Ανέκτησε τα δικαιώματα του Alan Wake η Remedy

Ανοίγει ο δρόμος για μια συνέχεια ή multiplatform κυκλοφορία;

Σύμφωνα με ένα report της Remedy Entertainment προς τους επενδυτές της, τα publishing δικαιώματα για το Alan Wake «επέστρεψαν» στην εταιρεία από την Microsoft. Επίσης, μέσα από το ίδιο report αναφέρεται ότι η εταιρεία κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια

μέσα από διάφορα royalties προηγούμενων τίτλων της, μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2019.

Μετά τη διάθεση του Quantum Break το 2016, η σχέση της Remedy με την Microsoft (που είχε συμφωνία για την έκδοση των παιχνιδιών της Remedy) μπορούμε να πούμε πως ήταν αρκετά «περίεργη» και ως εκ τούτου η Remedy αποφάσισε να συνεργαστεί με την 505 Games για να κυκλοφορήσει το επερχόμενο sci-fi shooter/ action-adventure Control.

Πιθανώς, αυτή η παραπάνω κίνηση θα μπορούσε να σημαίνει ότι το Alan Wake και ο spin-off τίτλος, Alan Wake: American Nightmare, θα μπορούσαν να γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες πλατφόρμες, ή ότι η Remedy θα μπορούσε να προχωρήσει σε κάποια συνέχεια του τίτλου, χωρίς να απαιτείται να πάρει την άδεια της Microsoft -κάτι που οι fans ζητούν εδώ και χρόνια. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Remedy προσπάθησε στο παρελθόν να δημιουργήσει ένα Alan Wake 2, χωρίς όμως να τακαταφέρει. "Απλά δεν βγήκε", είχε δηλώσει στέλεχος της Remedy σε μια συνέντευξή του τον Απρίλιο του 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα