To Nintendo Switch ξεπέρασε τις 14.86 εκ. αποστολές στα καταστήματα

Στοιχεία για τις πωλήσεις των τίτλων της και των... amiibo!

Πριν λίγες ώρες η Nintendo δημοσιοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα, για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018, δηλαδή για τη περίοδο από 1η Οκτωβρίου 2017 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μπορεί να εξάγει κανείς από αυτά, είναι πως μέχρι το τέλος του 2017 είχαν σταλθεί περισσότερα από 14.86 εκατομμύρια Switch στα καταστήματα, νούμερο μεγαλύτερο

κατά 1 εκατομμύριο από τις συνολικές αποστολές του Wii U, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Η εταιρία δείχνει παραπάνω από ικανοποιημένη με τις πωλήσεις της νέας της υβριδικής κονσόλας, καθώς για ακόμη μία φορά αύξησε τον στόχο της και πλέον προσδοκά να έχει προωθήσει 17.74 εκ. Switch στα καταστήματα μέχρι το τέλους του ερχόμενου Μαρτίου, νούμερο μεγαλύτερο κατά 1 εκ. σε σχέση με τον προηγούμενο στόχο.

Τα καλά νέα όμως δεν σταματάνε εδώ για την εταιρία αλλά επεκτείνονται και στον τομέα του software. To Nintendo Switch, παρά τη μικρή διάρκεια της ζωής του, έχει 8 τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει για αυτό και μετράνε πωλήσεις άνω του ενός εκατομμυρίου, με δύο από αυτούς να είναι third party. Ακολουθεί η λίστα με τις πωλήσεις των first party τίτλων της Nintendo, οι οποίες εντυπωσιάζουν:

Super Mario Odyssey - 9.07 million unitsMario Kart 8 Deluxe - 7.33 million unitsThe Legend of Zelda: Breath of the Wild - 6.7 million unitsSplatoon 2 - 4.91 million units1-2-Switch - 1.88 million unitsARMS - 1.61 million unitsXenoblade Chronicles 2 - 1.06 million units

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό πως τα έσοδα της εταιρίας από τους τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει για Smartphones, όπως το Super Mario Run, αγγίζουν τα 102,9 εκ. δολάρια για το συγκεκριμένο οικονομικό τρίμηνο, ενώ τα έσοδα της Nintendo από το Pokemon Go, το οποίο θυμίζουμε πως ανήκει στη Niantic, φτάνουν τα 20,4 εκ. δολάρια. Εκτός από τα παραπάνω, σύμφωνα με την εταιρία η πορεία του Super NES Classic Edition κρίνεται επιτυχημένη, ενώ εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για τις πωλήσεις των amiibo, οι οποίες φτάνουν τα 9,30 εκ. για αυτά που είναι φιγούρες και τα 5 εκ. για τις κάρτες που μπορούν να λειτουργήσουν ως amiibo.

Συνολικά, για τα τρία πρώτα τρίμηνα του οικονομικού έτους 2018, τα έσοδα της εταιρίας από πωλήσεις είναι αυξημένα κατά 175,5% σε σχέση με αυτά στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους, φτάνοντας τα 7,89 δις δολάρια, ενώ το κέρδος τις άγγιξε τα 1,24 δις δολάρια, νούμερο αυξημένο κατά 31,3%.

3dsswitchwiiu
Keywords
Τυχαία Θέματα