Αποχώρηση σημαντικών στελεχών από την ομάδα του Disco Elysium

Σύμφωνα με τον Martin Luiga, editor του Disco Elysium της ZA/UM, αρκετά βασικά μέλη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του κύριου συγγραφέα και σχεδιαστή Robert Kurvitz, της συγγραφέας Helen Hindpere και του επικεφαλής σχεδιασμού Aleksander Rostov, εγκατέλειψαν την εταιρεία σε απόφαση που, όπως τονίστηκε από τους ίδιους, ήταν ακούσια.

Ο Luiga μοιράστηκε την ενημέρωση αυτή στο Medium.com, λέγοντας το εξής: «το ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του πολιτιστικού συλλόγου ZA/UM, καθώς και το μεγαλύτερο

μέρος της βασικής ομάδας, διαλύει τον πολιτιστικό σύλλογο ZA/UM». Ο Luiga ανέφερε επίσης ότι και τα τρία βασικά μέλη της ομάδας δεν εργάζονταν στο ZA/UM από τα τέλη του περασμένου έτους και η αποχώρησή τους από την εταιρεία ήταν ακούσια.

Ο πολιτιστικός σύλλογος ZA/UM είναι διαφορετικός από το studio ZA/UM που ανέπτυξε το Disco Elysium και ο Luiga υποστηρίζει ότι επέλεξε να διαλύσει τον πολιτιστικό σύλλογο καθώς «δεν αντιπροσωπεύει πλέον το ήθος πάνω στο οποίο ιδρύθηκε» και πως «οι άνθρωποι και οι ιδέες θα έπρεπε να είναι αιώνιες ενώ οι οργανώσεις μπορεί κάλλιστα να είναι προσωρινές».

Μετά το μήνυμα και την τοποθέτηση του Martin Luiga, οι Robert Kurvitz, Helen Hindpere και Aleksander Rostov επιβεβαίωσαν ότι δεν ήταν πλέον στο studio μέσω ενός λιτού tweet. Προς το παρόν από την πλευρά των δημιουργών δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες της αποχώρησης τους.

We confirm that we are no longer at the studio.

— Aleksander Rostov, Robert Kurvitz, Helen Hindpere

— Aleksander Rostov (@artofrostov) October 2, 2022

Πάνω στο όλο θέμα της αποχώρησης των βασικών μελών της ομάδας της ZA/UM, τοποθετήθηκε μετέπειτα και η ίδια η εταιρία, χωρίς ωστόσο να δίνει πολλές διευκρινήσεις. Η σχετική ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει: «Όπως με κάθε βιντεοπαιχνίδι, η ανάπτυξη του Disco Elysium ήταν και εξακολουθεί να είναι μια συλλογική προσπάθεια, όπου η συμβολή κάθε μέλους της ομάδας είναι ουσιαστική και εκτιμάται ως μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου. Προς το παρόν, δεν έχουμε να κάνουμε κανένα άλλο σχόλιο, παρά μόνο ότι η δημιουργική ομάδα της ZA/UM παραμένει επικεντρωμένη στην ανάπτυξη του επόμενου project και πως όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μπορέσουμε σύντομα να μοιραστούμε περισσότερα νέα σε όλους σας».

The post Αποχώρηση σημαντικών στελεχών από την ομάδα του Disco Elysium appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα