Φήμη: Η Microsoft φέρνει GamePass και xCloud στο Switch

Διαθέσιμοι στο Switch και "exclusive" τίτλοι όπως το Ori;

Τις τελευταίες ημέρες, ίσως και μήνες σε πιο κλειστούς κύκλους, έχει υπάρξει έντονη φημολογία για μία μεγάλη συνεργασία ανάμεσα στη Microsoft και την Nintendo. Τις φήμες αυτές έρχεται να κάνει πιο συγκεκριμένες το κανάλι Direct-Feed Games, το οποίο διαχειρίζεται

ο "insider" της βιομηχανίας "Nate Drake", όπως είναι γνωστός στo ResetEra. Σύμφωνα με τις πηγές του Nate, η Microsoft είναι πολύ κοντά στη διάθεση ενός Xbox App για την υβριδική κονσόλα της Nintendo, το οποίο θα έχει διπλό ρόλο. Από τη μία θα επιτρέπει στους παίκτες να λαμβάνουν achievements για το λογαριασμό τους στο Xbox Live, ενώ από την άλλη αυτό θα δίνει πρόσβαση στις υπηρεσίες GamePass και xCloud, τη streaming υπηρεσία που έχει ήδη αποκαλύψει η εταιρία. Το παραπάνω, αν και αρχικά ίσως ακούγεται περίεργο, δεν θα πρέπει να σας ξαφνιάσει, καθώς στελέχη της εταιρίας έχουν δηλώσει κατά καιρούς πως στόχος τους είναι η δημιουργία ενός "Netflix για βιντεοπαιχνίδια" και δεν έχουν αποκρύψει πως μέσω του GamePass και του xCloud στόχος είναι να διευρυνθεί πολύ το κοινό τους, έτσι ώστε οι "Games-as-a-Service" (και όχι μόνο) τίτλοι της να φτάνουν σε ολοένα και περισσότερα άτομα, ασχέτως της πλατφόρμας που αυτά διαθέτουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως στην αποκάλυψη του xCloud είδαμε το Forza Horizon 4 να τρέχει σε ένα smartphone.

Από την άλλη, μία τέτοια συνεργασία, σύμφωνα με τον Nate, είναι ευνοϊκή και για την ιαπωνική εταιρία διότι μέσω αυτής θα λυθεί ένα από τα "προβλήματα" της κονσόλας της, αφού αυτόματα το Switch θα αποκτήσει μία πιο ποικιλόμορφη και πολυπληθή βιβλιοθήκη. Τέλος, εκτός των παραπάνω, η Microsoft σχεδιάζει να διαθέσει και -μέχρι πρότινος- exclusive τίτλους της, μη απαιτητικούς σε θέμα hardware, στην πλατφόρμα της Nintendo, με πρώτον από αυτούς να είναι το Ori and the Blind Forest, κάτι που δεν είναι απίθανο αφού έχει ξαναγίνει με τίτλους όπως το Minecraft και το Hellblade.

Μένει να δούμε τους επόμενους μήνες κατά πόσο η παραπάνω φημολογία έχει κάποια δόση αλήθειας, αλλά και τo αν αυτή σχετίζεται με την πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας στη Nintendo of America.

xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα