Η Rockstar αλλάζει την πολιτική της σχετικά με τα mods

Kαι... σώζει την κατάσταση.

Οι δημιουργοί του GTA V, έπειτα από τις αντιδράσεις του κοινού σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Take-Two Interactive να "απαγορεύσει" το μεγαλύτερο εργαλείο modding, επικοινώνησε με την μητρική της εταιρία περί του θέματος και αποφασίστηκε να μην προβούν νομικές αντιδράσεις από τη χρήση του OpenIV. Πρόσφατα η Take-Two Interactive έστειλε ένα γράμμα στους δημιουργούς του OpenIV, απαιτώντας να "κλείσει" το εργαλείο modding και να σεβαστούν τα πνευματικά δικαιώματα της εταιρίας. Στην αντίστοιχη περίπτωση

που οι διαχειριστές του OpenIV δεν θα συνεργάζονταν με τις προειδοποιήσεις, η εταιρία αναφέρθηκε στην απειλή δικαστικών μέτρων. Η εξήγηση για όλο αυτό από τη Rockstar, ήταν το ότι το εργαλείο αυτό χρησιμοποιείται απο hackers, οι οποίοι έχουν γίνει η αιτία να καταστραφεί η ευχαρίστηση του παιχνιδιού σε τεράστιο αριθμό παικτών.

Αξίζει να σημειώσουμε, όμως, πως το OpenIV χρησιμοποιείται κυρίως για modding του single player κομμάτι του παιχνιδιού και όχι του Multiplayer, αν και υπάρχουν πράγματι υποψίες ότι κάποιοι hackers θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποίησει το εργαλείο αυτό έτσι, ώστε να αναπτύξουν τα δικά τους mods που φυσικά δεν είναι απλά mods, αλλά δυστυχώς καταλήγουν να καταστρέψουν το παιχνίδι για πολλούς από εμάς.

Όπως ανέφερε και η Rockstar: "Έπειτα απο συζητήσεις, η Take-Two συμφώνησε ότι δεν θα λάβει νομική δράση ενάντια στα έργα τρίτων (mods) που εμπλέκουν τα παιχνίδια της Rockstar που είναι single-player και μη εμπορικά, καθώς θα σέβαστούν τα δικαιώματα της πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων ομάδων. Αυτό όμως δεν ισχύει στο (Ι) multiplayer ή στις υπηρεσίες online, (ΙΙ) σε εργαλεία, αρχεία και λειτουργίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το multiplayer ή τις online υπηρεσίες, ή (ΙΙΙ) στη χρήση άλλης πνευματικής ιδιοκτησίας της Rockstar στο έργο. Αυτό δεν είναι άδεια, και δεν αποτελεί έγκριση, αποδοχή ή εξουσιοδοτηση σε κανένα έργο τρίτης ομάδας. Η Rockstar πιστεύει στην δημιουργικότητα του κοινού, και πιο συγκεκριμένα επιθυμεί οι δημιουργοί να δείχνουν το πάθος τους για τα παιχνίδια μας."

Αυτό είναι μια νίκη για το κοινό του modded GTA, καθώς απ' όταν η Take-Two έδρασε με αυτόν τον τρόπο, πολλοί gamers αντέδρασαν, "κυρήττοντας πόλεμο" στην τακτική της, διαμαρτυρόμενοι για την αντιμετώπισή της. Αν μη τι άλλο, αυτή η τροπή των πραγμάτων μάς δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει λύση και οι διεκδικήσεις των gamers να αποφέρουν καρπούς όταν υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις.

Εκτός αυτού, υπήρξε και μια νέα ανακοίνωση η οποία ήταν ότι θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του Open IV, που δείχνει αδιαμφισβήτητα ότι το πρόγραμμα είναι ζωντανό και ισχυρότερο απο ποτέ.

Η Rockstar πλέον βρίσκεται σε επαφή με την ομάδα του OpenIV και αυτό υπόσχεται αν όχι ασφάλεια για τα mods, τουλάχιστον φιλική αντιμετώπιση απο εδώ και πέρα.

Yep, @OpenIV is back! https://t.co/p5Qi3FwFO7 pic.twitter.com/e4jQBC36tN

— GTANet | GTAForums (@GTANet) 23 Ιουνίου 2017pc
Keywords
Τυχαία Θέματα