"Μπλεξίματα" για τη CD Projekt Red

Ο συγγραφέας του Witcher αξιώνει πολλά εκατομμύρια δολάρια.

O αρχικός συγγραφέας της σειράς The Witcher, Andrzej Sapkowski, φαίνεται να αξιώνει από τη CD Projekt Red την καταβολή του ποσού των 16 εκατομμύριων δολαρίων, δεδομένου ότι (σύμφωνα με τον συγγραφέα) τα δικαιώματα για το έργο του αφορούσαν μόνο στο πρώτο παιχνίδι.

Στο notice προς την CD Projekt Red, ο Sapkowski και η νομική του ομάδα

ισχυρίζονται ότι οι developers οφείλουν ένα ποσοστό των κερδών που δημιουργήθηκαν από τις συνέχειες και τα expansions που κυκλοφόρησαν για τη σειρά The Witcher. Η βάση της απαίτησης του συγγραφέα είναι ότι τα δικαιώματα που η CD Projeckt πήρε νόμιμα, αφορούσαν και θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν μόνο στο πρώτο παιχνίδι, με τη νομική ομάδα του Sapkowski να ισχυρίζεται ότι έχει αρκετά επιχειρήματα και αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξουν τα παραπάνω.

Από την πλευρά της, η CD Projekt Red απαντά λέγοντας: «Κατά την άποψη της Εταιρείας τα αιτήματα που διατυπώνονται στo notice είναι αβάσιμα όσον αφορά την αξία τους καθώς και το καθορισμένο ποσό. Η Εταιρεία είχε νόμιμα αποκτήσει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο έργο του κ. Andrzej Sapkowski, στο βαθμό που απαιτείται για τη χρήση τους σε παιχνίδια που αναπτύσσονται από την Εταιρεία. Όλες οι υποχρεώσεις που οφείλονται από την Εταιρεία σε συνδυασμό με αυτές έχουν εξοφληθεί σωστά».

Παρόλα αυτά, ο Sapkowski και η νομική του ομάδα δεν θα υποχωρήσουν σύντομα, καθώς φαίνονται έτοιμοι να τραβήξουν την υπόθεση ακόμα περισσότερο για να κερδίσουν. Από ό,τι φαίνεται η CD Projekt έχει μπροστά της μια αρκετά μεγάλη μάχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα