Ubisoft: "Η επόμενη γενιά κονσολών θα είναι και η τελευταία".

"Ελπίδες" για στροφή στο streaming μοντέλο.

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο Variety o Yves Guillemot, διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft, αναφέρθηκε στο μέλλον των κονσολών - ένα από τα θέματα που εξακολουθούν να είναι πάντοτε ενδιαφέροντα και που επιδέχονται σωρεία απόψεων και κριτικών, ειδικά όταν οι κριτικές αφορούν σε εξαιρετικά τολμηρές και ριζοσπαστικές απόψεις.

Σύμφωνα με τον Guillemot,

η επερχόμενη γενιά κονσολών θα είναι και η τελευταία. Λόγω του hardware που χρησιμοποιείται, αλλά και της αντικατάστασής του με ρυθμούς γρηγορότερους απ' όσο συνηθιζόταν τα τελευταία χρόνια, το μέλλον δεν θα στηρίζεται στις κονσόλες με τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, αλλά σε νέες συσκευές, υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας, οι οποίες και θα δουλεύουν με τεχνολογίες ροής δεδομένων (streaming). Όπως δήλωσε συγκεκριμένα: "Νομίζω ότι θα δούμε ακόμα μια γενιά (κονσολών), αλλά κατά πάσα πιθανότητα ο αριθμός των κονσολών θα μειώνεται προοδευτικά. Με τον καιρό, οι τεχνολογίες streaming θα είναι περισσότερο προσβάσιμες στο ευρύ κοινό, ενώ δεν θα υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να διατηρεί μεγάλες κονσόλες στο χώρο του". Ταυτόχρονα, ο Guillemot αναγνώρισε τη σημασία και την εξάπλωση του Twitch στη βιομηχανία και ανέφερε πως η εξέλιξή του στο μέλλον θα μπορούσε να στηρίξει τη βιομηχανία. "Θα βοηθήσει τις εταιρείες που ασχολούνται με την ανάπτυξη ΑΑΑ παιχνιδιών να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο. Θα πρέπει να εργαστούμε στον τομέα της προσβασιμότητας αυτών των παιχνιδιών, να βεβαιωθούμε πως θα μπορούν να παιχτούν σε κάθε συσκευή, αλλά σίγουρα η δυνατότητα να κάνουμε stream τα παιχνίδια σε κινητές συσκευές και τηλεοράσεις χωρίς την ύπαρξη κάποιας κονσόλας θα αλλάξει πολλά στη βιομηχανία".

Η τεχνολογία streaming δεν είναι ξένη στο ευρύ κοινό. Το YouTube και οι αντίστοιχες ιστοσελίδες εξακολουθούν να αποτελούν μια σταθερά στο χώρο του Ίντερνετ, ενώ υπηρεσίες όπως το Netflix και το Amazon Prime κάνουν γερά βήματα στον τομέα της ψηφιακής ψυχαγωγίας. Μένει να δούμε κατά πόσο οι ισχυρισμοί του ισχυρού άνδρα της Ubisoft θα μπορούν να ευσταθούν στο μέλλον.

pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα