Η AMD ανακοίνωσε την Radeon VII στα 7nm

Χαρακτηριστικά και τιμή για τη 2ης γενιάς Vega GPU.

Η AMD επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες εβδομάδες και παρουσίασε επίσημα την πρώτη κάρτα γραφικών με λιθογραφία 7nm που προορίζεται για gamers και content creators. Ο λόγος για την Radeon VII, την οποία παρουσίασε στην σκηνή της CES 2019 στο Las Vegas

η Lisa Sue, CEO της "κόκκινης" εταιρίας. Πρόκειται για μία κάρτα που ανήκει στη 2η γενιά της οικογένειας VEGA και έρχεται με 60 compute units και 3840 stream processors, ενώ διαθέτει 16GB μνήμης HBM2 με την AMD να αναφέρει πως το memory bandwirdh αγγίζει -περίπου- τo 1TB/s.

Σύμφωνα με τις υποσχέσεις της ίδιας, η δεύτερη γενιά της αρχιτεκτονικής Vega φέρνει αύξηση κατά 25% στην απόδοση σε σχέση με την πρώτη γενιά Vega, καταναλώνοντας την ίδια ενέργεια. Μέσω των γραφημάτων, μπορείτε να έχετε μία πρώτη εικόνα από τις επιδόσεις της Radeon VII σε σχέση με την μέχρι πρότεινος κορυφαία -gaming- κάρτα γραφικών της εταιρίας, δηλαδή την RX Vega 64.

Όπως θα δείτε, η Radeon VII φέρνει αυξημένες επιδόσεις στο gaming (35% στο Battlefield V, 25% στο Fortnite, 42% στο Strange Brigade) και στις επαγγελματικές εφαρμογές (27% στο Blender, 29% στο Adobe Premier, 62% για Open CL). σε σχέση με την Vega 64. Κατά την διάρκεια του event η AMD δεν δίστασε να παρουσιάσει και μία καρτέλα που συγκρίνει τις επιδόσεις της Radeon VII με την Nvidia RTX 2080, με τις δύο κάρτες να έχουν παρόμοια απόδοση στα DX12 και DX11, και την Radeon 7 να παίρνει το προβάδισμα όταν χρησιμοποιείται η τεχνολογία Vulcan.

Φυσικά, η Radeon VII έρχεται με υποστήριξη του FreeSync 2.0 και για όλες τις τελευταίες τεχνολογίες της AMD, ανάμεσά τους Async Compute, Rapid Packed Math και Shader Intrinsics ενώ φέρνει αλλαγές και στο σύστημα ψύξης, αφού η reference έκδοσή της ψύχεται με 3 ανεμιστήρες, αφήνοντας "πίσω" το σύστημα ψύξης τύπου blower. Η Radeon VII θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων από τις 7 Φεβρουαρίου, με τιμή που ξεκινά από τα $699, ενώ στο πακέτο περιλαμβάνονται τρεις κωδικοί για τα Devil May Cry 5, Resident Evil 2 Remake και The Division 2.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της παρουσίασης η Lisa Sue αποκάλυψε και τις πρώτες πληροφορίες για την 3η γενιά των επεξεργαστών Ryzen της εταιρίας, που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 2 και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στα "μέσα του 2019" με την κωδική ονομασία "Matisse". Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες, η νέα γενιά επξεργαστών Ryzen θα κατασκευάζεται στα 7nm, θα είναι συμβατή με το ήδη υπάρχον AM4 socket, ενώ θα είναι η πρώτη γενιά mainstream επεξεργαστών που θα υποστηρίζουν το PCIe 4.0 (x16). Η AMD υπόσχεται μία αύξηση στις επιδόσης τουλάχιστον κατά 15% αλλά και μείωση της κατανάλωσης κατά 50%, νούμερα που δείχνουν να έχουν κάποια βάση, αφού υπήρξε on stage σύγκριση με τον i9-9900K. Περισσότερες πληροφορίες για την 3η γενιά των επεξεργαστών Ryzen θα γίνουν γνωστές τους επόμενους μήνες, πιθανότατα κατά τη διάρκεια της έκθεσης Computex τον ερχόμενο Μάιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα