Ανησυχία του Βρετανικού "Ε.Σ.Υ." για τα loot boxes

Σύνδεση των loot boxes με τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια.

Η διευθύντρια τμήματος πνευματικής υγείας του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), Claire Murdoch, εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με τα loot boxes στα videogames, καλώντας τη βιομηχανία να προχωρήσει σε απαγόρευση τέτοιων μηχανισμών στα προϊόντα της. Μια ανάρτηση στον ιστότοπο του NHS συνδέει τα loot boxes και τη νομισματοποίηση στα παιχνίδια με τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια, καθώς δημοσιεύει τις ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις του στα παιδιά.

Η Murdoch δήλωσε ότι οι δημιουργοί και οι εκδότες των παιχνιδιών

έχουν πάρει το “ρίσκο” να ωθήσουν τα παιδιά σε εθισμό, με μηχανισμούς που έχουν ως βάση την τύχη και τις αγορές μέσα από τα παιχνίδια τους, με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών να αποκαλύπτουν ότι 55.000 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι εγγεγραμμένα, έχοντας προβλήματα με τον τζόγο. Συνολικά, 400.000 άνθρωποι στην Αγγλία λέγεται ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον τζόγο.

Το να εφαρμοστούν πιο "δίκαια και ρεαλιστικά όρια δαπανών", το να γίνουν τα drop rates των drop boxes και των παρόμοιων συστημάτων πιο σαφή, το να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση των γονέων σχετικά με τους gambling μηχανισμούς στα παιχνίδια και τους κινδύνους των δαπανών εντός των παιχνιδιών και τέλος στην απαγόρευση στην πώληση των παιχνιδιών που παίζονται από παιδιά και περιλαμβάνουν loot boxes, αναφέρονται από την Murdoch ως βήματα που πρέπει να ληφθούν.

Αυτή τη στιγμή τα loot boxes δεν ταξινομούνται ως τυχερά παιχνίδια από την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών, κάτι το οποίο η Murdoch βλέπει ως "παραθυράκι", δεδομένου ότι δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να μετατρέπονται τα περιεχόμενα των DLC σε μετρητά (εκτός από την πώλησή τους στο eBay).

"Ειλικρινά καμία εταιρεία δεν πρέπει να 'δημιουργεί παιδιά για εθισμό' διδάσκοντάς τους να τζογάρουν για το περιεχόμενο αυτών των boxes", δήλωσε η Murdoch. "Καμία εταιρεία δεν θα πρέπει να πουλάει σε παιδιά παιχνίδια με loot boxes με αυτό το στοιχείο της τύχης, οπότε ναι, οι πωλήσεις αυτές θα πρέπει να σταματήσουν. Η υγεία των νέων διακυβεύεται, και παρόλο που το NHS εντείνει τις προσπάθειες του με νέες, καινοτόμες υπηρεσίες που διατίθενται στις οικογένειες μέσω του μακροπρόθεσμου σχεδίου μας, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό μόνοι μας, έτσι και τα άλλα μέρη της κοινωνίας θα πρέπει να κάνουν ό, τι μπορούν για να περιορίσουν τους κινδύνους και να διασφαλίσουν την ευημερία των παιδιών” συμπληρωσε η Claire Murdoch.

pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα