Cine-TV News #60

Game of Thrones, Saw, Han Solo και άλλες ειδήσεις από την 7η τέχνη.

Παρόλο που η καλοκαιρινή περίοδος είναι αυτή των blockbusters και των μεγάλων ονομάτων, μάλλον χλιαρά κινείται ο κινηματογράφος από Hollywood πλευρά το τελευταίο διάστημα. Τα μεγάλα ονόματα "πάτωσαν" στο Box Office, όπως αναφέρει και το Indiewire στο σχετικό report του για την προηγούμενη εβδομάδα, με

το Transformers: The Last Knight να σημειώνει τα χαμηλότερα έσοδα στην ιστορία του franchise και να ακολουθεί την τραγική πορεία του The Mummy, με αποτέλεσμα η Wonder Woman να παραμένει η φετινή βασίλισσα στις εισπράξεις.

Από την άλλη, ελπίδα δόθηκε στο "σήριαλ" της ταινίας που θα βασίζεται στον Han Solo, αφού αμέσως μετά την αποχώρηση των σκηνοθετών του, η Disney ανακοίνωσε ότι το τιμόνι αυτής της "Star Wars story" θα αναλάβει ο Ron Howard (The Da Vinci Code). Σε ό,τι αφορά την τηλεόραση, έχουμε νέο trailer για την έβδομη σεζόν του Game of Thrones, που θα ξεκινήσει στις 16 Ιουλίου, το Veep μάλλον θα συνεχιστεί για 7η σεζόν (όσοι είδαν το τελευταίο επεισόδιο του 6ου κύκλου, αναφέρουν ότι αυτό είναι ξεκάθαρο), ενώ ο Dan Harmon επιβεβαιώνει ότι η 3η σεζόν του Rick and Morty θα έρθει και ότι οι φήμες που τον θέλουν να είναι τσακωμένος με τον Justin Roiland, συν-δημιουργό της σειράς, δεν ισχύουν.

Trailers

Thank You For Your Service
Σκηνοθέτης: Jason Hall (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Miles Teller, Haley Bennett, Amy Schumer, Joe Cole
Πρεμιέρα: 27 Οκτωβρίου (Αμερική)

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του δημοσιογράφου David Finkel, το Thank You For Your Service θα ασχοληθεί με το θέμα του μετατραυματικού στρες που βιώνουν στρατιώτες, οι οποίοι έχουν βρεθεί στο πεδίο της μάχης και στη συγκεκριμένη περίπτωση στο πολεμικό θέατρο του Ιράκ. Ενδιαφέρουσα περίπτωση για τον Miles Teller, έναν αρκετά καλό ηθοποιό, που "πηδάει" από είδος σε είδος με κάθε ταινία του.

American Assassin
Σκηνοθέτης: Michael Cuesta (Kill the Messenger)
Πρωταγωνιστούν: Dylan O’Brien, Michael Keaton, Taylor Kitsch, Sanaa Lathan
Πρεμιέρα: 15 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Black ops εκπαιδευτής της CIA (Michael Keaton) θα εκπαιδεύσει υποσχόμενο νεοσύλλεκτο, με τη βοήθεια του οποίου θα χρειαστεί να εντοπίσει τρομοκράτη που έχει στα χέρια του πυρηνική κεφαλή. Πολλά υποσχόμενο σενάριο και ιδιαίτερα καινοτόμο.

The Only Living Boy in New York
Σκηνοθέτης: Marc Webb (500 Days of Summer)
Πρωταγωνιστούν: Kate Beckinsale, Kiersey Clemons, Pierce Brosnan, Jeff Bridges
Πρεμιέρα: 14 Σεπτεμβρίου

Νεαρός φοιτητής θα μπλέξει με την ερωμένη του πατέρα του. Ρομαντική κωμωδία, από αυτές τις “ό,τι πρέπει για θερινό σινεμά”. Επίσης, εκτός του ανάλαφρου κωμικού ύφους της, έχει και άλλο ένα σημαντικότατο ατού…

Brave New Jersey
Σκηνοθέτης: Jody Lambert
Πρωταγωνιστούν: Tony Hale, Heather Burns, Anna Camp
Πρεμιέρα: 8 Αυγούστου (Αμερική)

Κωμωδία βασισμένη στη θρυλική ραδιοφωνική μετάδοση του War of the Worlds το 1938, όπου ο Orson Welles ανακοίνωσε την υποτιθέμενη εξωγήινη εισβολή. Η sci-fi ιστορία μεταδόθηκε τόσο πειστικά, που σε μία κωμόπολη του New Jersey οι κάτοικοι πίστεψαν πως όντως η Γη δέχθηκε εισβολή.

Marshall
Σκηνοθέτης: Reginald Hudlin (Boomerang)
Πρωταγωνιστούν: Chadwick Boseman, Josh Gad, Dan Stevens, Kate Hudson
Πρεμιέρα: 13 Οκτωβρίου (Αμερική)

Η βιογραφική ταινία του Thurgood Marshall, του πρώτου μαύρου της Αμερικής που απέκτησε το αξίωμα του δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Stronger
Σκηνοθέτης: David Gordon Green (Pineapple Express)
Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Tatiana Maslany
Πρεμιέρα: 22 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Η δραματική ιστορία του Jeff Bauman, ενός μαραθωνοδρόμου που έχασε τα πόδια του έπειτα από την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης τον Απρίλιο του 2013. Η ταινία θα καταπιάνεται με την τεράστια αντίθεση της ζωής του αθλητή πριν και μετά το συμβάν.

Game of Thrones, season 7
Πρεμιέρα: 16 Ιουλίου (HBO), 7 επεισόδια

Έξι σαιζόν τώρα τους χαρακτήρες τους έχουμε ζήσει για τα καλά. Γνωρίζουμε το δράμα τους, τις φιλοδοξίες τους, τις αδυναμίες τους, τις έχθρες τους και τα πάθη τους. Πλέον, μετά από όλο αυτό το χτίσιμο, αξίζουμε ως θεατές να δούμε την κορύφωση των συγκρούσεων και το trailer προδιαθέτει ακριβώς γι’ αυτό. Ο χειμώνας έρχεται... το καλοκαίρι…

Cine-TV Νέα

Εντός του 2018 η 3η σαιζόν του Attack on Titan.
Μπορεί το δημοφιλέστατο anime να πήρε το χρόνο του μεταξύ της 1ης και 2ης σαιζόν (τέσσερα χρόνια ήταν σίγουρα πολλά για τους φαν) όμως φαίνεται πως η παραγωγή του Attack on Titan έχει μπει πλέον σε καλό ρυθμό, καθώς η 3η σαιζόν θα έρθει μόλις το επόμενο έτος. Ως εκ τούτου… μικρή αναμονή, μικρό teaser!

Συνταξιοδοτείται ο Daniel Day-Lewis.
Κατόπιν λιτής δήλωσης έγινε γνωστό πως ο σπυδαίος Βρετανός ηθοποιός θα σταματήσει την καριέρα του, εκφράζοντας τη βαθύτατη εκτίμησή του στο κοινό και τους συνεργάτες του. Η τελευταία του εμφάνιση θα γίνει με το Phantom Thread, του Paul Thomas Anderson, το οποίο αναμένεται να προβληθεί το ερχόμενο έτος. Ο Daniel Day-Lewis είχε μία εξαιρετική καριέρα, έχοντας κερδίσει τρία όσκαρ για τα My Left Foot, There Will Be Blood και Lincoln έχοντας άλλες δύο υποψηφιότητες.

Πέραν των χρυσών αγαλματιδίων, οι επιλογές του ήταν μετρημένες και -σαφώς- με γνώμονα την αξία του ρόλου, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε εξαιρετικές παραγωγές στα 60 του χρόνια, αποφεύγοντας φιλοχρήματες πρακτικές άλλων διάσημων ηθοποιών (να μη λέμε ονόματα).

Η σόλο ταινία του Han Solo αντικατέστησε το σκηνοθετικό της δίδυμο.
Τα spin-offs του Star Wars φαίνεται να αποκτούν κάποιου είδους κατάρα, δεδομένου ότι το Rogue One χρειάστηκε να ξαναμπεί στα πλατό για νέα γυρίσματα ενώ το επερχόμενο spin-off, με πρωταγωνιστή τον νεαρό Han Solo, έχασε τους Phil Lord και Christopher Miller από τις σκηνοθετικές καρέκλες. Τόσο η πλευρά της LucasFilm όσο και αυτή των σκηνοθετών ανέφεραν, πολύ απλά, ότι υπήρχαν καλλιτεχνικές διαφωνίες. Συγκεκριμένα, οι Lord και Miller ανέφεραν: “Αν και δεν είμαστε φαν της φράσης «καλλιτεχνικές διαφωνίες» στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό το κλισέ είναι αληθινό”.

Το κυνήγι για τον αντικαταστάτη αποδείχθηκε άμεσο και μόλις μερικές μέρες μετά ανακοινώθηκε πως τα ηνία του πολυπόθητου πόστου ανέλαβε ο Ron Howard, γνωστός για τα A Beautiful Mind αλλά και την τριλογία των ταινιών με ήρωα τον Robert Langdon του συγγραφέα Dan Brown (Da Vinci Code κ.λπ.).

Επιβεβαιώθηκαν οι τερατώδεις εχθροί του Godzilla (King of Monster).
Με σχετική ανακοίνωση της Warner Bros. έγινε γνωστό πως τα γυρίσματα του sequel του Godzilla (2014) έχουν ήδη ξεκινήσει, με τη λιτή περιγραφή να αναφέρει τα ονόματα Mothra, Rodan και King Ghidorah ως τα αντίπαλα τέρατα.

Καταφτάνει η όγδοη ταινία Saw.
Για να μην μπερδευτούμε όμως με τα νούμερα, η Lionsgate αποφάσισε να ονομάσει το έβδομο sequel ως Jigsaw (μην ξεγελιέστε όμως, θα αποτελεί κανονική συνέχεια της splatter σειράς). Η πρεμιέρα αναμένεται για τις 27 Οκτωβρίου κι εμείς απορούμε πώς γίνεται μία τόσο κενή ιστορία να έχει οδηγήσει σε επτά συνέχειες (υπάρχει και το Fast & Furious θα μας πείτε…).

cinetv
Keywords
news, news, cine, game of thrones, box office, wonder woman, pierce brosnan, jake gyllenhaal, game, ειδήσεις, hollywood, box, office, transformers, knight, franchise, woman, disney, star, howard, justin, jason, amy, david, θεατρο, dylan, taylor, ops, cia, pierce, anna, josh, gad, green, gyllenhaal, tatiana, hbo, δραμα, titan, anime, εμφάνιση, paul, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, blood, γνώμονα, νέα, phil, ηνία, beautiful, godzilla, king, monster, warner, bros, sequel, jigsaw, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, ηνία, το θεμα, εβδομη, ηθοποιος, θεμα, ιρακ, καριερα, ονοματα, περιοδος, τηλεοραση, φημες, cia, game, game of thrones, jigsaw, office, star, απλα, βιβλιο, βοηθεια, γινει, γινεται, γνώμονα, γυρισματα, διαστημα, διδυμο, δοθηκε, εγινε, εκτιμηση, ελπιδα, εβδομαδα, εμφάνιση, επτα, ερχεται, ετος, εχθροι, τεχνη, ζωης, ειδος, υπηρχαν, κυνηγι, κωμωδια, κωμοπολη, μικρο, πεδιο, σαιζον, σεζον, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμενα, συνεχεια, τρια, φοιτητης, χτισιμο, green, amy, anime, anna, beautiful, blood, box office, box, sequel, disney, david, dylan, phil, franchise, gad, godzilla, gyllenhaal, howard, hollywood, ιδιαιτερα, εισβολη, jake gyllenhaal, jason, justin, josh, κινηματογραφος, knight, king, paul, ops, woman, pierce, pierce brosnan, ποδια, tatiana, taylor, titan, transformers, wonder woman, warner, bros, χειμωνας, χερια
Τυχαία Θέματα