Χρήση PAL εκδόσεων σε ορισμένα παιχνίδια του PS Classic

Που οδήγησε σε έντονα παράπονα από την κοινότητα.

Η Sony επιβεβαίωσε ότι εννέα από τα είκοσι, συνολικά, παιχνίδια που θα βρίσκονται προ-εγκατεστημένα στο PlayStation Classic θα είναι οι PAL εκδόσεις τους, κάτι που σημαίνει ότι θα τρέχουν στα 50Hz και όχι στα 60Hz που έτρεχαν οι NTSC εκδόσεις, κάτι που θα οδηγήσει σε μια «μικρή

απόκλιση» στο framerate και πιο αργό gameplay για ορισμένους τίτλους, που οφείλεται στη διαφορά μεταξύ των δύο σαρώσεων.

Για παράδειγμα, το Tekken 3 θα τρέχει με χαμηλότερο frame rate σε σχέση με την έκδοση των arcade αλλά και την έκδοση NTSC της Βορείου Αμερικής. Για τους Ευρωπαίους παίκτες, που έπαιξαν τα συγκεκριμένα παιχνίδια στις PAL εκδόσεις τους κατά την αρχική τους κυκλοφορία, αυτό μπορεί να μη σημαίνει και πολλά, ωστόσο, από τη στιγμή που οι HD τηλεοράσεις έχουν ξεπεράσει πια τέτοιους περιορισμούς στη σάρωση και έχουν "universal" τεχνολογία απεικόνισης, φαίνεται ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνει χρήση των PAL και όχι των NTSC εκδόσεων των εν λόγω παιχνιδιών. Αυτή η ανακοίνωση είχε ως αποτέλεσμα έντονα παράπονα από το κοινό, ειδικά της Βορείου Αμερικής.

Αναλυτικά οι εννέα τίτλοι των οποίων η έκδοση που θα χρησιμοποιηθεί στο PS Classic θα είναι η PAL είναι:

Battle Arena ToshindenCool Boarders 2Destruction DerbyGrand Theft AutoJumping Flash!Oddworld: Abe's OddyseeResident Evil: Director's CutTekken 3Tom Clancy's Rainbow Six

Περισσότερα στοιχεία για το PlayStation Classic, μπορείτε να βρείτε στο PS Blog, πριν επίσημη διάθεσή του στις 3 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα