δέκα χρόνια:

Μια δωρεάν άδεια για τους καταναλωτές στην EEA που θα τους επιτρέπει να κάνουν stream, μέσω οποιασδήποτε cloud game streaming υπηρεσίας της επιλογής τους, για όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά παιχνίδια της Activision Blizzard που θα διατίθενται στους υπολογιστές και τις κονσόλες.Μια αντίστοιχη δωρεάν άδεια σε παρόχους cloud game streaming υπηρεσίας για να επιτρέπει στους παίκτες που βρίσκονται στην ΕΕΑ να κάνουν stream οποιουδήποτε παιχνιδιού της Activision Blizzard για υπολογιστές και κονσόλες.

“Οι δεσμεύσεις αντιμετωπίζουν πλήρως τις ανησυχίες σχετικά με τον ανταγωνισμό που εντόπισε η Επιτροπή και αντιπροσωπεύουν σημαντική βελτίωση για το cloud gaming σε σύγκριση με την τρέχουσα κατάσταση”, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Να θυμίσουμε ότι υπάρχει ακόμα μια ακρόαση από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Αυγούστου.

The post Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει την έγκριση της για τη συμφωνία μεταξυ Xbox και Activision Blizzard appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα