Cine-TV #133

Iron Sky, Charlie’s Angels, Stranger Things και άλλα…

Έρχεται σιγά σιγά το Midsommar, μία ταινία που αναμένουμε με υψηλότατες προσδοκίες καθώς αποτελεί δημιούργημα του Ari Aster, ο σκηνοθέτης του Hereditary (2018) και μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου των τελευταίων ετών. Στο βρετανικό παράρτημα του GameOver.gr θα έχουμε τη χαρά να τη δούμε εντός της βδομάδας ενώ στην εγχώρια αγορά αναμένεται να προβληθεί στις 22 Αυγούστου.

Από

την τρέχουσα επικαιρότητα σίγουρα σε υψηλή θέση βρίσκεται η τρίτη σαιζόν του Stranger Things, ελπίζοντας σε μία ιδανική επίσκεψη στο μεταφυσικό κόσμο του Upside Down και φυσικά στη γεμάτη synth ήχους εποχή των 80s (με όλα τα παρελκόμενα οχημάτων, ενδυμασίας και λοιπά). Ιδανική σειρά για την καλοκαιρινή περίοδο.

Trailers

Iron Sky: The Coming Race
Σκηνοθέτης: Timo Vuorensola (Iron Sky)
Πρωταγωνιστούν: Lara Rossi, Vladimir Burlakov, Kit Dale, Tom Green
Πρεμιέρα: 19 Ιουλίου

Το πρώτο Iron Sky (2012) κατάφερε να κερδίσει μία cult υστεροφημία, χάρη στην έντονη b-movie φιλοσοφία του, με το κεντρικό σενάριο να θέλει μία ομάδα Ναζί να έχουν κρυφτεί στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Στο sequel θα δούμε τη Γη πλήρως ακατοίκητη ως συνέπεια του πυρηνικού πολέμου με τους Ναζί. Οι τελευταίοι επιζώντες έχουν βρει καταφύγιο στο φεγγάρι και -όπως είναι φυσικό- σύντομα θα βρεθούν απέναντι από νέες εχθρικές δυνάμεις.

Black and Blue
Σκηνοθέτης: Deon Tayler (The Intruder)
Πρωταγωνιστούν: Naomie Harris, Frank Grillo, Tyrese Gibson
Πρεμιέρα: 25 Οκτωβρίου (Αμερική)

Νεαρή αφροαμερικανή αστυνομικός θα δει κατά λάθος την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νεαρού ναρκέμπορου από τον διεφθαρμένο συνεργάτη της. Η συνέχεια θα τη βρει στο τρέξιμο, προσπαθώντας να ξεφύγει από τους υπόλοιπους διεφθαρμένους αστυνομικούς, ζητώντας παράλληλα βοήθεια από άτομα της παλιάς γειτονιάς της, οι οποίοι πλέον την κοιτούν καχύποπτα λόγω του επαγγέλματός της. Φαίνεται ολίγον τι σαν το Training Day (2001), προσπερνώντας όμως, φαινομενικά, το πρώτο κομμάτι του χτισίματος της σχέσης μεταξύ τίμιου και διεφθαρμένου αστυνομικού, ώστε να περάσει γρηγορότερα στο κομμάτι της δράσης.

The Good Liar
Σκηνοθέτης: Bill Condon (Mr. Holmes)
Πρωταγωνιστούν: Ian McKellen, Helen Mirren, Russell Tovey
Πρεμιέρα: 15 Νοεμβρίου (Αμερική)

Ό,τι καλύτερο για το Good Liar να δεσπόζουν στις αφίσες του δύο μεγάλα ονόματα Βρετανών ηθοποιών. Ένας καριερίστας απατεώνας, ο Roy Courtnay (Ian McKellen), θα εντοπίσει το επόμενο θύμα του στο πρόσωπο της πλούσιας χήρας Betty McLeish (Helen Mirren). Η κατάσταση θα περιπλακεί όταν ο Courtnay αρχίσει να αναπτύσσει αισθήματα για αυτήν. Ίσως η ταινία καταλήξει σε κάπως κλισέ μονοπάτια ρομαντικής ιστορίας, εντούτοις, δεν γίνεται παρά τα δυνατά ονόματα να μας προκαλούν το ενδιαφέρον.

Charlie’s Angels
Σκηνοθέτης: Elizabeth Banks (Pitch Perfect 2)
Πρωταγωνιστούν: Kristen Stewart, Ella Balinska, Naomi Scott, Elizabeth Banks, Djimon Hounsou, Patrick Stewart
Πρεμιέρα: 15 Νοεμβρίου (Αμερική)

Ένα reboot που μάλλον κανείς δεν ζήτησε, καθώς η ομώνυμη ταινία του 2000 και το sequel της, πέρασαν αρκετά γρήγορα στη λήθη. Το μεν πρώτο Charlie’s Angels δεν ήταν κάτι περισσότερο από μία αρκετά αδιάφορη περιπέτεια και το δεύτερο ένα τραγελαφικό “τσίρκο” καταιγιστικής και υπερβολικής δράσης (παρόμοια μοίρα θα έπρεπε να έχουν πολλά από τα Fast & Furious αλλά…). Φυσικά οι ταινίες βασίζονται στο επιτυχημένο τηλεοπτικό Charlie’s Angels που προβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 70. Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσα είναι η επιλογή της Kristen Stewart σε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, μία ηθοποιός που δεν φημίζεται γενικά για την ενσάρκωση χαρακτήρων που είναι μέσα στο κέφι.

Midway
Σκηνοθέτης: Roland Emmerich (Independence Day)
Πρωταγωνιστούν: Ed Skrein, Patrick Wilson, Nick Jonas, Woody Harrelson, Dennis Quaid, Nicholas Hoult, Aaron Eckhart
Πρεμιέρα: 8 Νοεμβρίου (Αμερική)

Το Hollywood επανέρχεται στο Pearl Harbor, έχοντας για άλλη μία φορά τις προσδοκίες να μεταφέρει το εν λόγω πολεμικό θέατρο ως μία φαντασμαγορική περιπέτεια εκρήξεων. Το Pearl Harbor του 2001 είχε σκηνοθετηθεί υπό την πομπώδη ματιά του Michael Bay, και το Midway δείχνει να ακολουθεί παρόμοιο δρόμο, έχοντας πίσω από τις κάμερες τον Roland Emmerich, ένας σκηνοθέτης που έχει πάρει διδακτορικό στις ταινίες καταστροφών. Δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο (και τίποτα περισσότερο) από μία μεγάλη σεκάνς συγκρούσεων πάνω από τον Ειρηνικό γεμάτη στα εφέ.

Strangers Things, 3η σαιζόν
Πρεμιέρα: 4 Ιουλίου (Netflix), 8 επεισόδια

Το Stranger Things αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα δυνατά καλοκαιρινά χαρτιά του Netflix (και της ταινιοθήκης του γενικότερα), έχοντας πετύχει να μεταφέρει εύστοχα το νοσταλγικό ταξίδι στα 80s, με την κατάλληλη χρήση υπερφυσικού περιεχομένου. Το trailer δείχνει να υπόσχεται ακόμα πιο έντονη την παρουσία του horror στοιχείου και των τεράτων.

Orange is the New Black, 7η σαιζόν
Πρεμιέρα: 26 Ιουλίου (Netflix), 13 επεισόδια

Η δραματική κωμωδία της ζωής στις γυναικείες φυλακές της Αμερικής θα επιστρέψει για την 7η και τελευταία σαιζόν της. Πρόκειται για μία από τις καλές παραγωγές του Netflix, περιέχοντας πειστικές ερμηνείες από την πλειοψηφία του εκτενούς cast. Η αλήθεια είναι πως η 5η σαιζόν πλάτειασε αρκετά, αλλά η 6η ευτυχώς επανήλθε με μία πιο συγκροτημένη και ουσιαστική ιστορία. Σίγουρα όμως είναι μόνο θετικό ότι αποφάσισαν να δώσουν ένα οριστικό φινάλε, καθώς θεωρούμε ότι δύσκολα θα μπορούσε να βρει νέες σεναριακές τροπές δίχως απλά να επαναλαμβάνει το μοτίβο της.

Cine-TV Νέα

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για την prequel σειρά του Game of Thrones
Τι κι αν η τελευταία σαιζόν βρέθηκε μπροστά από μία ιδιαίτερα αρνητική ανταπόκριση. Το Game of Thrones παραμένει ένα σημαντικό κεφάλαιο για το HBO και μία σειρά με τεράστια επιρροή στο τηλεοπτικό σκηνικό. Ως εκ τούτου, είναι κάτι περισσότερο από φυσικό τα γυρίσματα του prequel να έχουν ήδη ξεκινήσει, λαμβάνοντας χώρα (για άλλη μία φορά) στη Βόρειο Ιρλανδία. Η νέα σειρά θα έχει ως showrunner την Jane Goldman (σεναριογράφος των X-Men: First Class και των δύο Kingsman, μεταξύ άλλων) έχοντας στο πλευρό της και την πολύτιμη βοήθεια του G. R. R. Martin.

Η επίσημη περιγραφή αναφέρει πως το σενάριο θα τοποθετείται χιλιάδες χρόνια πριν τα τεκταινόμενα του Game of Thrones, όπου θα δούμε “το χρονικό του ξεπεσμού του κόσμου από την χρυσή Εποχή των Ηρώων σε μία από τις σκοτεινότερες εποχές του”. Η ιστορία επίσης θα αποτελεί το origin story των white walkers καθώς επίσης θα αφηγείται τον θρύλο των Starks.

Το Avengers: Endgame θα επιστρέψει στις αίθουσες με εξτρά υλικό
Η Disney φαίνεται ότι κάθε άλλο παρά ικανοποιημένη είναι από την εμπορική πορεία του Avengers: Endgame καθώς κέρδισε μόλις τη δεύτερη θέση της ταινίας με τις περισσότερες εισπράξεις όλων των εποχών, έχοντας μείνει πίσω κατά 40 περίπου εκατομμύρια δολάρια από την πρωτοκαθεδρία του Avatar που είχε πετύχει εισπράξεις της τάξης 2,78 δισεκατομμυρίων. Σύμφωνα με τον Kevin Feige, πρόεδρο των Marvel Studios, το Avengers: Endgame θα επανέλθει στις αίθουσες μερικές μέρες πριν την πρεμιέρα του Spider-Man: Far From Home, έχοντα το… “τυράκι” (όσο πιο κομψά μπορούμε να το πούμε) εξτρά σκηνής μετά το τέλος, και διαφόρων εκπλήξεων που δεν γνωρίζουμε ακριβώς υπό ποια μορφή θα έρθουν.

Το Paranormal Activity θα επιστρέψει
Το πρώτο Paranormal Activity (2007) είχε καταφέρει μία παρόμοια επιτυχία με αυτήν του Blair Witch Project (1999). Με ένα πενιχρό budget των 15.000 δολαρίων κατάφερε να φέρει εισπράξεις 190 εκατομμυρίων, σημειώνοντας μία μάλλον αναπάντεχη επιτυχία. Όπως είναι φυσικό, δημιουργήθηκε ένα franchise που οδήγησε σε έξι συνολικά ταινίες, οι οποίες συνέχισαν στο combo του χαμηλού budget (μικρότερο των δέκα εκατομμυρίων) με πολλαπλάσιες εισπράξεις, παρόλο που η αποδοχή ήταν σαφέστατα πιο αρνητική σε σχέση με την πρώτη ταινία. Οι παραγωγοί δεν πτοούνται φυσικά από κριτικές, αρκεί τα ταμεία να γεμίζουν, και έτσι θα δούμε την επιστροφή του Paranormal Activity από την Paramount.

Μία ματιά στο, ακυρωμένο πλέον, Mouse Guard
Το Mouse Guard επρόκειτο να φέρει τη φερώνυμη σειρά κόμικ, η οποία ξεκίνησε το 2006, στη μεγάλη οθόνη, έχοντας ήδη ξεκινήσει τα στάδια της προπαραγωγής. Δυστυχώς η Disney προχώρησε στην ακύρωση του εγχειρήματος. Ο Wes Ball (Maze Runner), ο σκηνοθέτης του ακυρωμένου animation, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, φέρνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα ένα βίντεο εννιά λεπτών όπου αποτυπώνεται ένα πρώιμο concept υλικό του ύφους που θα είχε η ταινία. Σημειωτέων ότι το βίντεο έχει αναπτυχθεί με τη χρήση της μηχανής γραφικών Unreal.

Κατά τον σκηνοθέτη: “Αν και η ποιότητα του συγκεκριμένου βίντεο είναι εντυπωσιακή, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη πως ο αποκλειστικός του στόχος ήταν να παρουσιάσει την αισθητική και το ύφος της ταινίας και όχι το τελικό οπτικό αποτέλεσμα. Όλο το υλικό επρόκειτο να σταλεί στη WETA Digital προκειμένου να επανασχεδιαστεί με φωτορεαλιστικά CGI γραφικά υψηλότατης ποιότητας”. Ελπίζουμε πως κάποια εταιρία παραγωγής θα αναλάβει το ρίσκο ώστε να μεταφέρει την high-fantasy περιπέτεια τρωκτικών (γιατί όχι) στις οθόνες μας.

Στα σκαριά σειρά με θέμα την ανάπτυξη του Doom
Το συνδρομητικό κανάλι USA Network (υπεύθυνο για το Mr. Robot, μεταξύ άλλων) έδωσε την παραγγελία για τα γυρίσματα ενός πιλοτικού επεισοδίου για τη σειρά Masters of Doom, βασισμένη στο βιβλίο Masters of Doom: How Two Guys Created an Empire and Transformed Pop Culture, του David Kushner. Το βιβλίο επικεντρώνεται στις ζωές των John Carmack και John Romero και της πορείας τους στην id Software.

Το Final Fantasy XIV θα μεταφερθεί σε live-action σειρά
Η ταραχώδης ανάπτυξη και κυκλοφορία του Final Fantasy XIV τελικά κατάφερε να αντιστραφεί με το πέρασμα των χρόνων, καθιστώντας το τελικά ένα υγιές και αξιόλογο MMORPG. Η δημοτικότητά του είναι σε αρκετά καλά επίπεδα, όπως φαίνεται, ώστε η εταιρία παραγωγής Hivemind, η οποία ευθύνεται για τα Expanse του Amazon και το αναμενόμενο Witcher του Netflix, ανέλαβε μαζί με την Sony την παραγωγή μίας live-action σειράς στον κόσμο του Final Fantasy XIV.

cinetv
Keywords
cine, game of thrones, ian mckellen, kristen stewart, pearl harbor, εν λόγω, iron, sky, angels, gameover, rossi, cult, sequel, black, bill, mckellen, russell, perfect, stewart, naomi, scott, reboot, roland, wilson, nick, jonas, dennis, aaron, hollywood, pearl, θεατρο, bay, netflix, orange, game, hbo, επιρροή, νέα, class, origin, white, avengers, disney, avatar, marvel, studios, home, witch, project, budget, franchise, runner, animation, unreal, cgi, usa, network, doom, pop, culture, david, john, software, υγιές, mmorpg, amazon, witcher, sony, τελη κυκλοφοριας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, live, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, εξτρα, avengers, pearl harbor, δυνατα, origin, hbo, βιντεο, αφισες, εμπορικη, ηθοποιος, θεμα, ιρλανδια, ληθη, οθονες, ονοματα, ταινιες, υστεροφημια, amazon, cgi, cult, game, game of thrones, kristen stewart, mmorpg, scott, sony, usa, αγορα, αισθητικη, απλα, βιβλιο, βοηθεια, βρισκεται, γινεται, γυρισματα, δευτερο, δυστυχως, διδακτορικο, δειχνει, εφε, εν λόγω, εξι, επιρροή, εποχη, εποχες, επρεπε, επιτυχια, εταιρια, ετων, ζωης, υφος, θετικο, καμερες, κεφαλαιο, κωμωδια, λαθος, ματια, μοιρα, μορφη, ναζι, ομαδα, οθονη, οχηματων, ποιοτητα, ρισκο, σαιζον, σεναριο, σιγουρα, συνεχεια, συντομα, σειρα, ταινιες τρομου, τρεξιμο, τριτη, υψηλη, φεγγαρι, φυσικα, φυσικο, φορα, χηρας, χρυση, χαρα, aaron, avatar, angels, animation, budget, bay, bill, black, sky, white, sequel, class, culture, dennis, disney, doom, david, network, φυλακες, franchise, gameover, john, hollywood, home, χωρα, ian mckellen, ιδιαιτερα, iron, project, jonas, κομματι, nick, marvel, mckellen, μεινει, men, μια φορα, μπροστα, naomi, netflix, pearl, pop, perfect, movie, rossi, roland, russell, reboot, studios, software, spider, stewart, ταξιδι, υγιές, υλικο, unreal, wilson, witcher, witch, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα