PlayStation 5 "The Future of Gaming" - Recap

Τι είδαμε στην παρουσίαση της Sony;

Το να ακυρώνεται η Ε3 μία χρονιά που έχουμε κυκλοφορία νέας γενιάς κονσολών είναι σίγουρα δυσάρεστο. Ευτυχώς, η Sony με το “The Future of Gaming” event της κατάφερε και έφερε λίγο χρώμα Ε3 στον Ιούνιο, παρόλο που δεν είχε σκοπό να συμμετάσχει στην έκθεση. Φυσικά ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και με τα αντίστοιχα event της Microsoft, ώστε το γιορτινό console launch κλίμα να συνεχιστεί.

Πίσω

στην Sony όμως και στο γεμάτο event της Πέμπτης. Παιχνίδια, αποκλειστικά, μη-αποκλειστικά, θεωρίες συνωμοσίας για το αν βλέπουμε CGI ή πραγματικούς ανθρώπους και κυρίως… κονσόλα. Ειλικρινά, δεν ξέρουμε πώς θα εξελίσσονταν οι επόμενες εβδομάδες ή ολόκληρο το καλοκαίρι, αν ακόμη δεν είχαμε δει το PlayStation 5. Πριν φτάσουμε όμως στην κονσόλα, είδαμε αρκετά παιχνίδια.

To event άρχισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, αφού αν και αρχικά χαρήκαμε με την εμφάνισή του logo της αγαπητής Rockstar, μετά ακολούθησε πανωλεθρία. Το Grand Theft Auto V έρχεται στη νέα γενιά και όσοι ασχολούνται με το multiplayer του σίγουρα θα χαρούν. Οι υπόλοιποι μάλλον θα χρειαστεί να κάνουμε ακόμη περισσότερη υπομονή για να μας ξανά-απασχολήσει τίτλος της εταιρείας. Το Spider-Man Miles Morales, ένας “The Lost Legacy” επιπέδου, σε διάρκεια, τίτλος εμφανίστηκε στην οθόνη και έτσι είδαμε τον πρώτο -και μοναδικό;- exclusive τίτλο που θα κουβαλήσει το PlayStation 5 στο launch.

Το Gran Turismo 7, είναι και αυτό γεγονός, με τα γραφικά του και τον βελτιωμένο ήχο να εντυπωσιάζουν. Όπως μάθαμε στον τίτλο της Polyphony Digital επιστρέφει το παραδοσιακό “GT World” campaign, ο δυναμικός καιρός και η δυναμική αλλαγή ώρας. Λίγο αργότερα, θα βλέπαμε έναν τίτλο που διαφήμισε την ταχύτητα του PlayStation 5 όσο κανένας άλλος, το Ratchet & Clank Rifts Apart. Η αστραπιαία αλλαγή μεταξύ διαστάσεων έδειξε τα δόντια του PS5, ενώ τα τρελά όπλα, μαζί με τα πανέμορφα πολύχρωμα γραφικά γέμισαν τις οθόνες μας. Ακολούθησε ένα “project” από την Square Enix, με όνομα Athia, το οποίο μυρίζει Deep Down, Agent και The Last Guardian, κοινώς μάλλον δεν θα μας απασχολήσει για αρκετά χρόνια ακόμη.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η “προαγωγή” του Sackboy, ο οποίος έχει πλέον το δικό του platform παιχνίδι. Ακολούθησε το “καταστροφικό” Destruction Allstars, ενώ παρουσιάστηκε το πολύ ενδιαφέρον και καλοσχεδιασμένο Kena. Συνεχίζοντας σε παρόμοιο τόνο, είδαμε και άλλους μικρότερου βεληνεκούς τίτλους, όπως το Goodbye Volcano High, το νέο Oddworld, το GhostWire Tokyo και το Jet The Far Shore. Το Godfall, ένας console exclusive τίτλος που είναι περισσότερο γνωστός για το ότι είναι από τους πρώτους της νέας γενιάς, παρά για αυτό που είναι, μας επανέφερε στις “μεγάλες” παραγωγές.

Αμέσως μετά την σκυτάλη πήρε το Solar Ash, σε μία από τις μεγάλες στιγμές του event. Ευχάριστα είναι τα νέα για τους φίλους των stealth αφού μετά το -πρώτο ανεξάρτητο- Hitman 2 της IO, μάθαμε πως θα υπάρξει και συνέχεια στην σειρά, με τη νέα περιπέτεια του Agent 47, Hitman 3, να έρχεται τον Ιανουάριο του 2021. Το Astro Playroom είναι ένα ακόμη platformer που θα δούμε στο PS5, ενώ αργότερα μάθαμε πως αυτό θα είναι προεγκατεστημένο στις κονσόλες.

Η συνέχεια είχε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες -μη ΑΑΑ- στιγμές του event, το ατμοσφαιρικό Little Devil Inside, ένα τίτλo που είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες την πορεία του στο Kickstarter και τελικά θα κυκλοφορήσει στην κονσόλα της Sony. Το NBA 2K21 -προς έκπληξη όλων- θα έρθει και αυτό στη νέα γενιά, ενώ το Bugsnax ενθουσίασε πάρα πολύ την συντακτική ομάδα του site. Σύντομα η Bluepoint έκοψε το γέλιο της ομάδας, αφού παρουσίασε τον τίτλο στον οποίο δουλεύει και αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το Demon's Souls. H Arkane παρά τα χαστούκια που έχει φάει από το gaming κοινό παραμένει εδώ και αυτή την φορά δοκιμάζει κάτι διαφορετικό με το Deathloop.

Ξαφνικά, η οθόνη σκοτείνιασε και η ατμόσφαιρα μαύρισε. Silent Hill, βιάστηκαν να πουν κάποιοι, όμως σύντομα αποδείχθηκε πως βλέπουμε το Resident Evil VIIIage (8). Ο νέος τίτλος της Capcom θα έρθει αποκλειστικά στη νέα γενιά το 2021. Κάπου εδώ πήρε και μία ανάσα ο Dusk Golem, που είχε γίνει λαλίστατος τους προηγούμενους μήνες για τον συγκεκριμένο τίτλο και θα τον πέρνανε στο κυνήγι οι φίλοι της σειράς αν δεν υπήρχε το RE8.

Το Pragmata μας ξάφνιασε, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν πως πρόκειται για ένα νέο Kojimoπαίχνιδο, ωστόσο είναι ένα ολοκαίνουριο -και ευπρόσδεκτο- IP από την Capcom. Σίγουρα όμως αυτό θα αργήσει να μας απασχολήσει. Το τελευταίο παιχνίδι που είδαμε κατά την διάρκεια του event ήταν το πολυαναμενόμενο -και χιλιοσυζητημένο- sequel του Horizon Zero Dawn. Από ότι φαίνεται η Aloy τράβηξε για τη Δύση και το Horizon Forbidden West ήταν η κορυφαία -οπτικά- στιγμή της βραδιάς. Δυστυχώς, δεν είχαμε καμία πληροφορία για την ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου τίτλου της Guerrilla.

Μετά από πολλά περίεργα πλάνα και αρκετό χτίσιμο, το event έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την αποκάλυψη του ίδιου του PlayStation 5. Ή καλύτερα των PlayStation 5. Η Sony αποφάσισε να κυκλοφορήσει δύο εκδόσεις της κονσόλας, με την μία να είναι digital only, στα πρότυπα του πρόσφατου Xbox One S All-Digital και του δικού της παλαιότερου PSP GO.

Για την εμφάνιση της ίδιας της κονσόλας, έχουν ήδη ειπωθεί αρκετά. Η Sony επέλεξε να δώσει ένα πολύ φουτουριστικό ύφος στη νέα της κονσόλα, το οποίο στον γράφοντα θυμίζει το πως σκεφτόμασταν ένα μελλοντικό PlayStation, πριν από 10 χρόνια. Σίγουρα αρκετοί θα βρουν ενδιαφέρουσα την επιλογή της Sony, άλλοι θα ψάχνουν νέο έπιπλο για την τηλεόρασή τους λόγω μεγέθους, κάποιοι θα πουν πως προτιμούν τον πιο σοβαρό σχεδιασμό του Xbox Series X, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η ιδιαίτερη εμφάνιση της κονσόλας δημιούργησε συζητήσεις.

Πέρα από τις δύο κονσόλες, η Sony αποκάλυψε και μία ολόκληρη σειρά περιφερειακών (νέα 3D Pulse ακουστικά, HD Camera, Media Remote), όλα στην ίδια σχεδιαστική γραμμή. Κάπου εδώ η παρουσίαση τελείωσε και πλέον περιμένουμε την ανακοίνωση της τιμής των δύο εκδόσεων της κονσόλας, αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας της. Αυτή αναμένεται μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2020, ωστόσο αρκετοί υποστηρίζουν πως “την ξέρουν”...

PS5
Keywords
playstation, future, future, αλλαγη ωρας 2013, square enix, silent hill, resident evil, xbox one, psp go, sony, microsoft, cgi, καλοκαιρι, logo, auto, νέα, lost, exclusive, καιρος, square, guardian, oddworld, tokyo, jet, solar, ash, hitman, devil, nba, site, hill, capcom, συγκεκριμένο, sequel, dawn, west, xbox, psp, εμφάνιση, series, pulse, camera, media, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, ομαδα διας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ξανα, ημερομήνια, οθονες, παιχνιδια, περιεργα, τα νεα, τηλεοραση, cgi, guardian, hitman, lost, microsoft, nba, sony, square enix, square, ακουστικα, αποκαλυψη, ατμοσφαιρα, εβδομαδες, γεγονος, γελιο, γινει, δυστυχως, δοντια, δωσει, ειλικρινα, ειπωθει, εκθεση, εμφάνιση, ερχεται, ιδια, ιδιο, υπομονη, υφος, θεωριες, θυμιζει, ηχο, εκδοσεις, κυνηγι, κλιμα, μηνες, νεα γενια, ομαδα, οθονη, ονομα, οπτικα, παρουσιαση, σιγουρα, συγκεκριμένο, συνεχεια, συντομα, σειρα, τρελα, τιτλος, φυσικα, φορα, χρωμα, χτισιμο, auto, ash, capcom, sequel, dawn, devil, exclusive, φιλοι, hill, jet, camera, logo, media, oddworld, παιχνιδι, psp go, pulse, resident evil, series, silent hill, site, solar, spider, tokyo, west
Τυχαία Θέματα