OnePlus 6T: Χωρίς ασύρματη φόρτιση και IP πιστοποίηση

Techblog.gr

Μπορεί το επερχόμενο OnePlus 6T να ενσωματώνει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά και φυσικά τρομερή ισχύ, φαίνεται όμως πως θα υστερεί σε κάποιους τομείς (για άλλη μια χρονιά). Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Pete Lau, επιβεβαίωσε την έλλειψη δύο στοιχείων που ο ανταγωνισμός έχει υιοθετήσει αρκετό καιρό τώρα.

Αναλυτικά, ο δημοφιλής CEO επιβεβαίωσε πως το πολυαναμενόμενο νέο OnePlus

smartphone δεν θα ενσωματώνει την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, την στιγμή που η πλειοψηφία του ανταγωνισμού φέρει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση φαίνεται να είναι η ταχύτητα, καθώς και η υπερθέρμανση των συσκευών. Η OnePlus θέλει να παρουσιάσει ένα smartphone με ταχεία ασύρματη φόρτιση, η οποία όμως δεν θα συμβάλει στην αύξηση της θερμοκρασίας του κινητού. Σύμφωνα με τον Lau, η εταιρεία εργάζεται σκληρά πάνω στο προαναφερθέν κομμάτι.

Εκτός όμως της έλλειψης ασύρματης φόρτισης, το επερχόμενο OnePlus 6T δεν θα έχει στην «φαρέτρα» του ούτε πιστοποίηση IP. Βέβαια, το smartphone θα είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη, σε μεγαλύτερο βαθμό μάλιστα από τους προκατόχους του. Όμως, λόγω του υψηλού κόστους που φέρει η επίσημη πιστοποίηση IP, ο κατασκευαστής αποφάσισε να πει «πάσο», τουλάχιστον όσον αφορά το 6T. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πόση αντοχή σε νερό / σκόνη θα φέρει το νέο μοντέλο, σίγουρα όμως θα έχει… ανοσία στις μικρές καθημερινές επαφές με τα στοιχεία της φύσης. Κατά πάσα πιθανότητα, η OnePlus θα απευθυνθεί στο κομμάτι της αδιαβροχοποίησης όσο θα παρουσιάζει επίσημα την νέα συσκευή.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η έλλειψη θύρας ακουστικών από το OnePlus 6T, κάτι που επιβεβαίωσε επίσης ο Pete Lau. Παρα τα… μικρά ελαττώματα του κινητού, ελπίζουμε πως εκείνο θα είναι ένας άξιος αντικαταστάτης του παρόντος OnePlus 6, ικανοποιώντας τις προσδοκίες των φίλων της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα