Η Sony αποκάλυψε το GT Sophy

Η Sony, σε συνεργασία με την Polyphony Digital, ανακοίνωσε μια νέα «επαναστατική» τεχνητή νοημοσύνη με την ονομασία “GT Sophy”, μια «superhuman AI agent» που μπορεί προφανώς να ξεπεράσει τους «καλύτερους οδηγούς του κόσμου» που υπήρχαν στο Gran Turismo Sport.

“Το GT Sophy εκπαιδεύτηκε για να κατακτήσει τις οδηγητικές δεξιότητες που απαιτούνται για να ανταγωνιστεί τους καλύτερους οδηγούς σε επίπεδο

πρωταθλήματος στον κόσμο”, αναφέρει το Δελτίο Τύπου των δυο εταιρειών. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο αγωνιστικών αυτοκινήτων, με την τεχνολογία του GT Sophy που μπορεί να υπερηφανεύεται για μια «βαθιά κατανόηση» της δυναμικής των αυτοκινήτων, των αγωνιστικών γραμμών και των ελιγμών ακριβείας, καθώς και την ικανότητα λήψης αποφάσεων σε κλάσματα δευτερολέπτου, προσαρμοζόμενη τακτικά στις αγωνιστικές καταστάσεις καθώς αυτές συμβαίνουν.

Επίσης η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται να συμμορφωθεί επίσης με την αγωνιστική εθιμοτυπία για τη διασφάλιση του fair play, της τήρησης συγκεκριμένων κανόνων αθλητικής συμπεριφοράς, της αποφυγής συγκρούσεων και του σεβασμού των αγωνιστικών γραμμών των αντιπάλων οδηγών. “Η εξοικείωση με το περίπλοκο άθλημα της οδήγησης αγωνιστικών αυτοκινήτων στον εξαιρετικά ρεαλιστικό driving simulator Gran Turismo Sport αντιπροσωπεύει μια νέα ανακάλυψη στην τεχνητή νοημοσύνη”, προσθέτει σε άλλο σημείο το Δελτίο Τύπου.

“Σκοπός της Sony είναι να «γεμίσει τον κόσμο με συναισθήματα, μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας» και το Gran Turismo Sophy είναι μια τέλεια ενσάρκωση αυτού”, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony, Kenichiro Yoshida. “Αυτή η ομαδική συνεργασία στην οποία έχουμε δημιουργήσει μια gaming AI για παίκτες, είναι πραγματικά μοναδική για τη Sony ως μια creative entertainment εταιρεία. Σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα στην πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ προσφέρει επίσης βελτιωμένες εμπειρίες στους GT fans σε όλο τον κόσμο”.

Ο δημιουργός της σειράς Gran Turismo και Πρόεδρος της Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi πρόσθεσε: “Η έρευνα της AI είναι μια καλή ευκαιρία να σκεφτούμε πραγματικά τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και πώς η τεχνολογία και η κοινωνία μπορούν να συνυπάρξουν καλύτερα. Από την πρώτη του κυκλοφορία το 1997, το franchise Gran Turismo συνέχισε να ξεπερνά τα όρια του gaming και της καινοτομίας μέσω μιας περιέργειας για την τεχνολογία. Το Gran Turismo Sophy είναι μια περαιτέρω επίδειξη αυτής της φιλοσοφίας, και πιστεύω ότι αυτό το AI concept θα συμβάλει τόσο στο μέλλον των παιχνιδιών όσο και των αυτοκινήτων”.

Το Gran Turismo 7 θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5 και PlayStation 4 στις 4 Μαρτίου.

The post Η Sony αποκάλυψε το GT Sophy appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα