Ανακοίνωση για το Tactics Ogre: Reborn

Η Square Enix ανακοίνωσε επίσημα το Tactics Ogre: Reborn για PlayStation 5, PlayStation 4, Switch και PC (μέσω Steam), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου 2022.

Ο τίτλος θα είναι διαθέσιμος σε φυσική και ψηφιακή έκδοση για  PlayStation 5, PlayStation 4

και Switch, και μόνο σε ψηφιακή έκδοση για υπολογιστές. Επίσης, θα υπάρξει και Digital Premium Edition που θα περιλαμβάνει το αρχικό soundtrack του παιχνιδιού, που θα είναι διαθέσιμη για PlayStation 5, PlayStation 4 και PC.

Βασισμένο στην κυκλοφορία του 2010, το Tactics Ogre: Reborn διαθέτει βελτιωμένα γραφικά και ήχο, καθώς και ενημερωμένο σχεδιασμό του παιχνιδιού, ζωντανεύοντας έτσι ένα νέο Tactics Ogre το οποίο όμως παραμένει πιστό στις ρίζες του.

Η Square Enix μοιράστηκε μερικά από τα βασικά στοιχεία για τον τίτλο (για όσους δεν είχαν επαφή με τον αρχικό του 2010). Το Tactics Ogre: Reborn είναι ένα παιχνίδι ρόλων και τακτικής (tactical rpg)  που απεικονίζει τον αγώνα για τον έλεγχο των νήσων Valerian. Οι επιλογές μας επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία, ακόμη και πώς τελειώνει, με το βασικό σύστημα του παιχνιδιού που επιτρέπει πολλαπλές διαδρομές και πολλαπλούς τερματισμούς. Η ιστορία εξελίσσεται μέσα από τα μάτια ενός νεαρού άνδρα που ονομάζεται Denam. Οι αποφάσεις που παίρνει θα αλλάξουν τη μοίρα των γύρω του και θα αλλάξουν την πορεία της ιστορίας της Valeria.

Θα κληθούμε να δώσουμε μάχες βασισμένες στην τακτική, σε τρισδιάστατα πεδία μάχης. Η πλήρως ανανεωμένη τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στους εχθρούς να προσαρμόσουν τις τακτικές τους ανάλογα με τις καταστάσεις, παρέχοντας ένα σύστημα μάχης που μας κρατά πάντα σε σκέψη και δεν επαναλαμβάνεται.

Το class-wide level management system που χρησιμοποιήθηκε στο Tactics Ogre: Let Us Cling Together (2010) άλλαξε σε ένα unit-by-unit level system. Τα cutscenes έχουν επιλογή για αγγλικά και ιαπωνικά voice overs και όλη η μουσική έχει ηχογραφηθεί ξανά με ζωντανές εκτελέσεις. Τα νέα voiceovers δίνουν καινούργια ζωή στα περίπλοκα κίνητρα των χαρακτήρων που απαρτίζουν τις φατρίες και τις μεταβαλλόμενες πολιτικές συμμαχίες αυτής της επικής ιστορίας.

Η εταιρία έδωσε μερικές ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με νέες προσθήκες στην ανανεωμένη έκδοση του τίτλου. Έτσι, στο Tactics Ogre: Reborn θα δούμε τα εξής:

Χαρακτήρες και φόντο υψηλής ευκρίνειας

Οι λεπτομερείς χαρακτήρες και τα φόντα του αρχικού Tactics Ogre έχουν αναδημιουργηθεί σε υψηλή ευκρίνεια. Η λεπτομερής pixel art αισθητική που δίνει στο παιχνίδι τη μοναδική του αίσθηση, έχει επίσης διατηρηθεί και βελτιωθεί ώστε να φαίνεται ακόμη καλύτερη στις σύγχρονες οθόνες HD.

Πλήρως ενημερωμένο User Interface

Το User Interface είναι πλέον σε υψηλή ευκρίνεια, ενώ έχει επανασχεδιαστεί για να διευκολύνει την κατανόηση των πληροφοριών, με βελτιωμένα controls.

Βελτιώσεις στον ήχο

Όλοι οι διάλογοι στο Tactics Ogre: Reborn έχουν πλήρη voice overs, δίνοντας νέα ζωή στα περίπλοκα κίνητρα των χαρακτήρων που απαρτίζουν τις φατρίες και τις μεταβαλλόμενες πολιτικές συμμαχίες αυτής της επικής ιστορίας. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ αγγλικών και ιαπωνικών voice overs, με τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ τους στο μενού ανά πάσα στιγμή. Τα ηχητικά εφέ έχουν επίσης γίνει remaster, βυθίζοντάς σας στη μάχη όσο ποτέ άλλοτε. Ο συνθέτης του Tactics Ogre, Hitoshi Sakimoto, επανηχογράφησε ολόκληρο το soundtrack με ζωντανή ορχήστρα. Μερικές φορές οι μελωδίες είναι δυσοίωνες και γεμάτες ένταση, ενώ άλλες φορές προσφέρουν μια απαλή ανάπαυλα. Το soundtrack περιλαμβάνει ακόμη και εντελώς νέα κομμάτια που συντέθηκαν μόνο για το Tactics Ogre: Reborn.

Ένα επανασχεδιασμένο σύστημα μάχης

Βασιζόμενο σε προηγούμενες εκδόσεις του Tactics Ogre, το νέο παιχνίδι ενσωματώνει και νέα στοιχεία ως μέρος ενός γενικού επανασχεδιασμού του συστήματος μάχης. Μερικές από τις προσθήκες στο σύστημα μάχης είναι οι παρακάτω:

Unit-by-Unit Level System, το οποίο έχει αντικαταστήσει το προηγούμενο σύστημα που συναντούσαμε στον τίτλο, το class-wide  level management system. Κάθε μονάδα προχωρά διαφορετικά ανάλογα με την κατηγορία της, δημιουργώντας ένα κομψό σύστημα που επιτρέπει στους παίκτες να σχεδιάζουν το δρόμο τους μέσα από ατελείωτους συνδυασμούς εξοπλισμού, δεξιοτήτων και μαγείας για κάθε μονάδα. Αυτό σημαίνει ότι ο παίκτης μπορεί να εξετάσει τη μεγαλύτερη εικόνα και να αποφασίσει για τη συνολική σύνθεση των μονάδων που θα φέρει σε κάθε μάχη.

Επανασχεδιασμός της AI κατά τη διάρκεια της μάχης, με τις τακτικές του εχθρού να αλλάζουν ανάλογα με τη διάταξη του πεδίου μάχης και την κατάσταση της μάχης. Το να σκέφτεστε πώς να προσαρμόσετε τα σχέδιά σας καθώς η κατάσταση αλλάζει, διατηρεί τις μάχες ελκυστικές και φρέσκες.

Γενικές QoL (Quality of Life) βελτιώσεις, μεταξύ άλλων, ταχύτερος ρυθμός μάχης, αυτόματη αποθήκευση και πλήρης ανασχεδιασμός των controls.

The post Ανακοίνωση για το Tactics Ogre: Reborn appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα