Αλλαγές στην πολιτική της Nintendo απέναντι στο YouTube και άλλες πλατφόρμες

Kαταργείται το Creators Program.

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες, η Nintendo τελικά κλείνει το γνωστό Creators Program, το οποίο είχε ξεκινήσει πίσω στο 2015 και επέτρεπε σε δημιουργούς περιεχομένου να ανεβάζουν βίντεο με παιχνίδια της εταιρίας, με το 50% των εσόδων που παράγονται από αυτά να καταλήγουν στην ιαπωνική εταιρία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα καταργηθεί οριστικά στα τέλη του προσεχούς Δεκέμβρη, ενώ στις 20 Μαρτίου του 2019, θα σταματήσει και η λειτουργία της ιστοσελίδας του προγράμματος.

Σύμφωνα

με τη νέα πολιτική της εταιρίας, οι χρήστες θα μπορούν να έχουν έσοδα από βίντεο με τίτλους της Nintendo εφόσον πάρουν έγκριση από την ίδια. Ωστόσο, τα βίντεο θα πρέπει να έχουν φωνητική περιγραφή και δημιουργικά σχόλια και όχι να είναι απλά gameplay videos ή walkthroughs. Επιπλέον, στον τομέα των συχνών ερωτήσεων που ανάρτησε η Nintendo, για τη νέα της πολιτική, αναφέρεται πως το παραπάνω ισχύει για "αυτόνομους χρήστες που χρησιμοποιούν περιεχόμενο της Nintendo" και για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα γίνει με μεγάλα κανάλια, που κατά κάποιον τρόπο είναι εταιρίες.

Ο Ryan Wyatt, επικαφαλής του Gaming και Virtual Reality τομέα του Youtube, σχολίασε την παραπάνω θετική εξέλιξη μέσω Twitter.

The Nintendo Creators Program is coming to a close at the end of December. You may monetize your Nintendo videos on YouTube moving forward. Be sure to follow @Nintendo's guidelines below. What an amazing day for all Creators!! https://t.co/sw9grycuGl pic.twitter.com/onrpB26N3u

Ryan Wyatt (@Fwiz) November 29, 2018switch
Keywords
Τυχαία Θέματα