UK charts: Μειωμένες οι πωλήσεις του Assassin's Creed Odyssey

Ρεκόρ για το Forza Horizon 4!

Άκρως ενδιαφέροντα ήταν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε αυτή την εβδομάδα η GFK για τις πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Με το χαμό των νέων κυκλοφοριών να έχει ξεκινήσει για τα καλά, το FIFA 19 κατάφερε να κρατηθεί στην κορυφή της λίστας, παρότι είδε τις πωλήσεις του να πέφτουν κατά 64% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεντρωτικά, ο φετινός τίτλος της σειράς συνεχίζει να πουλάει σημαντικά λιγότερα αντίτυπα σε σχέση με τον

προκάτοχό του, αφού θυμίζουμε πως στην πρώτη του εβδομάδα στην αγορά ο τίτλος είχε κατά 25% λιγότερες πωλήσεις σε σχέση με αυτές του FIFA 18.

Στο ίδιο κλίμα είναι και τα νέα για τη Ubisoft αφού η μεγάλη της κυκλοφορία, το Assassin's Creed Odyssey, δεν κατάφερε να μεταφράσει τις καλές κριτικές που έλαβε από τα ξένα μέσα, σε πωλήσεις, αφού οι πωλήσεις του παρουσιάζονται μειωμένες κατά 26% σε σχέση με αυτές του AC Origins. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ήδη από πέρυσι το 35% των πωλήσεων του AC Origins αφορούσε την ψηφιακή του έκδοση, οπότε ενδέχεται φέτος ακόμη περισσότερα άτομα να προτίμησαν αυτή.

Ενώ οι ΕΑ και Ubisoft ίσως είναι προβληματισμένες, η Microsoft θα πρέπει να είναι ευτυχισμένη με την πορεία του Forza Horizon 4. Ο τίτλος της Playground Games κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις τον προκάτοχό του και να γίνει το παιχνίδι της σειράς με τις ταχύτερες πωλήσεις, παρόλο που έγινε ταυτόχρονα διαθέσιμο στη συνδρομητική υπηρεσία του Xbox Game Pass. Σύμφωνα με δηλώσεις του Xbox UK Director, Harvey Eagle, το launch του Forza Horizon 4 έδωσε μία τεράστια ώθηση και στον αριθμό των συνδρομών του Game Pass.

Επιπλέον, η διαφορά των πωλήσεών του με το multiplatform Assassin's Creed Odyssey δεν είναι μεγάλη και ταυτόχρονα στις πωλήσεις του δεν υπολογίζονται αυτές των ψηφιακών εκδόσεων, οι οποίες είναι αρκετές, αφού ο τίτλος κυκλοφόρησε μόνο σε ψηφιακή μορφή για υπολογιστές ενώ η ψηφιακή έκδοση του τίτλου είναι Play Anywhere, δηλαδή ξεκλειδώνει το παιχνίδι τόσο για PC όσο και για Xbox One.

Τέλος, αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησαν το First of the North Star: Lost Paradise, για PS4, και το συμπαθητικό Astro Bot Rescue Mission, για PSVR, που ξεκίνησαν την πορεία τους από τις θέσεις 21 και 22 της λίστας αντίστοιχα.

Ακολουθεί αναλυτικά η δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις:

FIFA 19Assassin's Creed OdysseyForza Horizon 4SpidermanSuper Mario PartyShadow of the Tomb RaiderTekken 7Crash Bandicoot N.Sane TrilogyProject CARS 2Grand Theft Auto Vpcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα