Project Atlas: Η ΕΑ εισέρχεται στον πόλεμο του cloud

Αυτοματοποίηση του game development και πολλά άλλα...

Η Electronic Arts άνοιξε τελικά τα χαρτιά της και μέσω ενός αναλυτικού post στην σελίδα Medium αποκάλυψε το Project Atlas, με το οποίο θα εισέλθει για τα καλά στην μάχη των cloud υπηρεσιών. Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση των χαρακτηριστικών αυτού

του project, πρέπει να σημειωθεί πως αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι πειραματικό, αλλά πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εταιρία, αφού καθημερινά περισσότερα από 1000 άτομα της ΕΑ εργάζονται πάνω στο Project Atlas. Παράλληλα, πολλά studio ήδη εργάζονται στενά με την ΕΑ στην ανάπτυξη αυτής της νέας πλατφόρμας.

Σύμφωνα με τον Kenn Moss, Chief Technology Officer της ΕΑ, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία στασιμότητα στην ανάπτυξη σύγχρονων τίτλων, η οποία οφείλεται στην αύξηση του κόστους ανάπτυξης, λόγω της μεγάλης τεχνολογικής εξέλιξης. Εδώ εισέρχεται το Project Atlas, μέσω του οποίου η ΕΑ στοχεύει να αυτοματοποιήσει κάποιες διαδικασίες της ανάπτυξης τίτλων, έτσι ώστε να μειωθούν οι εργατοώρες και το κόστος που απαιτούνται για την δημιουργία ενός τίτλου μεγάλου μεγέθους. Το παραπάνω θα γίνει εφικτό μέσα από την διασύνδεση της ΑΙ και του cloud computing με την Frostbite μηχανή γραφικών και τις online υπηρεσίες, hosting και matchmaking. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Moss, οι μέχρι πρότινος διακριτοί κόσμοι της μηχανής γραφικών και των υπηρεσιών ενώνονται, λόγω της ανάγκης για μία ενοποιημένη λύση.

Η δημιουργία του Project Atlas έχει στόχο να βοηθήσει τους δημιουργούς και τους παίκτες σε τέσσερις διαφορετικούς τομείς, οι οποίοι είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της AI, η ενίσχυση της ασφάλειας, η δυνατότητα κλιμάκωσης του κόστους ενός τίτλου σε σχέση με το μέγεθός του αλλά και η δυνατότητα χρήσης της επιπλέον ιπποδύναμης που θα προσφέρουν οι μελλοντικές πλατφόρμες με περισσότερη ευκολία.

Στα παραπάνω αξίζει να συμπληρωθούν οι τελευταίες δηλώσεις του CEO της εταιρίας, Andrew Wilson, ο οποίος κατά την διάρκεια της σύσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας, ερωτήθηκε για άποψή του για την επόμενη γενιά κονσολών και απάντησε πως ακόμη και αν κάθε εταιρία ξεχωριστά, στοχεύει στην μετακίνηση όλων των "εμπειριών της, στο cloud, η ΕΑ σκοπεύει να συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Sony, Microsoft και Nintendo τα επόμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα