“Γιατί κανείς δεν εξαγοράζει ιαπωνικά studios;”

O CEO της PlatinumGames, Atsushi Inaba, έχει κάνει πολλές δηλώσεις που αφορούν το studio του, αλλά και όχι μόνο, τον τελευταίο μήνα. Μία από αυτές είναι το ότι θέλει η ομάδα του να προβεί στη δημιουργία “μεγαλύτερων, μοναδικών και καλοσχεδιασμένων” παιχνιδιών, που έχουμε αναφέρει ήδη. 

Πριν από κάποιες μέρες ο ίδιος, μαζί με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Hideki Kamiya, έδωσαν συνέντευξη στο ιαπωνικό IGN και εκεί άφησαν να εννοηθεί

ότι είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να αρχίσουν και πάλι την ανάπτυξη του ακυρωμενου Scalebound για λογαριασμό της Microsoft

“Ο Kamiya πάντα ήθελε να τελειώσει την ανάπτυξη του Scalebound”, είπε ο Inaba, “Θα θέλαμε να είχαμε μια σοβαρή κουβέντα με τη Microsoft για τον τίτλο αυτόν”.

Και ο Kamiya συμπληρώνει, “Έχουμε κάνει αρκετή δουλειά επάνω στο παιχνίδι και δεν βοηθάει πουθενά τη Microsoft να κρατάει τον τίτλο κάπου στην κατάσταση που είναι, θα θέλαμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό”, μετά γελώντας τελείωσε τη φράση του, “Phil! Ας το κάνουμε αυτό μαζί!”.

Γενικά και τα δύο μέρη είχαν δώσει κάποιες εξηγήσεις για τον λόγο που το όλο project ακυρώθηκε. Τους τελευταίους μήνες, μέσα από διάφορες συνεντεύξεις, ο Kamiya πήρε επάνω του όλη την ευθύνη για την ακύρωση του τίτλου, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη τόσο από τους παίκτες που ήθελαν να δουν το παιχνίδι του, όσο και από την ίδια τη Microsoft

Ο Inaba προέβει και σε μια συνέντευξη στο VGC όπου μεταξύ άλλων των ρώτησαν αν η PlatinumGames είναι έτοιμη να εξαγοραστεί από κάποιον, με αφορμή τις δύο μεγάλες εξαγορές που έγιναν στο χώρο των videogames μέσα στο 2022. Αυτή της Activition Blizzard από τη Microsoft κι αυτή της Bungie από την Sony.

Ο ίδιος απάντησε ότι στην εταιρεία δεν έχουν κάποιο πρόβλημα με αυτό, αρκεί να κρατήσουν τη δημιουργική ελευθερία τους ως studio. Κάτι παρόμοιο που ο ίδιος πιστεύει ότι θα γίνει με την Activision Blizzard κάτω από τη σκεπή της Microsoft

“Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να έχουμε ελευθερία στα παιχνίδια που θέλουμε να φτιάξουμε”, είπε, “Απ’ όσα ακούω για τις μεγάλες εξαγορές, δεν πιστεύω ότι η Microsoft θα αρχίσει να λέει στην Activision τι να κάνει και τι όχι. Νομίζω ότι θα υπάρχει ένας αμοιβαίος σεβασμός από τις δύο εταιρείες και η Activision θα μπορεί να κάνει αυτό που θέλει και ξέρει να κάνει πιο καλά. Για εμάς σαν studio αυτό είναι το πιο σημαντικό στο τέλος της ημέρας. Οπότε δεν θα έλεγα όχι σε μια εξαγορά μας από κάποιον αρκεί να σεβαστεί την ελευθερία μας σαν δημιουργούς”.

Παρακάτω η σελίδα ρώτησε τον Inaba γιατί δεν βλέπουμε κάποια μεγάλη εξαγορά και στην Ιαπωνία, είτε πρόκειται για κάποια επένδυση από μεγάλη εταιρεία από εκεί, είτε από κάποιον μεγάλο “παίκτη” από τη Δύση.

“Συμφωνώ, δεν βλέπουμε πολύ μεγάλες αγορές στην Ιαπωνία και προσωπικά σκέφτομαι πως αυτό είναι πολύ περίεργο”, απάντησε, “Κάποιες φορές βλέπεις τις μεγάλες εταιρείες με τα πολλά χρήματά τους και σκέφτεσαι ‘Ελάτε παιδιά αγορέστε κάποια άλλη εταιρεία επιτέλους’! Μου είναι πολύ περίεργο να βλέπω τις εταιρείες στην Ιαπωνία να είναι παθητικές πάνω σε αυτό το θέμα όλη την ώρα”. 

Να υπενθυμίσουμε ότι η PlatinumGames ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει δύο καινούργια παιχνίδια μέσα στο επόμενο διάστημα. Το πρώτο είναι το Sol Cresta για Switch, PS4 και PC, μέσω του Steam, στις 22 του Φεβρουαρίου. Το δεύτερο είναι το Babylon’s Fall για PS4, PS5 και PC, επίσης μέσω Steam, στις 3 Μαρτίου. Μάλιστα για το δεύτερο θα υπάρξει και ένα demo αποκλειστικά για κονσόλες PlayStation λίγες μέρες πριν το λανσάρισμά του. Τέλος, δουλεύουν επάνω στο Bayonetta 3, αποκλειστικό τίτλο για το Switch, και το Project G.G. για το οποίο το μόνο που έχουμε δει είναι ένα σύντομο trailer.

The post “Γιατί κανείς δεν εξαγοράζει ιαπωνικά studios;” appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα