UK charts: Δυναμικό launch για το Kingdom Come: Deliverance

Εβδομάδα με αρκετές σημαντικές κυκλοφορίες.

Μετά από ένα διάστημα "ξηρασίας" και εμφάνισης ελάχιστων νέων κυκλοφοριών στη λίστα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις, φαίνεται ότι τα πράγματα δείχνουν να βελτιώνονται καθώς αυτή την εβδομάδα έγιναν διαθέσιμοι αρκετοί νέοι τίτλοι, με κάποιους από αυτούς να ξεκινάνε την εμπορική τους πορεία εξαιρετικά. Πριν όμως περάσουμε σε αυτούς, πρέπει να αναφερθούμε στο νικητή της προηγούμενης εβδομάδας, το FIFA 18. Βέβαια, ο τίτλος της EA έχει βρεθεί στην πρώτη θέση άλλες τέσσερις φορές, όμως αυτή

την εβδομάδα κύρια αιτία αυτής της επιτυχίας ήταν η μεγάλη αύξηση, της τάξης του 494%, των πωλήσεων της έκδοσης του για το Nintendo Switch, λόγω σημαντικής μείωσης στη τιμή της.

Εξαιρετική -εμπορικά- ήταν η πρώτη εβδομάδα του Kingdom Come: Deliverance, το οποίο στάθηκε στη δεύτερη θέση της λίστας. Ο τίτλος, την έκδοση του οποίου έχει αναλάβει η Deep Silver, κατάφερε να έχει τα περισσότερα έσοδα για τη προηγούμενη εβδομάδα, λόγω υψηλότερης τιμής σε σχέση με το FIFA 18, ενώ η έκδοση του για το PlayStation 4, ήταν πρώτη στον πίνακα με τις πωλήσεις των ξεχωριστών εκδόσεων(individual formats). Λίγο πιο κάτω στη 5η θέση, την οποία κέρδισε μόλις για 6 περισσότερα πουλημένα αντίτυπα, συναντάται ακόμη μία νέα κυκλοφορία, η έκδοση του Bayonetta 2 για Nintendo Switch. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός, πως ο τίτλος της Platinum, βρέθηκε στη 3η θέση του πίνακα με τις πωλήσεις των ξεχωριστών εκδόσεων, ενώ πρέπει να αναφέρουμε. πως η αρχική έκδοση για το Wii U είχε ξεκινήσει τη πορεία της από την 7η θέση, πίσω στο 2014.

Οι νέες κυκλοφορίες αυτής της εβδομάδας δεν σταματάνε εδώ, με το Dynasty Warriors 9 να ξεκινάει τη πορεία του από τη 13η θέση, ενώ το remake του Secret of Mana βρέθηκε στην 24η για τη πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του. Mία θέση πιο κάτω, βρέθηκε το Monster Energy Supercross, η τελευταία νέα κυκλοφορία της προηγούμενης εβδομάδας. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το Shadow of the Colossus, το οποίο ξεκίνησε από τη κορυφή, αυτή την εβδομάδα έπεσε στην 7η θέση, με τις πωλήσεις του μειωμένες κατά 72%.

Ακολουθεί αναλυτικά η δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

FIFA 18 (EA)Kingdom Come: Deliverance (Deep Silver)Grand Theft Auto V (Rockstar)Monste Hunter: World (Capcom)Bayonetta 2 (Nintendo)UFC 3 (EA)Shadow of the Colossus (Sony)Call of Duty: WWII (Activision)Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo)Assassin's Creed Origins (Ubisoft)pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα