Προς πώληση η Warner Bros. Interactive

Με ήδη αρκετούς ενδιαφερόμενους.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, φαίνεται ότι θα έχουμε μια “μεγάλη αναταραχή” στο τοπίο των AAA παιχνιδιών, καθώς μια αναφορά από το CNBC αναφέρει ότι η Warner Bros. Interactive Entertainment μπορεί να είναι προς πώληση και ήδη ορισμένα αλλά μεγάλα ονόματα απο publishers να εχουν εκδηλωσει ενδιαφέρον.

Η Warner Bros. και το gaming τμήμα της ανήκει επί του παρόντος στην AT&T, η οποία

επιδιώκει να «ξεφορτωθεί» μερικές από μη βασικές επιχειρήσεις της. Προφανώς, αυτό δεν περιλαμβάνει το τμήμα των ταινιών της Warner Bros. Σύμφωνα με την αναφορά η AT&T θα μπορούσε να εισπράξει έως και 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την Warner Bros. Interactive, με τις Electronic Arts, Take-Two Interactive και Activision Blizzard να έχουν εκφράσει ήδη ενδιαφέρον για αγορά.

Να σημειώσουμε ότι την τελευταία δεκαετία, η Warner Bros. Interactive έχει σταθερά εδραιώσει μια αρκετά ισχυρή θέση στον κλάδο των video games, έχοντας κάνει publish σημαντικούς τίτλους όπως η τριλογία των Batman Arkham, το Middle-earth: Shadow of Mordor και τις τελευταίες κυκλοφορίες της σειράς Mortal Kombat. Επίσης υπό την ομπρέλα της έχει καταφέρει να συγκεντρώσει αρκετά σημαντικά studio ανάπτυξης - Avalanche Software, Monolith Studios, Rocksteady Studios, NetherRealm Studios, TT Games και WB Games Montreal.

Τέλος να αναφέρουμε ότι μπορεί το τελευταίο διάστημα η Warner Bros. Interactive να ήταν κάπως αθόρυβη από άποψη παραγωγής, αλλά φημολογείται ότι υπάρχουν αρκετά μεγάλα παιχνίδια σε ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου Batman tτίτλου από την WB Games Montreal, ενός team-based παιχνιδιού βασισμένου σε DC Comics από την ομάδα της Rocksteady και ενός Harry Potter RPG τίτλου από δημιουργούς του Disney Infinity (Avalanche Software). Για πολλά από τα παραπάνω παιχνίδια υπήρχε η φήμη ότι θα έκαναν το “ντεμπούτο” τους κατά την διάρκεια της φετινής Ε3, αλλά λογικά θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις τους μέσω ψηφιακών events κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι.

Keywords