Cine-TV #150

Morbius, Black Widow και επικαιρότητα από την 7η τέχνη.

Εκτός των διαφόρων ενδιαφέροντων νέων της εβδομάδας, που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, είχαμε και την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα όσκαρ, εν όψει της τελετής στις 9 Φεβρουαρίου. Πρώτο και καλύτερο το Joker, όντας υποψήφιο σε 11 κατηγορίες, με τα Once Upon a Time

in Hollywood, 1917 και The Irishman να ακολουθούν με 10. Αν και δεν έχουμε δει όλες τις ταινίες από τις υποψήφιες για πρώτο γυναικείο ρόλο, εντύπωση μας προκαλεί η απουσία της Florence Pugh, για την πειστικότατη ερμηνεία της στο ιδιαίτερο Midsommar. Στα υπόλοιπα πιστεύουμε ότι ο Joaquin Phoenix έχει ήδη το αγαλματίδιο στην τσέπη του, ενώ επίσης θα θέλαμε να γίνει η υπέρβαση και το όσκαρ καλύτερης ταινίας να το αποκτήσει το εξαιρετικό Parasite, παρότι υποθέτουμε πως η ακαδημία θα προτιμήσει μία ταινία γυρισμένη στα εδάφη της (και άνευ υποτίτλων). Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και την περίπτωση του Irishman, ο μεγάλος χαμένος στην πρόσφατη απονομή των Χρυσών Σφαιρών.

Στα υπόλοιπα νέα, ελπίζουμε ότι οι συντελεστές του Morbius θα έχουν πάρει ένα, δύο μαθήματα από την αναιμική δράση και πλοκή του Venom (2018), ώστε η νέα παραγωγή της Sony, επικεντρωμένη σε αντιήρωα, να κερδίσει τα ταμία με κάτι παραπάνω από έναν επιφανή σταρ και villain στην αφίσα του. Σε αντίθετη περίπτωση υποθέτουμε ότι ο κεραυνός δεν θα μπορέσει να πετύχει τον ίδιο στόχο δύο φορές.

Trailers

Morbius
Σκηνοθέτης: Daniel Espinosa (Child 44)
Πρωταγωνιστούν: Jared Leto, Matt Smith, Adria Arjona, Jared Harris
Πρεμιέρα: 20 Αυγούστου

Έπειτα από την μάλλον ανέλπιστη επιτυχία του Venom (2018) η Sony λογικό ήταν να στηρίξει μία ακόμα ταινία εστιασμένη σε villain του Spider-Man (κι ας μην συμμετέχει ο συμπαθής υπερήρωας). Το Morbius θα αποτελεί ένα origin story του ομώνυμου villain, έναν επιστήμονα που μεγάλωσε με μία σπάνια ασθένεια του αίματος. Η θεραπεία που θα ανακαλύψει, παρότι θα γιατρέψει την αρρώστιά του, θα τον μετατρέψει σε ένα είδος βαμπίρ, διψασμένο για αίμα και -φυσικά- με υπερφυσικές ικανότητες. Ευελπιστούμε ότι ο Jared Leto θα πραγματοποιήσει μία από τις καλές του εμφανίσεις (τις λίγες, αν ρωτάτε τον γράφοντα).

Black Widow
Σκηνοθέτης: Cate Shortland (Berlin Syndrome)
Πρωταγωνιστούν: Scarlett Johansson, David Harbour, Florence Pugh, Rachel Weisz
Πρεμιέρα: 30 Απριλίου

Η Scarlet Johansson επιστρέφει για μια ακόμα φορά ως Natasha Romanoff, σε μία σόλο περιπέτεια (φανταζόμαστε ότι θα υπάρξει και κάποια cameo εμφάνιση) που θα την τοποθετεί, χρονικά, ανάμεσα από τα γεγονότα των Captain America: Civil War (2016) και Avengers: Infinity War (2018). Ιδιαίτερα ευχάριστη είναι η συμμετοχή του ανερχόμενου ταλέντου της Florence Pugh, την οποία είδαμε πρόσφατα στο εξαιρετικό Midsommar (2019) αλλά και στην πιο ανάλαφρη κωμωδία Fighting with My Family (2019).

Bloodshot
Σκηνοθέτης: Dave Wilson (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Vin Diesel, Guy Pearce, Toby Kebbell
Πρεμιέρα: 21 Φεβρουαρίου, 2020 (Αμερική)

Το Bloodshot θα βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ της Valiant Comics και θα εξιστορεί την περιπέτεια του πεζοναύτη Ray Garrison (Vin Diesel), ο οποίος θα βρεθεί από νωρίς δολοφονημένος μαζί με τη γυναίκα του. Εντούτοις, χάρη στη νανοτεχνολογία, θα επιστρέψει στη ζωή ως μία υπεράνθρωπη θανατηφόρα μηχανή. Υποθέτουμε ότι η εκδίκηση για το θάνατο της γυναίκας του δεν θα είναι μακριά. Υποθέτουμε επίσης ότι μπορούμε να ελπίζουμε απλά και μόνο σε μία ταινία δράσης υψηλών οκτανίων, γιατί το σενάριο σε πρώτη ανάγνωση…

Gun Akimbo
Σκηνοθέτης: Jason Lei Howden (Deathgasm)
Πρωταγωνιστούν: Daniel Radcliffe, Natasha Liu Bordizzo, Samara Weaving, Mark Rowley
Πρεμιέρα: 22 Φεβρουαρίου (Αμερική)

Ο Miles (Daniel Radcliffe), ένας δημιουργός παιχνιδιών, θα δει τη βαρετή ζωή του να ταράζεται έπειτα από την εγγραφή του σε μία μυστήρια ιστοσελίδα που θα τον φέρει σε μάχες θανάτου στον πραγματικό κόσμο. Για κάποιο λόγο θα βρει τον εαυτό του με ένα πιστόλι κολλημένο σε κάθε χέρι του, προσπαθώντας να επιβιώσει αλλά και να διασώσει την κοπέλα του που, παράλληλα, έχει απαχθεί. Το trailer μπορεί να υποσχεθεί αποκλειστικά την πιθανότητα ξέφρενης και κάφρικης δράσης.

Cine-TV Νέα

Ετοιμάζεται μίνι σειρά εμπνευσμένη από το Parasite
Το Parasite, εκ Κορέας, αποτελούσε μία από τις καλύτερες (αν όχι την καλύτερη) ταινίες του περασμένου έτους. Μία ταινία που ευτυχώς φαίνεται ότι έτυχε ευρείας αναγνώρισης, με αποτέλεσμα ο Bong Joon-ho να έρθει σε συμφωνία με το HBO για τη δημιουργία μίας μίνι σειράς, βασισμένης στην κινηματογραφική παραγωγή. Την ανάπτυξη θα αναλάβουν οι Bong Joon-Ho και Andy McKay (σκηνοθέτης του βραβευμένου Big Short μεταξύ άλλων).

Σε δήλωσή στο Deadline ο Bong αναφέρει: “Ενώ έγραφα το σενάριο του Parasite, είχα πάρα πολλές ιδέες που ήξερα ότι δεν μπορούσα να ενσωματώσω στη διάρκεια των δύο ωρών. Γνώριζα ότι αν είχα τη δυνατότητα για μεγαλύτερη διάρκεια, θα μπορούσα να πω αυτές τις ιστορίες και αυτό είναι κάτι που σχεδιάζω να συζητήσω πολύ σύντομα με τον Adam ”.

Ακυρώθηκε το τηλεοπτικό Dark Tower
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Deadline, η Amazon αποφάσισε να ρίξει αυλαία στην τηλεοπτική μεταφορά του, επικών διαστάσεων, μυθιστορήματος του Stephen King, καθώς θεώρησε ότι η ποιότητα της παραγωγής δεν έφτανε τα επίπεδα άλλων μεγαλεπήβολων παραγωγών που ετοιμάζει (όπως το Lord of the Rings). Σημειωτέον ότι η απόφαση ακύρωσης της σειράς λήφθηκε αφού προβλήθηκε το πιλοτικό επεισόδιο στους ιθύνοντες της Amazon. Υποθέτουμε ότι και η κακή στιγμή της φερώνυμης ταινίας του 2017, σε ταμεία και κριτικές, δεν βοήθησε, όσο και αν η σειρά θα ήταν ανεξάρτητη από αυτήν.

Ο Quentin Tarantino ετοιμάζει spin off του Once Upon a Time in Hollywood
Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στο Deadline ο Quentin Tarantino, φαίνεται ότι η υποτιθέμενη τηλεοπτική σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε ο χαρακτήρας Rick Dalton (του Leonardo DiCaprio) θα μεταφερθεί σε πέντε ημίωρα επεισόδια. Το Bounty Law, όπως το είδαμε στο Once Upon a Time in Hollywood, λάμβανε χώρα στην Άγρια Δύση, οπότε είναι μάλλον λογικό να περιμένουμε πως και η πραγματική σειρά θα διαδραματίζεται σε αυτήν την περίοδο. Ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα πρωταγωνιστεί ο DiCaprio, το σίγουρο είναι όμως ότι η υλοποίησή της βρίσκεται ακόμα μακριά, δεδομένης της δήλωσης του Tarantino πως θα χρειαστεί περίπου ενάμιση χρόνο για να φέρει το εγχείρημα εις πέρας.

Στον πάγο το Mindhunter του Netflix
Η ενδιαφέρουσα αστυνομική σειρά Mindhunter μάλλον δεν είχε ιδιαίτερη απήχηση με το κοινό του Netflix, κρίνοντας από την επ’ αόριστον αναστολή της ανάπτυξης της τρίτης σεζόν. Σύμφωνα με το TVLine, ο David Fincher (executive producer της σειράς) είναι ήδη απασχολημένος με την ανάπτυξη μίας νέας σειράς για το Netflix ενώ και τα συμβόλαια των πρωταγωνιστών έχουν ακυρωθεί.

Το Better Call Saul θα ολοκληρωθεί με την έκτη σεζόν
Περιμένοντας με μεγάλη ανυπομονησία την πέμπτη σεζόν της εξαιρετικής σειράς του AMC (αναμένεται στις 23 Φεβρουαρίου), ο Peter Gould (showrunner) ανακοίνωσε πως σύντομα θα ξεκινήσουν την ανάπτυξη της έκτης σεζόν, η οποία θα είναι και η τελευταία. Αν και, κατά την ανάγνωσή μας, το υλικό του Better Call Saul φαινόταν ικανό να εξελιχθεί σε πολλές ακόμα σεζόν (ιδίως όταν θα καταπιαστεί με τα γεγονότα έπειτα από τις εξελίξεις του Breaking Bad) ίσως θα πρέπει να ανακουφιστούμε, βλέποντας πως οι υπεύθυνοι μάλλον γνωρίζουν πότε να βάλουν φρένο.

Άλλωστε τους έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη, δεδομένου ότι το Breaking Bad έκλεισε ιδανικά, δίχως να ξεχειλώσει σε κανένα σημείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκτη σεζόν αναμένεται να είναι μεγαλύτερη, αριθμώντας τρία παραπάνω επεισόδια από τα δέκα που είχε κάθε προηγούμενη σεζόν.

Τέλος δρόμου για την Fox
Σύμφωνα με το Variety δύο χρόνια μετά την απόκτηση της 20st Century Fox, η Disney αποφάσισε να αφαιρέσει το σκέλος του "Fox" μετονομάζοντας τα στούντιο 20th Century Fox και Fox Searchlight Pictures σε 20th Century Studios και Searchlight Pictures αντιστοίχως. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αν κάτι ανάλογο θα ισχύσει για τον τομέα της τηλεόρασης, όσον αφορά στα 20th Century Fox Television και Fox 21 Television Studios.

Εντός του εξαμήνου θα προβληθεί μία animated ταινία βασισμένη στο Mortal Kombat
Αγνοούσαμε πλήρως την ύπαρξη του εν λόγω εγχειρήματος, ορίστε όμως που σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το λεγόμενο ως "Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge". Η παραγωγή της Warner Bros. Animation θα φέρνει τουλάχιστον τους παρακάτω γνωστούς χαρακτήρες στην οθόνη μας: Johnny Cage, Sonya Blade, Liu Kang, Sub-Zero, Shang Tsung, Quan Chi, Kano, Raiden, Jax Briggs, Goro, Kitana και -φυσικά- Scorpion. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ethan Spaulding (Justice League: Throne of Atlantis).

Να θυμίσουμε ότι ήδη βρίσκεται υπό ανάπτυξη μία live-action ταινία Mortal Kombat, από τον άσημο σκηνοθέτη Simon McQuoid με παραγωγό τον James Wan (Conjuring, Aquaman) και αναμενόμενη ημερομηνία προβολής τον Μάρτιο του 2021.

Ήδη στα πρώιμα στάδια ανάπτυξης το τέταρτο Bad Boys
Φαίνεται πως το Bad Boys for Life, του οποίου η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, πέτυχε ήδη πλήρως στα ταμεία, όπως μαρτυρά η κίνηση της Sony Pictures να δώσει το πράσινο φως για τη συγγραφή του σεναρίου ενός ακόμα sequel και πάλι από την πένα του Chris Bremner. Υποθέτουμε ότι οι ρυθμοί για τη δημιουργία του sequel θα είναι ταχύτεροι σε σχέση με το διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των Bad Boys (1995), Bad Boys II (2003) και Bad Boys for Life (2020).

cinetv
Keywords
cine, once upon a time, lord of the rings, joaquin phoenix, jared leto, scarlett johansson, captain america, vin diesel, quentin tarantino, breaking bad, εν λόγω, mortal kombat, bad boys, black, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, joker, time, hollywood, florence, joaquin, phoenix, νέα, δραση, venom, sony, σταρ, leto, smith, adria, origin, berlin, david, εμφάνιση, civil, avengers, infinity, συμμετοχή, fighting, wilson, diesel, guy, ray, jason, hbo, big, adam, amazon, king, ιθύνοντες, tarantino, law, netflix, amc, fox, disney, pictures, studios, warner, bros, animation, johnny, cage, blade, league, atlantis, james, life, φως, sequel, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, live, τελος του κοσμου, once upon a time, scarlett johansson, avengers, ημερομήνια, origin, hbo, breaking bad, αυλαια, γυναικα, σταρ, ταινιες, φως, amazon, diesel, james, jared leto, joker, sony, time, αιμα, αξιζει, απηχηση, απλα, αρρωστια, αφισα, βαμπιρ, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, διαστημα, δυνατοτητα, δηλωση, δωσει, εγγραφη, εγχειρημα, εν λόγω, επιτυχια, τεχνη, ζωη, ιδεες, ιδιο, ειδος, ιθύνοντες, κινηση, κωμωδια, λογο, μακρια, μινι, μπορειτε, μυστηρια, νανοτεχνολογια, οθονη, οντας, πεμπτη, ποιοτητα, ρυθμοι, ρολο, σεζον, σεναριο, σιγουρο, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, τρια, υλοποιηση, φυσικα, φορα, χερι, χρονικα, adria, amc, animation, adam, bad boys, black, blade, big, cage, captain america, sequel, civil, guy, disney, david, εκδικηση, εμφανισεις, επεισοδια, fighting, florence, phoenix, fox, joaquin phoenix, joaquin, hollywood, χωρα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, jason, johnny, king, κοπελα, law, league, leto, life, mortal kombat, netflix, infinity, πενα, pictures, πληροφοριες, quentin tarantino, ray, studios, smith, spider, tarantino, υλικο, venom, vin diesel, wilson, warner, bros
Τυχαία Θέματα