Ήρθαν σε συμφωνία οι Codemasters και Take Two Interactive

Σύμφωνα με μια αναφορά που αναρτήθηκε στο Video Games Chronicle, υποδηλώνεται ότι τα “μεγάλα κεφάλια” της Codemasters έχουν έρθει σε συμφωνία για την πώληση της εταιρείας στην Take Two, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας να ολοκληρώνεται κάποια στιγμή στις αρχές του 2021.

Να σημειωθεί ότι είχαν ξεκινήσει να κυκλοφορούν διαφορές φήμες γύρω από την παραπάνω προοπτική την Παρασκευή που μας πέρασε,

με την πλευρά της Take-Two, να επιβεβαιώνει ότι οι συνομιλίες ήταν πράγματι σε εξέλιξη, και με τον Strauss Zelnick, CEO της Take Two να δίνει την ακόλουθη δήλωση.

We are exceedingly pleased to announce this recommended transaction with the board of Codemasters.

Codemasters has a renowned history of creating some of our industry’s most beloved and commercially successful racing franchises, and we believe that their offerings will be highly complementary to our sports portfolio and enhance further our organization’s long-term growth.

Moreover, we look forward to welcoming Codemasters’ senior management and development teams into our Take-Two family, and sharing in our vision to deliver the highest quality entertainment experiences and aim to be the most innovative, creative and efficient company in our industry.

Λογικά όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα αποτελέσει “συμφωνία δισεκατομμυρίων δολαρίων”, αν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός, μέρος του τιμήματος να πληρωθεί σε μετοχές της Take Two.

Το μόνο που μένει είναι να έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση από τις δυο εταιρείες.

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Η επιβεβαίωση που περιμέναμε, δεν άργησε καθώς μέσα από μια ενημέρωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα businesswire, έγινε γνωστό ότι η Take Two Interactive Software ήρθε σε συμφωνία την απόκτηση της Codemasters Group Holdings.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται το συνολικό κόστος της εξαγοράς ανήλθε σε περίπου 994 εκατομμύρια δολάρια, με τους μετόχους της Codemasters να λαμβάνουν ένα μέρος της αξίας των υφιστάμενων μετοχών τους, σε χρηματική αξία (περίπου $1,58 ανά μετοχή) και το υπόλοιπο σε μετοχές της Take Two (0,02834 μετοχές της Take Two, ανά μετοχή της Codemasters).

Η εξαγορά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

The post Ήρθαν σε συμφωνία οι Codemasters και Take Two Interactive appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα