Cine-TV #237

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες περιπτώσεις νέων και trailers από την περασμένη εβδομάδα έχουμε στο άρθρο αυτής της εβδομάδας. Το The Last of Us θα λέγαμε ότι κλέβει την παράσταση, με τις εικόνες που βλέπουμε στο trailer να δείχνουν μία ελπιδοφόρα εικόνα μίας μεταφοράς που πιθανότατα θα παραμένει πιστή στο πρωτογενές υλικό. Είμαστε σίγουροι ότι όσοι ασχολήθηκαν με το πρώτο παιχνίδι θα αντιληφθούν πολλές παραπομπές σε διάφορα σκηνικά που είδαμε εκεί. Αναμφίβολα πάντως το HBO είναι ένα όνομα που γενικά εμπνέει εμπιστοσύνη στο θέμα των τηλεοπτικών σειρών.

Από

την άλλη πλευρά, με πολύ συγκρατημένες προσδοκίες αναμένουμε το Halloween Ends, καθώς οι δύο τελευταίες ταινίες ήταν, εναλλάξ, του ύψους και του βάθους. Ίσως είμαστε τυχεροί και οι δημιουργοί αντιλήφθηκαν ότι κάποιες ιδέες τους δεν λειτούργησαν καθόλου καλά στο Halloween Kills.

Επιπλέον δεν γίνεται παρά να δηλώσουμε ενθουσιασμένοι που επιτέλους μία κορυφαία κωμική σειρά, την οποία έχουμε σχολιάσει πολλάκις στα webcasts, θα επιστρέψει. Five seasons and a movie!

Trailers

Halloween Ends
Σκηνοθέτης: David Gordon Green (Halloween)
Πρωταγωνιστούν: Jamie Lee Curtis, Andi Matichak, Nick Castle, Will Patton
Πρεμιέρα: 14 Οκτωβρίου (Peacock)

Το franchise του Halloween δείχνει να έρχεται στο τέλος του, τουλάχιστον όσον αφορά στην ιστορία που ξεκίνησε ο John Carpenter μέσα από την πρώτη ταινία του franchise του 1978. Ως γνωστόν, έκτοτε βγήκαν πολυάριθμα sequels, εντούτοις, το Halloween του 2018 είχε στόχο να συνεχίσει την ιστορία της πρώτης ταινίας, ακυρώνοντας με μία μονοκοντυλιά όλες τις υπόλοιπες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε φυσικά ότι στους βασικούς ρόλους επέστρεψαν οι Jamie Lee Curtis, ως Laurie Strode και Nick Castle, ως ο εμβληματικός serial killer, Michael Myers.

Αν και η ταινία του 2018 ήταν μία αξιολογότατη επιστροφή στο franchise, δυστυχώς το Halloween Kills (2021) ήταν μία αρκετά κακή συνέχεια, κάτι μάλλον περίεργο, δεδομένου ότι είχε τους ίδιους συντελεστές. Ευελπιστούμε ότι το κλείσιμο της θανατηφόρας σύγκρουσης μεταξύ των Laurie Strode και Michael Myers θα έχει την κλιμάκωση που του αρμόζει.

Smile
Σκηνοθέτης: Parker Finn (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Sosie Bacon, Kyle Gallner, Caitlin Stasey
Πρεμιέρα: 30 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Η Δρ. Rose Cotter (Sosie Bacon) θα γίνει μάρτυρας ενός ιδιαίτερα αλλόκοτου και τραυματικού περιστατικού κατά την εξέταση ενός ασθενή. Μετά από αυτό το συμβάν θα αρχίσει να βιώνει διάφορες τρομακτικές και ανεξήγητες καταστάσεις. Σε όλη την απλοϊκή σεναριακή βάση μάλλον κάπου μπαίνει και το θέμα του ανατριχιαστικού χαμόγελου που βλέπουμε από διάφορους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του trailer.

Bones and All
Σκηνοθέτης: Luca Guadagnino (Call Me By Your Name)
Πρωταγωνιστούν: Taylor Russell, Timothee Chalamet, Mark Rylance, Michael Stuhlbarg
Πρεμιέρα: 18 Νοεμβρίου (Αμερική)

Το Bones and All θα περιστρέφεται γύρω από τον νεανικό έρωτα μεταξύ της Maren (Taylor Russell) και του Lee (Timothee Chalamet) κατά τη διάρκεια ενός road trip τους στην Αμερική των 80s. Βέβαια, δεν θα αποτελεί ένα απλό love story καθώς οι δύο εραστές τυγχάνει επίσης να έχουν κανιβαλιστικές τάσεις.

Raymond & Ray
Σκηνοθέτης: Rodrigo Garcia (Last Days in the Desert)
Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke, Ewan McGregor
Πρεμιέρα: 21 Οκτωβρίου (Apple TV+)

Δραματική κωμωδία όπου δύο ετεροθαλείς αδερφοί θα χρειαστεί να επανενωθούν λόγω της κηδείας του πατέρα τους, με τον οποίο είχαν ιδιαίτερα κακές σχέσεις. Φυσικά το μεγάλο selling point της ταινίας δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή των Ethan Hawke και Ewan McGregor στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αυτό από μόνο του θα λέγαμε ότι αρκεί.

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 25 Οκτωβρίου (Netflix), 8 επεισόδια

Οκτώ αυτοτελείς ιστορίες αναμένεται να κοσμούν το Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities. Παρόλο όμως που η σειρά φέρει περίοπτα το όνομα του μεξικανού σκηνοθέτη στον τίτλο της, στην πραγματικότητα μόνο δύο από τις οκτώ ιστορίες θα είναι γραμμένες από τον ίδιο. Κάθε επεισόδιο θα είναι σκηνοθετημένο από διαφορετικό σκηνοθέτη, μεταξύ των οποίων είναι οι Panos Cosmatos (Mandy) και Ana Lily Amirpour (A Girl Walks Home Alone at Night).

The Last of Us, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 2023 (HBO Max), 10 επεισόδια

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το The Last of Us, μία από εκ των ποιοτικότερων ναυαρχίδων της Sony, η οποία έθεσε ιδιαίτερα υψηλά ποιοτικά στάνταρτ στο είδος των action-adventures και όχι μόνο. Εντός του 2023 το HBO θα μεταφέρει τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού σε μία τηλεοπτική σειρά όπου θα δούμε τον ιδιαίτερα συμπαθητικό Pedro Pascal (The Mandalorian) ως Joel και την Bella Ramsey (Game of Thrones) ως Ellie. Την επιμέλεια της σειράς υπογράφουν οι Neil Druckmann (ο βασικός δημιουργός του παιχνιδιού) και Craig Mazin (ο showrunner της εξαιρετικής μίνι σειράς Chernobyl).

Cine-TV Νέα

Νέες πληροφορίες για το Deadpool 3 και ηχηρή νέα προσθήκη στο cast

Μέσα από ένα εύστοχα χιουμοριστικό βίντεο του Ryan Reynolds έγινε γνωστό πως το Deadpool 3 βρίσκεται καθοδόν, αποτελώντας ταυτόχρονα μέρος του MCU. Πέραν αυτού, ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον έχει η επιστροφή του Hugh Jackman στον ρόλο του Wolverine, ο οποίος βέβαια προστίθεται στο cast της νέας περιπέτειας του Deadpool.

Αν και η εμφάνισή του ως Wolverine είχε θεωρηθεί ότι θα ήταν η τελευταία στο Logan (2017) του James Mangold, έχουμε μάθει ότι στον κινηματογράφο δεν υπάρχει ποτέ κάτι τελεσίδικο. Ακόμα βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε πολύ για την επανεμφάνιση των συγκεκριμένων ιδιαίτερα αγαπημένων χαρακτήρων της Marvel, καθώς το Deadpool 3 αναμένεται να προβληθεί τον Σεπτέμβριο του 2024.

Ετοιμάζεται νέα ταινία Planet of the Apes.
Το νέο κεφάλαιο του πολυπληθούς Planet of the Apes franchise θα είναι ονομασμένο ως “Kingdom of the Planet of the Apes” και θα αποτελεί κομμάτι της πιο πρόσφατης, reboot, τριλογίας του franchise, το σενάριο της οποίας θα λαμβάνει χώρα αρκετά χρόνια μετά τα γεγονότα του War for the Planet of the Apes (2017).

Τα σκηνοθετικά καθήκοντα θα αναλάβει ο Wes Ball, γνωστός για τη δουλειά του στην τριλογία των Maze Runner. Η τριλογία γενικά κυμαινόταν σε αρκετά καλά μονοπάτια, ιδίως όσον αφορά την υψηλής ποιότητας παραγωγή του Dawn of the Planet of the Apes (2014).

“Προαγωγή” για την παραγωγή του Armor Wars.
Σύμφωνα με το Hollywood Reporter η παραγωγή του Armor Wars (κομμάτι του MCU φυσικά…) ανέβασε ταχύτητα καθώς τα αρχικά σχέδια για τηλεοπτική σειρά αλλάζουν και πλέον θα τη δούμε ως ταινία. Στο Armor Wars θα δούμε τον Don Cheadle στον πρωταγωνιστικό ρόλο ως War Machine.

Στα σκαριά η ταινία Community.
Πολλάκις έχουμε αναφέρει στα webcasts τη μοναδική meta (και ό,τι άλλο θέλετε) σειρά του Community. Μοναδικό χιούμορ, αξέχαστοι χαρακτήρες και διάφορα από τα πιο εμβληματικά επεισόδια στο είδος των sitcom. Η καθιέρωση του σλόγκαν -και ευχής ταυτόχρονα – “six seasons and a movie” φαίνεται ότι θα γίνει πραγματικότητα καθώς το Peacock επισημοποίησε την ανάπτυξη μίας ταινίας.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι θα επιστρέψουν οι Joel McHale, Danny Pudi, Alison Brie, Gillian Jacobs, Jim Rash και Ken Jeong στους ρόλους των Jeff, Abed, Annie, Britta, Dean και Chang αντιστοίχως. Ακόμα δεν είναι σίγουρο αν θα επιστρέψουν άλλοι γνώριμοι χαρακτήρες των παλιότερων σεζόν. Ιδιαίτερα θετική είναι βέβαια και η επιστροφή του Dan Harmon (ο δημιουργός της σειράς και showrunner των περισσοτέρων σεζόν) ως η κεφαλή της παραγωγής.

The post Cine-TV #237 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, game of thrones, road trip, ewan mcgregor, home alone, ryan reynolds, hugh jackman, hbo, halloween, david, green, lee, nick, castle, franchise, john, sequels, serial, rose, bones, taylor, russell, road, trip, love, garcia, apple, συμμετοχή, mcgregor, netflix, ana, girl, home, night, max, sony, pedro, game, νέα, ryan, reynolds, hugh, wolverine, james, marvel, planet, reboot, runner, dawn, armor, hollywood, reporter, don, community, peacock, jacobs, gameover, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, hbo, βιντεο, το θεμα, δουλεια, εικονες, θεμα, σλογκαν, ταινιες, ewan mcgregor, james, runner, ryan, sony, αρθρο, αμερικη, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γινεται, δυστυχως, δειχνει, εγινε, υπαρχει, εβδομαδα, εμφάνιση, ερχεται, ιδεες, ιδιο, ειδος, εικονα, κεφαλαιο, κωμωδια, μινι, οκτω, ονομα, πιστη, ρολο, σεζον, σεναριο, σιγουρο, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σχεδια, φυσικα, χιουμορ, green, ana, armor, bones, castle, community, dawn, don, david, road, love, επεισοδια, franchise, garcia, girl, gameover, john, halloween, hugh jackman, hollywood, home, home alone, hugh, χωρα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, jacobs, κομματι, lee, nick, marvel, mcgregor, peacock, pedro, παιχνιδι, πληροφοριες, planet, reporter, reynolds, road trip, rose, russell, reboot, ryan reynolds, serial, sequels, σκηνικα, taylor, trip, υλικο, wolverine, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over