Sony PlayStation Pulse Explore | Review

Παραμένοντας σταθερή στην παράδοση που τη θέλει να προμηθεύει τις κονσόλες της με ιδιαίτερα (και πολλές φορές premium κατηγορίας) ακουστικά, η Sony έκανε πριν από λίγο καιρό διαθέσιμα και στην ευρωπαϊκή αγορά τα ακουστικά τύπου «ψείρες» Pulse Explore. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση ακουστικών, που ανήκουν στην «ακριβή κατηγορία» και έρχονται για να καλύψουν τον υποψήφιο αγοραστή με τεχνολογία αιχμής σε πολλά (αλλά όχι σε όλα) σημεία, προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες του στο gaming,

αλλά και σε ακρόαση μουσικής.

Σχεδιασμός και Άνεση

Ξεκινώντας με τον σχεδιασμό, τα Sony Pulse Explore προσφέρουν ένα σύγχρονο και ελκυστικό στυλ. Η λιτή, αλλά κομψή εμφάνισή τους κερδίζει τις εντυπώσεις αμέσως. Ο συνδυασμός του μαύρου και του λευκού χρώματος, σε φιλοσοφία που ακολουθεί εκείνη του PS5 και όλων των περιφερειακών του, δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας, ενώ οι λεπτομέρειες στο σχεδιασμό προσθέτουν μια πινελιά μοναδικότητας. Ωστόσο, ο σχεδιασμός δεν μένει απλά και μόνο στην όμορφη εμφάνιση.

Τα in-ear Pulse Explore διαφέρουν από την πλειοψηφία παρόμοιων μοντέλων της κατηγορίας, έχουν χαρακτήρα και εφαρμόζουν άριστα στα αυτιά, προσφέροντας τέσσερα set ακουστικών σιλικόνης για να ταιριάξουν σε κάθε είδους αυτί ώστε να απομονώνουν τους περιβαλλοντικούς ήχους. Κάτι που, βέβαια, επιβάλλεται, γιατί, όπως θα δούμε παρακάτω, δεν περιλαμβάνουν τεχνολογία active noise cancellation. Πρέπει να πούμε όμως, ότι ο εργονομικός σχεδιασμός τους παρέχει άνεση ακόμη και σε μακρές περιόδους χρήσης.

Ποιότητα Ήχου

Η ποιότητα ήχου είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν επιλέγουμε ακουστικά. Τα Sony Pulse Explore παρέχουν μια εξαιρετική ακουστική εμπειρία. Η Sony εξόπλισε τα Pulse Explore με μαγνητικούς οδηγούς τύπου Planar, οι οποίοι διαφέρουν εν γένει από τους κλασικούς «μαγνήτες με χαρτί» dynamic drivers που χρησιμοποιεί η συντριπτική πλειονότητα των ακουστικών της αγοράς. Μετά την εξαγορά της Audeze, γίνεται για πρώτη φορά εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας σε ακουστικά τέτοιου μεγέθους από τη Sony, και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Τα Pulse Explore αναπαράγουν ήχους με εξαιρετικά χαμηλή παραμόρφωση, προσφέροντας πλούσιες λεπτομέρειες και βαθιά καθαρά μπάσα, χωρίς να χάνεται η πιστότητα στα μεσαία και υψηλά. Είναι ιδανικά για όλα τα είδη μουσικής, από τη ροκ έως την ηλεκτρονική, ενώ στο gaming (αναμενόμενα) διαπρέπουν, ειδικά κάνοντας χρήση της τεχνολογίας 3D audio. Ειδικά μιλώντας για τις δοκιμές μας με το PSVR2, τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά συναρπαστικά (ιδίως μετά από τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο σχετικό μενού της κονσόλας). Πρέπει, ωστόσο, να τονίσουμε εδώ ότι τα Pulse Explore δεν διαθέτουν κανενός είδους software based noise cancellation, κάτι που για προϊόν αυτής της κατηγορίας τιμής αποτελεί, κατά την άποψή μας, σημαντικό μειονέκτημα.

Απόδοση Μικροφώνου και Συνδεσιμότητα

Τα Pulse Explore διαθέτουν μικρόφωνα με τεχνολογία noise cancelling, με αποτέλεσμα οι συνομιλίες σε chat κατά τη διάρκεια online και τηλεφωνικών κλήσεων να είναι πεντακάθαρες (όπως μας ενημέρωσαν οι συνομιλητές μας). Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι τα Pulse Explore (όπως είχαμε δει και στα Steel Series Arctis Pro) προσφέρουν τη δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης με κινητό τηλέφωνο (μέσω Bluetooth 5.0) και με το PS5/ PC.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παίζετε, ή να ακούτε μουσική από την κονσόλα ή τον υπολογιστή σας, και ταυτόχρονα να απαντάτε σε τηλεφωνικές κλήσεις. Και μιας και αναφερθήκαμε στη σύνδεση με PS5 και PC, τα Pulse Explore ενώνονται με αυτές τις συσκευές με τη χρήση ενός USB dongle. Στην περίπτωση του PlayStation Portal, ωστόσο, η σύνδεση γίνεται απευθείας μέσω της τεχνολογίας PlayStation Link. H Sony κάνει χρήση αυτού του πρωτοκόλλου σύνδεσης, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ ταχύτερο και χωρίς απώλειες ή καθυστερήσεις -όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Bluetooth. Εδώ εντοπίσαμε ένα ακόμα μειονέκτημα, αφού τα ενσωματωμένα κουμπιά που βρίσκονται στο άνω μέρος των Pulse Explore δεν λειτουργούν σε σύνδεση Bluetooth, παρά μόνο όταν εντοπίσουν συσκευή που έχουν συνδεθεί μαζί της μέσω του πρωτοκόλλου PlayStation Link.

Διάρκεια Μπαταρίας

Τα Pulse Explore έρχονται μέσα σε μια όμορφη θήκη, που λειτουργεί και ως σταθμός φόρτισης. Έχει επάνω της ένα λαμπτήρα Led για το status της μπαταρίας, ενώ το καπάκι σύρεται για να αποκαλύψει τα ακουστικά. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Sony, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των ακουστικών προσφέρει έως και 5 ώρες αναπαραγωγής μουσικής με μία μόνο φόρτιση, ενώ η θήκη μπορεί να προσφέρει φόρτιση για ακόμα δέκα ώρες. Κατά τις δοκιμές μας διαπιστώσαμε ότι τα δεδομένα της Sony βρίσκονται πολύ κοντά στην πραγματικότητα, αφού τα Pulse Explore άντεχαν 5 (και λίγο παραπάνω) ώρες συνεχούς λειτουργίας σε διάφορες και εναλλασόμενες χρήσεις (μουσική / gaming / τηλεφωνικές κλήσεις).

Συμπεράσματα

Τα Sony Pulse Explore είναι αναμφίβολα ένα αξιόπιστο και ποιοτικό προϊόν στον χώρο των ακουστικών. Με πανέμορφο σχεδιασμό (αν και αυτή η παράμετρος μπορεί να είναι υποκειμενική, αφού εναπόκειται στο γούστο του καθενός), εξαιρετική ποιότητα ήχου, αξιόπιστη σύνδεση χωρίς καθυστερήσεις και ικανοποιητική διάρκεια μπαταρίας, ανταποκρίνονται εξαιρετικά τόσο στις ανάγκες των gamers (πρωτίστως), όσο – θα τολμούσαμε να πούμε – και των απαιτητικών ακροατών μουσικής.

Τα Sony Pulse Explore είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά με κόστος 220 ευρώ. Το set της παρουσίασης στάλθηκε στο GameOver από το PlayStation Greece.

The post Sony PlayStation Pulse Explore | Review first appeared on GameOver.

The post Sony PlayStation Pulse Explore | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα