Αποχώρηση του Ashraf Ismail από το Assassin's Creed: Valhalla

Με σκοπό τη διευθέτηση θεμάτων της προσωπικής του ζωής.

Με μια αναπάντεχη ανάρτηση στο Twitter, o Ashraf Ismail, creative director των Assassin's Creed 4: Black Flag, Assassin's Creed: Origins και Assassin's Creed: Valhalla γνωστοποίησε πως παραιτείται από την τρέχουσα θέση του και το ρόλο που έχει αναλάβει στην ανάπτυξη του Valhalla, λόγω προσωπικών ζητημάτων.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ismail δέχτηκε δριμεία επίθεση από μέλη του κινήματος #metoo, κατηγορώντας τον ευθέως πως απατά τη σύζυγό του και πως είναι υπαίτιος για σεξουαλική παρενόχληση οπαδών της σειράς, αποκρύπτοντας την πραγματική οικογενειακή του κατάσταση. Ο ίδιος ο Ismail δήλωσε πως η ζωή του αλλά και η ζωή της οικογένειάς του έχουν δεχτεί ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα, γεγονός που τον αναγκάζει να παραιτηθεί από τη θέση του και να επιλύσει ο ίδιος το πρόβλημα που προέκυψε στην προσωπική του ζωή. Δεν ξέχασε, παράλληλα, να υπενθυμίσει πως υπάρχουν ακόμα πολλά άτομα που εργάζονται επάνω στο Assassin's Creed: Valhalla, κάτι που σημαίνει πως αυτό το περιστατικό δεν πρέπει επ' ουδενί να τους επηρεάσει, και στη συνέχεια απενεργοποίησε το προσωπικό του προφίλ στο Twitter. Η ίδια η Ubisoft έκανε αποδεκτό το αίτημά του, δηλώνοντας πως ο Ismail αποχωρεί για κάποιο διάστημα παρατεταμένης άδειας, ενώ η ανάπτυξη του Valhalla συνεχίζεται κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κύμα διαμαρτυριών των μελών του #metoo φαίνεται να χτυπά γενικότερα τους εργαζομένους στη βιομηχανία. Ήδη ένας αριθμός στούντιο αποκάλυψε την οριστική τους αποξένωση σε σχέση με τον Chris Avellone, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τις συγγραφικές ομάδες τίτλων όπως οι Dying Light και Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, ενώ κρούσεις έχουν γίνει τόσο σε εργαζομένους της Insomniac Games και της Ubisoft, αναγκάζοντας τις εταιρείες να διερευνήσουν περαιτέρω τις κατηγορίες.

Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα