Επίσημο: Εκατοντάδες απολύσεις σε Activision Blizzard

Περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους.

Μία σημαντικά δυσάρεστη είδηση προέκυψε πριν λίγες ώρες, αφού η Activision Blizzard επιβεβαίωσε και επίσημα τις φημολογούμενες περικοπές στο προσωπικό της. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των μετόχων της εταιρίας, έγινε γνωστό πως το 8% των εργαζομένων της θα απολυθεί. Σε πραγματικά νούμερα, αυτό σημαίνει πως περίπου 800 άτομα θα χάσουν τη δουλειά τους, αφού το 2018 το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας άγγιζε τους 9.600

εργαζομένους. Μάλιστα, η εταιρία έχει ήδη αρχίσει να ενημερώνει τους εργαζομένους που πλέον δεν θα ανήκουν στο δυναμικό της, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα απασχολούνταν στις Activision, Blizzard και King.

To παραπάνω έρχεται σε αντίθεση με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας, αφού όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Bobby Kotick, CEO της Activision Blizzard, το 2018 ήταν μία χρονιά ρεκόρ για την εταιρία. Η απόφαση για την αναδιοργάνωσή της πάρθηκε εξαιτίας της μη ικανοποίησης των στόχων που είχαν τεθεί για το 2018, κάτι που είχε ως συνέπεια και την αναθεώρηση και μείωση των στόχων και για το 2019. Σύμφωνα με την εταιρία, το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που χάνουν τη δουλειά τους δεν είναι προγραμματιστές, και οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τα άτομα που φεύγουν από την Blizzard να ήταν άτομα που δούλευαν στα τμήματα publishing και esports.

Keywords
Τυχαία Θέματα