Αποσύρεται από την “διεκδίκηση” της Codemasters η Take Two Interactive

Η Take-Two Interactive αποφάσισε να πάρει πίσω την προσφορά που είχε καταθέσει για την εξαγορά της Codemasters, αποσυρμένη ταυτόχρονα από τη συμφωνία.

Να θυμίσουμε ότι η Take Two Interactive, η όποια κατέχει στο χαρτοφυλάκιο των εταιρειών της, ονόματα όπως η Rockstar, η 2K Games και η Private Division, είχε έρθει σε συμφωνία για την απόκτηση

της Codemasters έναντι 994 εκατομμυρίων δολαρίων, τον περασμένο Νοέμβριο. Ωστόσο, η πρoσφορά που είχε καταθέσει, ξεπεράστηκε απο την EA περίπου ένα μήνα αργότερα. Η πρoσφορά της ΕΑ ήταν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά την κατάθεση της προσφοράς από την ΕΑ, η Take-Two δήλωνε ότι «εξέταζε τη θέση της» επί του θέματος, μέχρι πριν από λίγες ώρες όπου η εταιρεία επέλεξε να ακυρώσει την προσφορά της. Να σημειωθεί ότι μπορούσε να προχωρήσει στην παραπάνω ενέργεια, καθώς έως τις 12 Ιανουαρίου 2021 δεν είχε πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Codemaster.

“Η Take-Two παραμένει ένας πολύ πειθαρχημένος οργανισμός και, με τον ισχυρό ισολογισμό της, θα συνεχίσει να επιδιώκει επιλεκτικά οργανικές και ανόργανες ευκαιρίες που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Εταιρείας και να αποδώσουν αποτελέσματα στους μετόχους της”, αναφέρει μια δήλωση της Take Two.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EA Andrew Wilson είπε ότι υπήρχε μια “βαθιά συναρπαστική ευκαιρία να έρθουν κοντά η Codemasters και η Electronic Arts για να δημιουργήσουν εκπληκτικούς και καινοτόμους νέους racing τίτλους για τους fans”, όταν η EA κατέθεσε την προσφορά της τον περασμένο μήνα, ενώ ο πρόεδρος της Codemasters Gerhard Florin είχε δηλώσει ότι ο developer αισθάνθηκε ότι η ένωση με την EA “θα παρέχει ένα συναρπαστικό και επιτυχημένο μέλλον για την Codemasters, επιτρέποντας στις ομάδες της να δημιουργήσουν, να ξεκινήσουν και να εξυπηρετήσουν μεγαλύτερα και καλύτερα παιχνίδια για ένα εξαιρετικά παθιασμένο κοινό”.

The post Αποσύρεται από την “διεκδίκηση” της Codemasters η Take Two Interactive appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα