Η Take-Two δεν θα αποκαλύψει νέους τίτλους στην Ε3

Η καθυστέρηση του σημαντικού τίτλου, τα τρομερά έσοδα και οι ματιές στο PS5!

Πριν λίγες ώρες η Take-Two δημοσιοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018 αλλά και τα τελικά αποτελέσματα του οικονομικού έτους, το οποίο τελείωσε στις 31 Μαρτίου, και πέρα από τα στοιχεία για την πορεία της εταιρίας, κατά τη διάρκεια στης συζήτησης προέκυψαν σημαντικές ειδήσεις που αφορούν στο μέλλον της εταιρίας. Αρχικά ας σταθούμε στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας, που είναι

εντυπωσιακά. Η Take-Two αποκάλυψε πως τα συνολικά της έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους έφτασαν τα 450.3 εκ. δολάρια, με κύρια πηγή εσόδων να είναι το "recurrent consumer spending", δηλαδή τα έσοδα από ανθρώπους που ήδη είναι κάτοχοι των τίτλων της εταιρίας ή, πιο απλά, τα έσοδα από τα microtransactions. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα από microtransactions είναι αυξημένα κατά 42% σε σχέση αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους, ενώ πλέον αποτελούν το 44% των συνολικών εσόδων της εταιρίας. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Take-Two, το Grand Theft Auto V ξεπέρασε τις 95 εκ. πωλήσεις μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2018, ενώ το NBA 2K18 ξεπέρασε τις 9 εκ. πωλήσεις και έγινε ο πιο επιτυχημένος εμπορικά αθλητικός τίτλος της εταιρίας.

Οι εκτιμήσεις της εταιρίας για το 2019 είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, αφού η Take-Two περιμένει έσοδα ρεκόρ στα οποία θα συνεισφέρουν τόσο η κυκλοφορία του Red Dead Redemption 2 και των ετήσιων NBA 2Κ και WWE 2K, όσο και τα έσοδα που προέρχονται από τίτλους που ήδη βρίσκονται στην αγορά. Η εταιρία σκοπεύει να συνεχίσει να υποστηρίζει τους τίτλους της, με υλικό που στοχεύει στην αύξηση της ενασχόλησης των παικτών με αυτούς, αλλά και στην αύξηση του "recurrent consumer spending". Οι παραπάνω ενθαρρυντικές εκτιμήσεις της Take-Two της έδωσαν την απαραίτητη άνεση ώστε να μπορέσει να αναβάλλει την κυκλοφορία του σημαντικού τίτλου που σκόπευε να κυκλοφορήσει μέσα στο οικονομικό έτος 2019, ο οποίος σύμφωνα με φήμες φαίνεται να είναι το Borderlands 3, και να κερδίσει περισσότερο χρόνο ανάπτυξης για αυτόν, αφού πλέον η κυκλοφορία του μεταφέρθηκε για το οικονομικό έτος 2020. Αυτός είναι και ο λόγος που πρόεδρος της Take Two, Karl Slatoff, αποκάλυψε πως η εταιρία δεν θα ανακοινώσει κανένα νέο τίτλο κατά τη διάρκεια της φετινής έκθεσης Ε3.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων ο CEO της Take-Two, Strauss Zelnick ερωτήθηκε για το πως θα αντιδράσει η εταιρία σε μία ενδεχόμενη κυκλοφορία της επόμενης οικιακής κονσόλας PlayStation εντός του 2020. O Zelnick απάντησε πως δεν μπορεί να σχολιάσει τα σχέδια μίας άλλης εταιρίας, δηλαδή της Sony, ωστόσο δήλωσε περήφανος με τον τρόπο που η Take-Two έχει χειριστεί τις μεταβάσεις σε διαφορετικές γενιές μέχρι στιγμής. Ο ίδιος τόνισε πως κατά τη διάρκεια της μετάβασης από το PS3 στο PS4, υπήρχε αρκετή ανησυχία για τα παλαιότερα παιχνίδια, ωστόσο η Take-Two, λόγω των μικρών σε αριθμό και πολύ ποιοτικών κυκλοφοριών της έχει μικρότερο ρίσκο σε κάθε μετάβαση. Συγκεκριμένα στάθηκε στο παράδειγμα του GTA V, το οποίο αν και αναπτύχθηκε σαν τίτλος της προηγούμενης γενιάς, παραμένει ο πιο επιτυχημένος τίτλος της τρέχουσας, με σχετική ευκολία.

Στη συνέχεια ο Zelnick υπογράμμισε πως η εταιρία παρακολουθεί τις κυκλοφορίες νέων πλατφορμών και αποφασίζει για το αν θα τις στηρίξει ανάλογα με το αν θεωρεί ότι θα έχουν επιτυχία στην αγορά, ενώ ταυτόχρονα τόνισε πως οι υπολογιστές, σαν πλατφόρμα, έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο για το πως κινείται η εταιρία. Κλείνοντας ο ίδιος υποστήριξε πως πιστεύει στο άμεσο μέλλον οι κονσόλες θα συνεχίσουν να ακολουθούν το μοντέλο των μεταβάσεων από γενιά σε γενιά, ωστόσο στο μέλλον, η βιομηχανία θα φτάσει σε ένα σημείο που θα είναι "platform-agnostic".

pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα