Cine-TV #104

Aquaman, Mortal Engines, Mandalorian και άλλα...

Πλούσιο υλικό είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε, με πρώτο και καλύτερο το χορταστικό πεντάλεπτο trailer του Aquaman (δεν πιστεύουμε πως χρειάζεται να αναφέρουμε ότι υπάρχουν διαφόρων λογής spoilers…). Επιπλέον, το Mortal Engines συνεχίζει να μας δημιουργεί ελπίδες για ένα φρέσκο blockbuster σύμπαν, αν και μένει να δούμε πώς θα τα πάει στο βάπτισμα του πυρός ο Christian Rivers.

Παρόλο που είμασταν έτοιμοι να δούμε το Venom την πρώτη βδομάδα προβολής του, τελικά η πληθώρα των reviews,

που κάτι αναφέρουν περί Catwoman και Elektra (όσοι είχατε την ατυχία να τα δείτε καταλαβαίνετε), μας... έκοψαν την όρεξη. Ποιος ξέρει... κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν θα τη δούμε τελικά (γιατί πάντα κάνουμε το λάθος να βλέπουμε ταινίες υπερηρώων όσο αρνητικά σχόλια κι αν κουβαλάνε από πίσω τους -βλ. Fantastic Four) ελπίζουμε να βγάλουμε το συμπέρασμα πως οι αντιδράσεις ήταν υπερβολικές (κάτι σχετικά ανάλογο που είχε συμβεί με το Hulk του Ang Lee).

Trailers

Aquaman
Σκηνοθέτης: James Wan (Furious 7)
Πρωταγωνιστούν: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Nicole Kidman
Πρεμιέρα: 20 Δεκεμβρίου

Μάλλον σε μία προσπάθεια να μας πείσουν πως το Aquaman θα αποφύγει τις επανειλημμένες στραβοτιμονιές της πλειοψηφίας των ταινιών από το DC Cinematic Universe, η Warner Bros έδωσε στη δημοσιότητα ένα εκτεταμένο trailer πέντε (!) λεπτών, όπου δείχνει ένα δείγμα του χιούμορ που θα περιέχει αλλά και των σκηνών δράσης. Η... ρετσινιά των Justice League και Superman είναι βέβαια ακόμα νωπή, εντούτοις, δεν μπορούμε να πούμε πως το υλικό που βλέπουμε δεν ιντριγκάρει. Άλλωστε και η σόλο εμφάνιση της Wonder Woman βγήκε ιδιαίτερα αξιοπρεπής και επιπλέον ο James Wan είναι ένας σκηνοθέτης που έχει αποδείξει τις ικανότητές του στη δημιουργία σκηνών που στοχεύουν στον καλοδεχούμενο εντυπωσιασμό χωρίς να μπαίνουν ωστόσο στα χωράφια της πομπώδους φλυαρίας, όπως μας είχε συνηθίσει ο Zack Snyder.

Overlord [Προσοχή, βίαιες εικόνες]
Σκηνοθέτης: Julius Avery (Son of a Gun)
Πρωταγωνιστούν: Jovan Adepo, Wyatt Russell
Πρεμιέρα: 8 Νοεμβρίου

Έντονο άρωμα από Wolfenstein έχουμε εδώ, σε μια ταινία που μας μεταφέρει στον B' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου μια μυστική, ναζιστική ομάδα εκτελεί πειράματα που δημιουργούν αιμοδιψή τέρατα. Η ιστορία θα ακολουθήσει μία ομάδα Αμερικανών αλεξιπτωτιστών, που φυσικά θα αιχμαλωτιστούν από την εν λόγω ομάδα και κάτι μεταξύ horror, splatter και action θα ακολουθήσει. Αρχικά το Overlord προοριζόταν να αποτελεί μέρος των ταινιών Cloverfield αλλά τελικά ο J.J. Abrams κατέστησε σαφές ότι θα είναι μία αυτόνομη ταινία (όχι πως οι τρεις ταινίες Cloverfield έχουν καμία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους…).

Mortal Engines
Σκηνοθέτης: Christian Rivers (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving, Jihae
Πρεμιέρα: 13 Δεκεμβρίου

Σε ένα εναλλακτικό, post-apocalyptic, steampunk μέλλον οι διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο έχουν τοποθετήσει γιγάντιες ερπύστριες στις βάσεις τους ώστε να μετακινούνται ελεύθερα προς αναζήτηση πρώτων υλών, που πολλές φορές θα οδηγήσει μία μεγαλύτερη, όπως το Λονδίνο, στο κυνήγι και καταβρόχθιση κάποιας μικρότερης. Τι άλλο να θέλει δηλαδή κανείς για σενάριο παραγωγής επικών διαστάσεων. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Christian Rivers (ως επικεφαλής σκηνοθέτης δηλαδή), ο οποίος υπήρξε μαθητευόμενος του Peter Jackson (Lord of the Rings) σε όλη την καριέρα του τελευταίου.

Mary Queen of Scots
Σκηνοθέτης: Josie Rourke (Much Ado About Nothing)
Πρωταγωνιστούν: Margot Robbie, Saoirse Ronan, Jack Lowden, David Tennant
Πρεμιέρα: 7 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Βιογραφική ταινία για τη ζωή της Mary Stuart (Saoirse Ronan), βασίλισσα της Σκωτίας στις αρχές του 16ου αιώνα, η οποία επιχείρησε να ρίξει από το θρόνο την εξαδέλφη της και βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ (Margot Robbie). Κατέληξε φυλακισμένη για χρόνια, περιμένοντας την ημέρα της εκτέλεσής της. Ενδιαφέρον cast, με την ανερχόμενη Saoirse Ronan, που έχει αποδείξει τις υποκριτικές της ικανότητες από μικρή ηλικία αλλά και την ταλαντούχα Margot Robbie, η οποία δείχνει αρκετά αγνώριστη στο ρόλο της Ελισάβετ.

The Mule
Σκηνοθέτης: Clint Eastwood (Gran Torino)
Πρωταγωνιστούν: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Laurence Fishburne, Michael Penna
Πρεμιέρα: 14 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Αν μη τι άλλο ο Clint Eastwood είναι άξιος θαυμασμού, καθώς στα 88 του χρόνια συνεχίζει να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί. Φυσικά, δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις, δεδομένου ότι στην πολυετή καριέρα του έχει αποδείξει το ταλέντο του και στα δύο καθήκοντα (Gran Torino, Mystic River, American Sniper, Dollar’s Trilogy κ.λπ.). Στο The Mule (βαποράκι ελληνιστί) θα υποδύεται έναν ενενηντάχρονο βετεράνο του B' Παγκοσμίου Πολέμου που θα αναλάβει τη μεταφορά κοκαΐνης προς όφελος Μεξικάνικου καρτέλ, προκειμένου να αποφύγει στα γεράματά του την πλήρη πτώχευση της εταιρίας του.

Vice
Σκηνοθέτης: Adam McKay (Anchorman 2: The Legend Continues)
Πρωταγωνιστούν: Christian Bale, Steve Carell, Amy Adams, Sam Rockwell, Colin Powell, Bill Pullman
Πρεμιέρα: 27 Δεκεμβρίου

Βιογραφική ταινία για την άνοδο του Dick Cheney (Christian Bale) στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης George W. Bush (Sam Rockwell) μεταξύ 2001 και 2009. Αγνώριστος ο Bale στον πρωταγωνιστικό ρόλο, δείχνει να εποφθαλμιά μία θέση στα όσκαρ αν και μας ιντριγκάρει περισσότερο η απεικόνιση του Bush από τον Sam Rockwell.

Spider-Man: Into the Spider-Verse
Σκηνοθέτες: Bob Persichetti (πρώτη σκηνοθετική δουλειά), Peter Ramsey (Rise of the Guardians)
Πρωταγωνιστούν: Shameik Moore, Live Schreiber, Mahershala Ali
Πρεμιέρα: 13 Δεκεμβρίου

Χρυσή εποχή διανύει ο Spider-Man, με σόλο ταινίες, εμφανίσεις στους Avengers, μεγάλη κυκλοφορία στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών και, πλέον, και animation υψηλού budget. Όπως γίνεται αντιληπτό από τον τίτλο, το Into the Spider-Verse θα φέρνει στην οθόνη πολλαπλούς Spider-Men από διάφορες διαστάσεις. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η CGI τεχνοτροπία, που δείχνει ως ένα πάντρεμα μεταξύ stop-motion και σύγχρονης κόμικ αισθητικής.

Malevolent
Σκηνοθέτης: Olaf de Fleur Johannesson (Brave Men’s Blood)
Πρωταγωνιστούν: Florence Pugh, Ben Lloyd-Hughes, Celia Imrie
Πρεμιέρα: 5 Οκτωβρίου (Netflix)

Δύο αδέλφια επιδίδονται σε απατεωνιές, κερδίζοντας λεφτά ως κυνηγοί φαντασμάτων με τη χρήση υποτιθέμενων ειδικών συσκευών αλλά και των δήθεν υπερφυσικών οραμάτων της Angela (Florence Pugh). Δεν θα αργήσει, φυσικά, η στιγμή που θα έρθουν μπροστά σε μία πραγματική περίπτωση στοιχειωμένου σπιτιού.

Titans, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου (DC Universe, άγνωστη η πρεμιέρα για το Netflix), 12 επεισόδια

Νέα σειρά υπερηρώων για το DC Universe, εμπνευσμένη από το κόμικ Teen Titans που πρωτοεμφανίστηκε το 1964. Οι βασικοί χαρακτήρες της ομάδας θα αποτελούνται από τους Robin, Starfire, Raven και Beast Boy. Αποτελεί ένα από τα παρθενικά προγράμματα του νεοσύστατου συνδρομητικού καναλιού DC Universe, που μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμο μόνο στην Αμερική. Η σειρά θα μεταδοθεί στις υπόλοιπες περιοχές από το πανταχού παρόν Netflix, αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία διάθεσης.

The Curious Creations of Christine McConnell, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου (Netflix)

Ορίστε που η επιμονή στο Instagram και αλλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να... δικτυώσει κάποιον ακόμα και με το Netflix. Η Christine McConnell απέκτησε δημοσιότητα κυρίως μέσω του cosplay φωτογραφικού υλικού της στο Instagram, όπου εκτός από τον εαυτό της αναρτούσε παράλληλα και διάφορα εκκεντρικά κατασκευάσματα ζαχαροπλαστικής. Η μεγάλη της επιτυχία την οδήγησε στο The Curious Creations of Christine McConnell, μία εναλλακτική σειρά ζαχαροπλαστικής, με τη βοήθεια διαφόρων τεράτων, υπό μία gothic, Halloween αισθητική.

Daredevil, 3η σαιζόν
Πρεμιέρα: 19 Οκτωβρίου (Netflix)

Επιστροφή ενός από τους πλέον επιτυχημένους τηλεοπτικούς υπερήρωες, κομμάτι του Marvel Cinematic Universe.

Good Omens, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 2019 (Amazon Prime), 6 επεισόδια

Το ξεκαρδιστικό, ομώνυμο βιβλίο του ιδιόρρυθμου διδύμου Terry Pratchett και Neil Gaiman, παρουσίαζε με απόλυτα οξυδερκές ύφος τον ερχομό του Αρμαγεδώνα μέσω της γέννησης του οξαποδώ. Ένα πρόβλημα υπήρξε, όμως, με αυτή τη γέννηση: η κρυφό-σατανίστρια μαμή μπερδεύει τον αντίχριστο με ένα κοινό βρέφος και έτσι τα δύο παιδιά καταλήγουν σε αντίθετες οικογένειες. Μεταξύ των υπολοίπων, ιδιότροπων και σαρκαστικά στερεοτυπικών χαρακτήρων η σειρά θα επικεντρώνεται κυρίως στο δαίμονα Crowley (David Tennant) και τον άγγελο Aziraphale (Michael Sheen), οι οποίοι μετά από χιλιετίες διαμάχης έχουν καταλήξει να είναι ουσιαστικά φίλοι και, ο καθένας για δικούς του λόγους, θέλει να σταματήσει τον ερχομό της Αποκάλυψης.

Cine-TV Νέα

Το Chronicles of Narnia έρχεται σε ταινίες και σειρά από το Netflix
Το Netflix συνεχίζει ακάθεκτο τις επενδύσεις στο χώρο του fantasy, καθώς μετά τα Witcher και Diablo (αν και γι’ αυτό αναμένουμε ακόμα επίσημη ανακοίνωση) σειρά έχει το Chronicles of Narnia, το λογοτεχνικό σύμπαν που δημιούργησε ο C. S. Lewis μέσα από επτά βιβλία του (1950-1956). Η επένδυση του Netflix φαίνεται πως θα αξιοποιηθεί πλήρως, καθώς η ανακοίνωση αναφέρει ανάπτυξη τόσο ταινιών όσο και σειρών διαδραματιζόμενων στο εν λόγω σύμπαν. Να θυμίσουμε ότι σχετικά πρόσφατα είχαν προβληθεί τρεις ταινίες βασισμένες στα βιβλία, ξεκινώντας με το The Chronicles of Narnia, The Lion, the Witch, and the Wardrobe (2005), μία αρκετά επιτυχημένη ταινία, που όμως συνάντησε έντονα καθοδική εισπρακτική πορεία στα επόμενα δύο sequels.

Και το Lilo & Stitch θα έρθει σε live-action εκδοχή
Κανένα franchise της δεν προτίθεται να αφήσει απείραχτο η Disney, καθώς το επιτυχημένο Lilo & Stich (2002) θα ακολουθήσει την πορεία των Aladdin, Dumbo και λοιπών κλασσικών animations της που αναμένεται να επανέλθουν στη μεγάλη οθόνη ως live-action.

Ο Mega Man έρχεται στη μεγάλη οθόνη
Πραγματικά, ορισμένες φορές έχουμε απορία να δούμε ποια κριτήρια χρησιμοποιούνται για την επιλογή εκείνου του παιχνιδιού που θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Το Mega Man, αν και αποτελεί αναμφίβολα αναγνωρίσιμο όνομα στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, δεν έχει πλέον ιδιαίτερη δυναμική ακόμα κι αν μας υπενθύμισε την ύπαρξή του η πρόσφατη κυκλοφορία του Mega Man 11. Εντούτοις, η Capcom έδωσε το πράσινο φως για την παραγωγή της live-action μεταφοράς του, με μία ιδιαίτερα περίεργη επιλογή σκηνοθετών, στα πρόσωπα των Henry Joost και Ariel Schulman, το βιογραφικό των οποίων περιέχει κυρίως ταινίες τρόμου όπως το Viral και δύο Paranormal Activity. Λέτε να δούμε μία σκοτεινή εκδοχή του ρετρό ήρωα;

Πληροφορίες για τη νέα live-action σειρά Star Wars
Η Disney συνεχίζει ακάθεκτη τη (νέα) διόγκωση του σύμπαντος Star Wars, αναπτύσσοντας πλέον και μία live-action σειρά (πέρα από τα animations και την πληθώρα ταινιών υπό ανάπτυξη) η οποία θα φέρει τον fan service τίτλο "The Mandalorian". Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σενάριο θα λαμβάνει χώρα μετά την πτώση της Αυτοκρατορίας (μετά το Return of the Jedi ουσιαστικά) και πριν την άνοδο της First Order, που είδαμε στο Force Awakens. Η σειρά θα ακολουθεί ένα μοναχικό μαχητή, στα πρότυπα των Jango και Boba Fett (αν ο τίτλος της σειράς και η πρώτη δημοσιοποιημένη εικόνα που βλέπετε εδώ δεν ήταν αρκετά μεγάλο hint), ο οποίος θα εκτελεί εντολές της New Republic (πήγαμε να το μεταφράσουμε ως Νέα Δημοκρατία αλλά εικάζουμε ότι θα υπήρχαν παρανοήσεις…).

Η πρώτη σαιζόν θα αποτελείται από 10 επεισόδια με budget 10 εκατομμυρίων δολαρίων έκαστο. Για να αντιληφθούμε καλύτερα το μέγεθος, το budget σε κάθε επεισόδιο του Game of Thrones ανέρχεται περίπου στα 6 εκατομμύρια, με μάξιμουμ τα 8. Να υπενθυμίσουμε ότι showrunner έχει αναλάβει ο Jon Favreau, ένας σκηνοθέτης που γενικά καταφέρνει να προσφέρει (συνήθως) προσεγμένες και διασκεδαστικές ταινίες (Iron Man, Chef, The Jungle Book).

Περίληψη πλοκής για τη μεταφορά του Monster Hunter
Έπειτα από το τέλος των ταινιών Resident Evil (επιτέλους), o Paul W.S Anderson και η σύζυγός του, Milla Jovovich, θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους, αυτή τη φορά για τη μεταφορά του επιτυχημένου Monster Hunter στη μεγάλη οθόνη. Σύμφωνα με τη σύνοψη της υπόθεσης από το Hollywood Reporter "η ταινία θα επικεντρώνεται στην Artemis (Mila Jovovich), αρχηγό της στρατιωτικής ομάδας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία μεταφέρεται σε μία διαφορετική διάσταση, γεμάτη με τέρατα. Εκεί θα γνωρίσει τον Κυνηγό (Tony Jaa) και μαζί θα προσπαθήσουν να κλείσουν την πύλη που ενώνει τους δύο κόσμους, προκειμένου να εμποδίσει την εισβολή των τεράτων στη Γη”. Ομολογουμένως το σενάριο έχει πάρει μερικές... ελευθερίες από το πρωτογενές υλικό. Είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι για ποιοτικά στάνταρ επιπέδου Resident Evil (ταινιών)!

cinetv
Keywords
cine, lord of the rings, game of thrones, amber heard, wonder woman, zack snyder, εν λόγω, mary queen, clint eastwood, bradley cooper, christian bale, amy adams, dc universe, νεα δημοκρατια, iron man, resident evil, venom, hulk, lee, james, jason, amber, wilson, universe, warner, bros, league, superman, εμφάνιση, woman, snyder, son, hugo, βασεις, jackson, queen, jack, david, river, sniper, πτώχευση, adam, legend, amy, adams, bill, bush, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, bob, live, avengers, animation, budget, cgi, florence, netflix, raven, beast, instagram, gothic, halloween, marvel, amazon, narnia, witcher, diablo, lion, witch, sequels, lilo, franchise, disney, aladdin, mega, capcom, φως, henry, ariel, νέα, star, fan, jedi, order, republic, game, iron, chef, book, monster, paul, hunter, hollywood, reporter, artemis, βιβλια, βιογραφικο, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, βασιλισσα ελισαβετ, amber heard, avengers, instagram, ημερομήνια, πτώχευση, dc universe, δημοκρατια, δουλεια, καριερα, λονδινο, πυλη, ταινιες, φως, cgi, game, game of thrones, hunter, james, mega, queen, star, αισθητικη, αμερικη, αρωμα, ατυχια, βδομαδα, βιβλιο, βοηθεια, γινει, γινεται, δειτε, δειχνει, δειγμα, ελισαβετ, εβδομαδα, εν λόγω, εμφάνιση, επενδυσεις, εποχη, επτα, επιτυχια, ερχεται, ζωη, ηλικια, υπηρχαν, υφος, εικονα, κυνηγι, λαθος, λεφτα, νωπη, ομαδα, παντα, οθονη, ονομα, ουσιαστικα, οφελος, παιδια, προγραμματα, ρετρο, ρολο, σαιζον, σεναριο, σειρα, συμπαν, σχολια, ταινιες τρομου, τιτλος, φυσικα, φορα, χιουμορ, ψυχολογικα, adams, aladdin, amber, amy adams, amy, animation, adam, ariel, artemis, budget, beast, bill, bob, bradley cooper, bush, capcom, chef, christian bale, clint eastwood, diablo, disney, david, ειμασταν, river, εμφανισεις, επεισοδια, republic, fan, φιλοι, hulk, florence, franchise, jack, gothic, halloween, henry, hollywood, hugo, χωρα, ιδιαιτερα, ιδιαιτερη σχεση, εισβολη, jackson, jason, jedi, κομματι, league, legend, lilo, lion, lloyd, marvel, men, monster, μπροστα, narnia, netflix, paul, order, woman, πληροφοριες, raven, reporter, resident evil, sniper, sequels, snyder, spider, superman, υλικο, universe, venom, wilson, witcher, witch, wonder woman, warner, bros, zack snyder
Τυχαία Θέματα